EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


Vatre ivanjske

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Re: Vatre ivanjske

Post by Stefan on 20.08.14 20:24

Pogledao sam tih 27 minuta prve epizode. Uopšte nije loše, ali mi je sa druge strane sam početak dosta slabiji od početka "Tajni".

_________________

- I can't just take whatever I want. My life is not like that.
- You'll never get what you want unless you take it.
avatar
Stefan
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 3085
Pridružen : 2011-05-29
Godina : 28

Back to top Go down

Re: Vatre ivanjske

Post by kristinkv86 on 20.08.14 20:38

Meni je sinopsis veoma zanimljiv.Ima tu materijala.

kristinkv86
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 3639
Pridružen : 2013-11-10

Back to top Go down

Re: Vatre ivanjske

Post by Bayron on 22.08.14 22:24


O SERIJI:

Spoiler:

OBJAVA ZA MEDIJE

„VATRE IVANJSKE“ – NOVA SERIJA RTL-a NA EKRANIMA OD 25. KOLOVOZA!

Zagreb, 16. kolovoza 2014. – Sudbina. Svi bismo je htjeli znati… No, neki će je saznati - uskoro! Ljubav, intrige, osveta, požuda, ljubomora i kajanje, sve to čeka junake nove dramske serije “Vatre ivanjske” od ponedjeljka, 25. kolovoza u 20 sati na RTL Televiziji!

Ana Kolar (Nevena Ristić), mlada liječnica, nakon iznenadne i neočekivane smrti svoje pomajke Tilde, dolazi u pitoreskno mjesto Ivanje vođena željom da tamo pronađe odgovore na pitanja o Tildinom tajnovitom životu, kao i da otkrije istinu o velikom imanju i vinogradu koje joj je Tilda ostavila u nasljedstvo. Upravo zbog njih ulazi u sukob s Božom Magdićem (Frane Perišin), kojem je Tilda, prije više od dvadeset godina iz neobjašnjivih razloga, prepustila vođenje imanje. Fatalnom slučajnošću već na samom silasku s vlaka, Ana upoznaje Viktora Magdića (Slaven Španović), udovca i oca djevojčice, ni ne sluteći da je on sin samoprozvanog vlasnika njezina imanja. Viktor i Ana se zaljubljuju i uvjereni su da će se za svoju ljubav moći izboriti, unatoč zlobnim uplivima zle Božine žene Elene (Ksenija Pajić) i njezine ljubomorna kćeri Klare (Ornela Vištica), koja želi Viktora za sebe.

Istovremeno se u Ivanju, nakon mnogo godina razdvojenosti, ponovo susreću dvije sestre, Elena i Dinka (Linda Begonja), ali i njihova zajednička ljubav iz mladosti, Petar Kolar (Aleksandar Cvjetković). Dinka, sada uspješna odvjetnica udana za ambicioznog poslovnog čovjeka Patrika Vidana (Alen Liverić), nikada nije preboljela Petra, a njezin povratak u rodno mjesto poljuljat će Elenine planove. Osim što će se svim silama truditi sakriti grijehe iz prošlosti i zagorčati život sestri, Elena će istovremeno dati sve od sebe da osvoji svoju nikada prežaljenu ljubav, Petra.

Unatoč problemima koje u Ivanju zatiče, Ana ima osjećaj da je sudbinski povezana s mjestom, ali i stijenom koju zovu po vještici Ivki iz legende o kojoj joj je pomajka Tilda kao maloj pričala. Priča Dinke, Petra i Elene zrcali se u životnoj priči Ane i Viktora, a njihove sudbine se međusobno isprepliću pod teretom raznih izazovima, te na njih bitno utječu, razdvajajući ih i spajajući istovremeno, a sve to s ciljem da se napokon riješe tajne koje su duboko zakopane u Ivanju, i tako konačno skinuli kletvu s mjesta i ostvariti istinsku ljubav i obiteljsku sreću.

„Vatre ivanjske“, serija rađena u produkciji Fremantle Media Hrvatska, već se dva mjeseca snima na velebnim lokacijama u okolici Zagreba poput raskošnog dvorca Lužnica u Zaprešiću, kleti Stari Mlin i njezinim vinogradima, te na imanju Kezele u blizini Ivanić-Grada, kao i u studiju Jadran filma, u kojem je na 1500 m2 iznova izgrađeno 12 potpuno novih setova.

Najpopularnija hrvatska glumačka imena našla su se u rolama nove dramske serije. I dok Ksenija Pajić, Aleksandar Cvjetković, Filip Juričić i Ana Begić Tahiri (serija „Bibin svijet“) ostaju vjerni RTL-ovim formatima, gledatelji će na ekranima RTL-a ove jeseni imati priliku vidjeti glumce koje su donedavno pratili u serijama konkurentskih televizija, kao što su Doris Pinčić Rogoznica, Ornela Vištica, Frane Perišin, Linda Begonja, Alen Liverić, Barbara Nola, Iva Mihalić, Marko Cindrić i Jan Kerekeš. Hvaljena i iznimno cijenjena legenda hrvatskog glumišta, Lela Margitić, prihvatila je ulogu tajanstvene Tilde u ovom projektu, njezinu ljubimicu Anu tumači Nevena Ristić (serija „Cvat lipe na Balkanu“), a Slaven Španović (serija „Mamutica“) zaigrat će udovca Viktora.

Na redateljske stolice sjeli su Ivan Šarić, Aldo Tardozzi, Dario Pleić i Tomislav Rukavina, dok su Mišo Orepić i Igor Zelić direktori fotografije. Intrigantni i složeni likovi, koji se bore za ono što im pripada, nastali su prema ideji spisateljice Diane Pečkaj Vuković, čije su prethodne serije rušile rekorde gledanosti („Ljubav u zaleđu“, „Dolina sunca“, „Pod sretnom zvijezdom“… ), te Koraljke Meštrović i Deje Matas.

Otkrijte sudbinu njihovih likova već od ovog ponedjeljka, 25. kolovoza u 20 sati na RTL Televiziji!

KARAKTERIZACIJA LIKOVA:

Spoiler:
Karakterizacija likova u seriji „Vatre ivanjske“


ELENA ŽUPAN - MAGDIĆ (45) – Ksenija Pajić

Elena je sposobna, lukava, otvoreno drska i bezobrazna, uvjerena da joj nitko nije ravan. Kao imućna vlasnica gostionice/pansiona i udovica gradonačelnika Župana uživa status najmoćnije žene Ivanja. I sama vrlo bogata i željna materijalnih stvari, njenim ambicijama nema kraja, stoga se udaje za Božu Magdića, najbogatijeg čovjeka u mjestu.
Prezire slabost i kolebanje. Prema svima ima nadmoćan stav i sve gleda 'svisoka', često zna biti 'otrovna'. Mještani je među sobom nazivaju 'vješticom', otvoreno je mrze, no ona u tome ne vidi nikakav problem. Dapače, njihova mržnja dokaz je njezine moći i snage. Vjeruje da se ništa ne treba prepuštati slučaju pa svojim životom lukavo upravlja kako bi uvijek ostvarila ono što želi - moć, utjecaj i bogatstvo. Jedina su joj slabost neprežaljena ljubav Petar i njezina djeca Luka i Klara koje voli, iako im to ne pokazuje često jer je škrta na osjećajima.

DINKA VIDAN (43) – Linda Begonja

Dinku je, zajedno sa njezinom sestrom Elenom, podigla baka Mara, seoska travarica. Dinkino djetinjstvo i mladost obilježilo je rivalstvo i mračan odnos sa sestrom Elenom. Dinka je , uvijek bila ona bolja, draža, ljepša i pametnija sestra. Nije svjesna da je to s godinama kod njezine sestre Elene stvorilo frustraciju koju Elena nije mogla prevladati, tako da sa sestrom nikad nije bila bliska. Elena misli da je Dinka uvijek bolje prolazila u životu, što je uzrok Elenine zavisti i mržnje, pa će likovati kad sestru vidi poraženu. U braku je s poduzetnikom Patrikom Vidanom.

PETAR KOLAR (45) – Aleksandar Cvjetković

Petar je uzrok razdora dvaju sestara, odnosno ljubav Dinkina života i žrtva Elenine opsesije. Petar je odrastao u Ivanju u imućnijoj obitelji, ali u nesređenom domu oca Marka, pijanca i zlostavljača kojemu se nitko nije usudio suprotstaviti. Petar je ekstrovert, vedre naravi, šarmantan, sposoban i radišan. Snažan je, ali ne i hladan, sposoban je pokazati emocije. Za života u Americi poprimio je tipičnu američku otvorenost i naviku da život prihvaća jednostavno i stvari rješava učinkovito. Stekao je značajan imetak i to ga čini sigurnim i opuštenim. Ipak, u sebi nosi teret neprežaljene ljubavi iz mladosti i emotivno razornog rastanka, te svađe s majkom Tildom s kojom se nikad nije pomirio.

BOŽO MAGDIĆ (52) – Frane Perišin

Božo je pomalo staromodan, patrijarhalan, ponekad prijeke naravi, silovit i ne razmišlja prije nego što nešto poduzme. U osnovi pozitivan, ali zbog krutih stavova često napravi krive korake. Nije osobito spretan u komunikaciji s drugima, šutljiv je. Božo je rođen i odrastao u Ivanju, u obitelji zemljoradnika, oduvijek vezan za mjesto i zemlju. Marljiv je i odan radnik na Markovom (Petrov otac i Tildin muž) imanju zbog čega mu je Tilda nakon muževa nestanka i prije svog odlaska iz mjesta ostavila imanje na upravljanje. S godinama se počeo smatrati i pravim vlasnikom imanja, a zahvaljujući svom znanju i spretnim rukama unaprijedio ga je i u mjestu se uzdigao do statusa gazde. Božo je otac Viktora, a odnedavno je i Elenin suprug.

TILDA KOLAR (70) – Lela Margitić

Tilda je neobična žena kontroverznog života koja svojim postupcima pokreće radnju serije. Inteligentna, dobrodržeća, tajanstvena i ne preza ni pred čim da ostvari svoje planove. Tildin je život obilježen brakom s nasilnim bogatašem i pijancem Markom koji je zlostavljao i nju i njihovog sina Petra. Nakon nikad razriješenog Markovog nestanka, Tilda mijenja karakter iz žrtve u ženu koja donosi čudne životne odluke. Ostavlja imanje Boži i odlazi iz Ivanja, te posvaja djevojčicu Anu. Sada manipulativna i cinična prema cijelom ljudskom rodu, Tilda želi imati kontrolu nad svim članovima svoje obitelji te nema prevelikih moralnih skrupula.

ANA KOLAR (26) – Nevena Ristić

Ana je neposredna i otvorena mlada žena koja jasno izražava svoj stav. Suosjećajna je, odgovorna i savjesna, ljubazna i pristupačna, ali ponekad, kad je se napadne, pokazuje svoju prgavu i tvrdoglavu stranu. Ne oklijeva postaviti se odlučno kad naiđe na prepreku ili negativne ljude. U sebi nosi veliku prazninu zbog toga što gotovo ništa ne zna o svom porijeklu. Odrastanje sa strogom pomajkom Tildom, odgoj bez previše ljubavi i pokazivanja emocija učinio ju je snažnom i pomogao joj je da se nosi sa svime, pa i s boli, sumnjama i krivnjom. Sposobna je potisnuti tugu i nastoji ne pokazati bol. Pa ipak, ponekad je to previše čak i za nju. Kad ostane sama i kad pred svijetom ne treba pokazivati snagu, vidimo je ranjivu i pogođenu, željnu utjehe i topline koju do sada nije upoznala. Otvara se samo onima u koje stekne povjerenje. Prekretnica u njezinom životu je dan kada od Tilde neočekivano dobiva nasljedstvo koje je dovodi Ivanje.

VIKTOR MAGDIĆ (30) – Slaven Španović

Priča vrijednog i pametnog Viktora obilježena je gubitkom voljene supruge Magdalene. Do tada je bio vedra i vesela osoba, uživao je u životu i poslu na obiteljskom imanju kojeg je podigao njegov otac Božo, a njemu omogućio školovanje za vinogradara. Viktor je skupa sa suprugom učinio korak dalje, podigao je vinogradarstvo na višu razinu. Mladi je bračni par imao viziju velikog i modernog gospodarstva. Radili su predano, stvarajući stabilan dom za svoju obitelj. Međutim, nakon Magdalenine smrti sve se mijenja, a Viktor ne može zaboraviti pokojnu suprugu i zbog činjenice što je naslućivao da njihov odnos pred samu smrt nije bio isti. U Ivanju živi zajedno sa šestogodišnjom kćerkicom Mijom.

MAGDALENA MAGDIĆ (30) – Doris Pinčić Rogoznica

Viktorova supruga i Mijina majka. Nesvakidašnja ljepotica, izrazito inteligentna, intuitivna, pronicljiva, snažna, atraktivna, zanimljiva i tajnovita (nitko je zapravo ne poznaje). Nakon dugogodišnjeg braka, odnos između nje i Viktora je bio daleko od idealnog. Magdalena, u međuvremenu, doživljava prometnu nesreću…

KLARA ŽUPAN (27) – Ornela Vištica

Naizgled spontana i ljubazna, no u stvari ukočena, proračunata i nesigurna osoba koja pod svaku cijenu želi ostvariti svoje ciljeve. Odrasla je u imućnoj i utjecajnoj obitelji koja posjeduje lokalni pansion/gostionicu, zbog čega ima pomalo nadmoćan stav prema drugima. Radišna je i ambiciozna, naučena na rad od rane mladosti. Po metodama kojima dolazi do onog što želi slična je majci Eleni, ali za razliku od nje Klara nije materijalist i vjeruje u pravu ljubav. A čovjeka kojem će pokloniti svoje srce pronašla je u Viktoru Magdiću.

LUKA ŽUPAN (25) – Marko Cindrić

Luka je Elenin sin i Klarin brat. Otvoren i iskren, nezreo, pomalo razmažen i neodgovoran zbog odrastanja u imućnoj ugostiteljskoj obitelji. Pravi mamin sin, pozitivan i osjećajan, ali mora proći ozbiljnu životnu školu. Luka je zapravo veliko dijete koje još ne zna što bi sa svojim životom. Ludo se zaljubi u slobodoumnu Tamaru za koju je spreman učiniti sve pa se čak suprotstaviti svojoj majci.

ANDRIJA TURINA (35) – Filip Juričić

Ekstrovertan i sarkastičan, netaktičan, ponekad i neodgovoran, ali vrlo šarmantan. Djetinjstvo je proveo na imanju Bože Magdića gdje njegova majka Marija radi kao domaćica. Andrija zapravo od svih skriva svoju pravu prirodu, frustraciju zbog činjenice da je odrastao u sjeni Božinog sina Viktora, koji je uvijek imao više i najbolje od svega. Još je kao dijete zamjerao što s Viktorom mora dijeliti čak i majku, jer je nakon smrti Viktorove majke Marija prigrlila tog dječaka kao svog sina. Marija je Andriji htjela omogućiti bolji život nego što je sama imala, zbog čega ga je poslala na školovanje. Zahvaljujući tome, Andrija je, u međuvremenu, postao mjesni liječnik.

PATRIK VIDAN (44) – Alen Liverić

Patrik je Dinkin suprug, ambiciozan karijerist spretan na riječima. U poslu često prelazi nedozvoljene granice. Pritom mu je važno samo da sebi i ženi osigura udobnu i bogatu egzistenciju i smatra da taj cilj opravdava sva sredstva. Šarmantan je i uvjerljiv tako da mu dugo vremena sve ide od ruke i omiljen je u poslovnim krugovima, što obilato koristi za širenje poslova. Vješto koristi i njihovu privatnu bračnu imovinu i ušteđevinu kako bi povećao imetak što ga dovodi u velike nevolje. Voli Dinku, ali duboko u sebi zna da Dinka njega zapravo ne voli. Zato se okreće drugim ženama, ima usputne veze koje dugo vremena uspješno taji od supruge.

MARIJA TURINA (50) – Barbara Nola

Marija je Andrijina majka i Božina domaćica na imanju. Majčinski je tip žene, pouzdana, topla, ali i prirodno pravedna, stroga i čvrsta. Zna pokazati zube, osobito u odnosu s Elenom, za koju odmah shvati kakva je osoba. Vrlo dobro 'čita' ljude, razumije sve na prvi pogled i bez puno riječi. Iako je samo domaćica, imanje smatra svojim pravim domom jer je tamo Božo, muškarac kojeg već dugo voli, a s godinama je kao sina prihvatila i njegovog sina Viktora, koji je odrastao bez majke. Marija potiho voli Božu već godinama te joj je teško promatrati njegovu zaluđenost Elenom. Iako je njena ljubav prema Boži neuzvraćena, sretna je već i s time što je Božo cijeni i poštuje, što nikome ne da dozvoljava da išta kaže protiv nje, pa čak ni svojoj novoj supruzi Eleni.

VERA LEPEN (34) – Ana Begić Tahiri

Nevjenčana supruga Božinog nećaka Tome i Dinkina prijateljica. Vera je vesela, otvorena i glasna. Kućanica je, ali se čitav život pita što bi bilo da je otišla iz Ivanja. Seoska je tračerica, velikog srca i dugog jezika. Godinama pokušava zatrudnjeti, što njezin suprug Tomo silno želi. Vera, ipak, nije sasvim sigurna želi li djecu…

TOMO MAGDIĆ (32) – Jan Kerekeš

Tomo je Verin nevjenčani suprug i Božin nećak, zaposlen na imanju u Ivanju gdje je rođen i odrastao. Oduvijek je bio vezan za svog strica, uz kojeg se uvijek pomalo šlepa jer nije baš osobito sposoban. Topao, vedar, pričljiv, jednostavan, prostodušan, bez ambicija, voli uživati u životu, voli ljude i u nikom ne vidi zlo. Radi onoliko koliko mora i bezuvjetno obožava svoju suprugu Veru s kojom želi zasnovati obitelj. Iskreno se veže uz Viktorovu kćer Miju.

TAMARA LOVREC (26) – Iva Mihalić

Iva je konobarica u gostioni Magdićevih i Lukina ljubav. Temperamentna, inteligentna, otvorena, voli muškarce koji su njena najveća slabost. Radi na šanku gostionice, zna slušati, a ljudi joj se rado povjeravaju, pa tako o svima sve zna. Ljudi je zanimaju, ali nije tračerica. Voli život i sve što on donosi, ništa je ne uzrujava, nije zlopamtilo, no neće se dati dva puta prevariti. Neustrašiva je, ne boji se čak niti Elene. Tamarina jedina ambicija je otići iz malog mjesta u veliki grad.

Bayron
Administrator
Administrator

Poruka : 6973
Pridružen : 2011-05-25
Godina : 29

Back to top Go down

Re: Vatre ivanjske

Post by kristinkv86 on 22.08.14 22:43

Bice ovo dobra serija,po ovome sto sam procitala. smile

kristinkv86
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 3639
Pridružen : 2013-11-10

Back to top Go down

Re: Vatre ivanjske

Post by LeFrik on 25.08.14 23:50

Dakle, očekivao dosadu i drijemanje uz ovo, i da kao i Tajne neću više gledat... Pogotovo sudeći po prvih 27 minuta koje sam odgledao jučer. Ali tih prvih 27 minuta nije bilo dostojno svega do kraja.

Zabavni likovi Elene (Ksenija i njena vjenčanica su wub ), simpatičan glavni par iako se svatko bori sa svojim naglaskom, ali nema veze, simpatični su (i zgodni cool ), i sam zaplet i vrhunac na kraju epizode su bili premoćni aplauz

Bilo je nekih nedostataka, tipa cijelo vjenčanje je izgledalo prilično zbrda-zdola organizirano, svi kasne lol2 Bilo mi je čudno kako se Filip Juričić ponaša prema liku Frane Perišina, ali onda do kraja shvatih da su oni svi samo čuvali dvorac pravoj vlasnici... I zato sam ostao najviše oduševljen. Niti sam očekivao takav preokret niti sam mislio da će do kraja epizode sve razotkriti, mislio sam da će razvlačiti otkrivanje Aninog identiteta i razloga dolaska.

Na žalost, od svih najmanje me se dojmila Lela Margitić, dok je pričala bajku maloj Ani, falio joj je samo pištolj da ušutka djevojčicu kolko je izgledala iživcirana malom i njenim pitanjima.

Ostali manje više, al najviše je briljirala meni omiljena Ksenči... Gluma, izjave, haljina baklja5

Moglo bi biti dobro, ima materijala, nadam se da se neće pretvoriti u Dolinu sunca 2, kako ovo piše ista scenaristica zzzzz
avatar
LeFrik
Member
Member

Poruka : 342
Pridružen : 2011-07-20
Godina : 33
Lokacija : Pula

Back to top Go down

Re: Vatre ivanjske

Post by nightspy on 26.08.14 22:03

Sad partim Tajne i vec mi je dovoljno da u toku dana izgledam jednu epizodu i necu ovo poceti gledati.
Tajne su u startu bile dobri ali sada su bash bash dosadni i razvuceni a i previshe je scena u studijama ma malo napolje pa je i monotono za gledanje.
Vidim da je pozitivan komentar za Vatre Ivanjske. Jel znate kako je proshla za gledanosti na RTL-u?

nightspy
Junior member
Junior member

Poruka : 58
Pridružen : 2012-06-14

Back to top Go down

Re: Vatre ivanjske

Post by MStefan on 05.04.15 14:43

Ja ovo tek juče počeo da gledam, navukla me kuma, pa sam u cugu odgledao prve četiri epizode. rofl

Nisu mi loše telenovele iz Hrvatske, generalno. Glumci su ovde odlični, priča je zanimljiva, tako da verujem da će biti materijala za dobru seriju, samo ne verujem da ću izdržati do kraja, jer meni većinom sve serije posle dvadesetak epizoda u poslednje vreme postanu dosadne.

Gleda li neko? Kakvi su utisci? Vidim da su sad negde na 120. epizodi, a valjda je planirano 140, kao i Tajne što su imale.

MStefan
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 2095
Pridružen : 2011-10-14

Back to top Go down

Re: Vatre ivanjske

Post by Franko on 05.04.15 14:52

Odustani. Najozbiljnije. Ili radije gledaj "Tajne". smile2

_________________

Apocalipse - 60/160
Belaventura - 86/138
Orgulho e paixão - 25/140
Porto dos milagres - 3/188
avatar
Franko
Moderator
Moderator

Poruka : 2422
Pridružen : 2011-07-16
Godina : 30

Back to top Go down

Re: Vatre ivanjske

Post by MStefan on 05.04.15 14:57

Zašto? Je l jako smara posle? smile2

Ja sam počeo da gledam Tajne, ali sam odgledao samo prvu epizodu i nisam nastavio... Ne znam zašto. zbun

MStefan
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 2095
Pridružen : 2011-10-14

Back to top Go down

Re: Vatre ivanjske

Post by Franko on 05.04.15 15:01

Tlakovita, dosadna, naporna s neinteresantnim likovima i radnjom. Ne vrijedi. smile Tajne su bile puno bolje.

_________________

Apocalipse - 60/160
Belaventura - 86/138
Orgulho e paixão - 25/140
Porto dos milagres - 3/188
avatar
Franko
Moderator
Moderator

Poruka : 2422
Pridružen : 2011-07-16
Godina : 30

Back to top Go down

Re: Vatre ivanjske

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum