EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


Mulheres apaixonadas

Go down

Mulheres apaixonadas

Post by Soleil on 24.06.14 1:24

MULHERES APAIXONADAS
(ZALJUBLJENE ŽENE)Rede Globo | 2003.
Broj epizoda: 203 (nacionalna verzija), 170 (internacionalna verzija)

Autor: Manoel Carlos


Globo TV International
Trailer
Promo
Chamadas
Abertura
Tema musical da novela/de abertura:
Tom Jobim e Miúcha - "Pela luz dos olhos teus"

Trailer: "Sensibility, emotion, real people living a real dramas, just as it happens to the audience in real life, happens as well in your TV screen." thumbup


Serija "Zaljubljene žene" govori priču o Heleni, supruzi i majci koja počinje da sumnja u svoj brak sa muzičarem Téom. Njihov odnos je preobičan, bez velikih svađa, ali i bez strasti. Imaju sina Lucasa. Helena predaje historiju i direktorica je škole "Ribeiro Alves", čiji su vlasnici njen muž i njegova sestra Lorena. Téo svira saksofon u džez bendu u kojem pjeva Pérola, a sa njom Téo ima kćerku Lucianu, koja studira medicinu. Pérola se udala za muzičara Ataulfa, koji također svira u Téovom bendu. Njih dvoje imaju sina Jaira. Svi se, uprkos svojoj prošlosti, jako dobro slažu. Povratak Césara u njen život najveći je izvor Heleninih sumnji. Za Téa se udala ostavivši Césara, kojeg više nikad nije vidjela.

U prvom dijelu "Zaljubljenih žena" Helena primi vijest o tome da je César postao udovac i da živi u Rio de Janeiru. Također saznaje da je neurohirurg u klinici doktora Morettija, gdje rade Luciana i njegova kćerka Marcinha, koja je učenica u Heleninoj školi. César je priznati ljekar, ali svi ga se boje zbog njegove hladne i zahtjevne prirode. Kad mu se žena Isabel razboljela, njegov se odnos sa sinom Rodrigom raspao. Rodrigo optužuje oca da je on kriv za majčinu smrt i da se razboljela zbog nedostatka ljubavi i pažnje u njihovom braku. Dok Isabel umire, Rodrigo se svađa sa ocem, govoreći mu da je varao majku sa svojom asistentkinjom Laurom. César računa da će mu majka Matilde i kćerka Marcinha pomoći da se ponovo zbliži sa sinom. Helena svoju sumnju podijeli sa svojim sestrama Hildom i Heloísom.

Veza sa sestrama biće najvažnija za njenu budućnost. Hilda i Heloísa su također udate, ali žive u potpuno drugačijem odnosu sa muževima. Hilda je vlasnica "Delija", gde prodaje peciva i slatkiše koje izrađuje uz kćerkinu pomoć. Udata je za advokata Leandra, a njihova je kćerka tinejdžerka Elisa. Za razliku od Helene, Hilda je samouvjerena i vjeruje svom suprugu. Heloísa, najmlađa od sestara, udata je za arhitektu Sérgija, zgodnog zaljubljenika u sport, na kojeg je ljubomorna. Iako Sérgio voli žensko društvo, ne želi da naruši svoj odnos sa Heloísom, koja u njihovom braku uvijek pokušava da nađe nešto čega zapravo nema. Heloísa radi sa umjetninama. Još jedna dobra Helenina prijateljica je Lorena, odlučna i strastvena žena...

Uloge:

Christiane Torloni - Helena Moraes Ribeiro Alves
Tony Ramos - Téo (Teodoro Ribeiro Alves)
Helena Ranaldi - Raquel de Almeida Martins
Carolina Dieckmann - Edwiges Batista
Giulia Gam - Heloísa Moraes Vasconcelos
Regiane Alves - Dóris de Souza Duarte
Dan Stulbach - Marcos Soares Mendonça
José Mayer - César Andrade de Melo
Susana Vieira - Lorena Ribeiro Alves
Lavínia Vlasak - Estela de Azevedo Franco
Maria Padilha - Hilda Moraes Sampaio Vianna
Rodrigo Santoro - Diogo Ribeiro Alves Nogueira
Camila Pitanga - Luciana Ribeiro Alves
Paloma Duarte - Marina Ferreira Lobo
Natália do Vale - Silvia Ferreira Lobo
Marcos Caruso - Carlão (Carlos de Souza Duarte)
Marcello Antony - Sérgio Vasconcelos

Epizode na YouTube-u:
01-143
144. epizoda (Fim)
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Mulheres apaixonadas

Post by Soleil on 24.06.14 1:47

Pogledah prvu epizodu.

Već sam početak epizode je bio odličan, kada sestre Helena, Hilda i Heloísa pričaju o brakovima. Helena nije zadovoljna svojim brakom.

César je postao udovac, Marcinha je neutješna jer nije uspjela da se pozdravi sa svojom majkom, Rodrigo je ljut na oca zbog smrti majke.

Diogo (Rodrigo Santoro) i Marina (Paloma Duarte) se trebaju vjenčati. Na dan njihovog vjenčanja, Diogo je prevario sa nekom plavušom. Za to vrijeme, Marina ludi zbog vjenčanice i uvjerena je da joj se primijeti trudnički stomak.
Diogova sestra Vidinha (Júlia Almeida) treba da na porodično imanje donese svadbenu tortu, ali na putu do tamo auto se pokvarilo i počeo je pljusak, pa je torta propala.
Lorena već žali svoju svoju buduću snahu zbog Diogovog načina ponašanja, i ogorčena je zbog propale torte. Lorena: "Trebala sam svoju kćerku nazvati Morta, a ne Vidinha!" rofl Izgleda da će ova Lorena biti show od lika. smile2 Već je počela 'odmjeravati' Expedita (Rafael Calomeni), koji je sin njenog kućipazitelja i ima preko 20 godina. On jadan sav zbunjen i 'pogubljen' kad je ugledao Lorenu. rofl 

Vanessa Gerbelli (Juliana @ "EF") i ovdje ima tragičan lik. sad Njena kći Salete (Bruna Marquezine) se razboljela, pa je Fernanda morala tražiti pomoć od Téa. Fernanda nije u nekim dobrim odnosima sa svojom majkom.

Irene (Marta Melinger) i Dóris (Regiane Alves) se vraćaju iz kupovine, Dorisin djed Leopoldo (Oswaldo Louzada - R.I.P.) uzima vrećice da unese u stan, na trotoaru naleti neki biciklista na njega, obori Leopolda, vrećice iz kupovine se rasule po podu. Doris galamila na djeda i baku Floru (Carmem Silva - R.I.P.) zbog toga. Dóris odmah tjera svog oca Carlãa (Marcos Caruso) da on mora otići u supermarket, a on ne stiže zbog posla. Dóris je već odvratan lik. Baš mi je bilo žao Leopolda i Flore kad su plakali poslije svega. sad 

Uvodna pjesma "Pela luz dos olhos teus" je apsolutno prekrasna. aw

U svakom slučaju, odlična je epizoda bila, nastavljam dalje sa gledanjem. smile

Manoel Carlos (Maneco). naklon

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Mulheres apaixonadas

Post by Soleil on 24.06.14 22:37

Pogledana i 2. epizoda.

Christiane je odlično odglumila u sceni kada Helena od Luciane čuje da je César u Riju.

Diogo, na dan svog vjenčanja, odveo Lucianu u sobu i poljubio je. To vidjeli njegova zaručnica Marina i njena mama Sílvia. Marina se onesvijestila. Sílvia prvo buketom cvijeća, a onda kišobranom, izudarala Dioga. Kad je Lorena saznala za sve to, i ona izudarala Dioga nekoliko puta. rofl Sílvia želi da se vjenčanje otkaže, a Lorena je protiv toga.

Odlično je snimljena scena sahrane. Marcinha neutješno plače, iz São Paula stiže Rodrigo koji zahtijeva da se otvori pogrebni kovčeg da bi posljednji put vidio svoju majku Isabel, svađa César-a i Rodriga, Rodrigo pljunuo César-a u lice, ovaj ga odgurnuo od sebe, Laura u autu čeka César-a, uz sve to pljusak (kiša lije kao iz kabla). sad

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Mulheres apaixonadas

Post by Soleil on 30.07.14 0:38

- Gledanost prve epizode: 45%
Gledanost posljednje epizode: 61%
Srednja gledanost: 46,6%
- Srednja gledanost @ repriza (Vale a Pena Ver de Novo, 2008/09): 18%

A trilha sonora foi a última da Globo a atingir disco de diamante e a última a vender mais de 1 milhão de cópias. A música-tema de abertura, "Pela Luz dos Olhos Teus", de Tom Jobim e Miúcha, já havia sido executada em outra novela, 'Dona Xepa', exibida pela própria Globo, em 1977. A trilha nacional de 'Mulheres Apaixonadas' (2003), foi a ultima a conquista disco de diamante, depois de ter vendido mais de 1 milhão de cópias.

Soundtrack (#1 #2) "MA" je bio prodat u preko milion primjeraka i dostigao je dijamantnu nakladu. U pitanju je posljednja Trilha Sonora das novelas ikad, da je dostigla takvu nakladu.
Naslovna numera novele Tom Jobim e Miúcha - "Pela luz dos olhos teus" (aw) se već i ranije pojavila u nekoj Globovoj noveli, i to "Dona Xepi" (1977).
_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Mulheres apaixonadas

Post by Stef on 30.07.14 1:00

Pela luz dos olhos teus  aw Predivna pesma.  aw 

Nažalost, novelu nisam pratio. Valjda ću biti u mogućnosti da je odgledam jednog dana.  smile

_________________

avatar
Stef
Moderator
Moderator

Poruka : 9151
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Mulheres apaixonadas

Post by nanchika on 30.07.14 10:22

Odlična je novela. Nisam je nikad završila- mislim da sam nekih 20ak epizoda pogledala. Lorena i jeste super lik, žena je kraljica ! Jako me zanima razvoj priče- Diogo , Marina i Luciana, pa ću je verovatno pogledati celu nekada!
avatar
nanchika
Member
Member

Poruka : 332
Pridružen : 2012-11-24
Lokacija : Rio de Janeiro

Back to top Go down

Re: Mulheres apaixonadas

Post by nanchika on 09.03.15 1:10

Konacno nastavljam!
Mogla bih da citiram toliko poucnih i odlicnih recenica, vecinom Heleninih. Odlicno smisljene!
Diogo i Luciana su mi divni, iako su primos smile2 Cekam dan kada Marina da ispadne iz te price o braku. Ona me nervira, kao i njena majka.
Lorena odlicna! Heloisa mi je bolesna sa njenom ljubomorom, to je nesto sto nikada necu shvatiti.

Carolinu i Jose Mayera ne volim, pa ne volim, tako da njihove likove manje vise ignorisem smile2

Mnogo odlicnih dijaloga, zaista sjajnih prica i likova! Ovaj put, ne odustajem!
avatar
nanchika
Member
Member

Poruka : 332
Pridružen : 2012-11-24
Lokacija : Rio de Janeiro

Back to top Go down

Re: Mulheres apaixonadas

Post by Soleil on 02.05.15 12:20

@nanchika wrote:Mulheres Apaixonadas završila
Babilonia na pauzi- 17.epizoda
Terra Nostra - 8.epizoda
O Clone - 87.epizoda

I, kako ti se svidjela ova novela? smile

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Mulheres apaixonadas

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum