EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


Páginas da vida

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Re: Páginas da vida

Post by Soleil on 09.07.15 22:53

StefanJ wrote:Soleil, ti tek sad završila sa Paginas? smile Ja sam bio ubeđen da si je odgledala celu. smile2

Planiraš neku drugu Globovu nakon PDV?

"PdV" bila na pauzi zbog "AA", ali sam je neki dan konačno odgledala.

Sada slijedi pauza, pa uskoro neka brazilska novela, ali ne znam još koja, ima ih nekoliko na spisku za pogledati.

***Glumačke dive Lília Cabral & Helena Duarte koje su "rasturile" u ulogama negativke (Marta) i protagonistice (Helena). naklon
U istim su ulogama bile u i Manecovoj noveli "História de Amor" (1995/96), s tim što se Lílijin lik tamo zvao Sheila, a borile su se oko lika Zé Mayera (Carlos Alberto) lol1.

Hajd što Globo International uvijek skraćuje epizode novela, ali su se sa "VaV"/"PdV" fakat zeznuli. Posljednju epizodu nisu trebali uopšte skraćivati, ovako su neke stvari ostale nedorečene, niti se saznala sudbina nekih likova. facepalm

Hajd oni što znaju portugalski, pa mogu na Netu pogledati ili pročitati ono što ih zanima, ali šta je sa onima koji ne znaju, a ni Google Translate nije baš uvijek od neke velike pomoći.

Zbog svega toga sam posljednjih pet epizoda originalne verzije pogledala.

Nakon što je Léo izgubio na sudu, u holu suda pojavljuje se Alice koja govori "kako odlazi na putovanjem sa novim momkom, koji je puno ljepši i bogatiji od Léa". Léo joj zaželio sreću, ona se zahvalila, a onda rekla "kako je navijala da on ne dobije starateljstvo i da joj je drago što je tako ispalo". On je samo blijedo gleda, a ona samo reče "tchau, beijo" i ode. lol1
Nakon toga se Léo pozdravlja sa Alexom/Helenom, a šta je poslije te scene bilo sa Olivíjom i sa njim nije uopšte ni prikazano, niti je u 2 anos depois (#2ad) prikazano šta je sa njima, npr. da li su još uvijek zajedno, da li su vjenčani, itd.

Carmem se ljutila na Márciju zato što joj ova spominje kako treba da se razvede od Grega, kao neka se ne miješa u njene odluke, premišlja se oko razvoda. Onda Márcia govori kako ih je Greg godinama potkradao, a Carmem isprva ne vjeruje. Márcia poslije komentariše Sílviju "kako očito ima žena koje jednostavno prelaze preko ljubavnih prevara svojih partnera, kao da ih ni najmanje ne potresa to".
Carmem se ipak "dozvala pameti" i razvela, a na Thelminhom vjenčanju uhvatila buket (bidermajer), #2ad vrtlar Domingos joj poklanja ružu.

Posljednja Lavínijina scena kada Diogu govori kako je Irmã Maria (Irmã Má) naredila izbacivanje Gabriela iz bolničke sobe u kojoj je bio, a nakon toga jedno veliko ništa, tj. više nisu ni viđeni.
A zapravo je bilo da je Diogo prvo prebacio njegov bolnički krevet u svoj ured, a onda je boravio u Lavínijinoj sobi. Kada se Gabriel koliko-toliko oporavio, prebačen je u drugu bolnicu.
Irmã Maria sletila niz stepenice, Lavínia je pronašla i pomogla joj da ode na urgentno, gdje je Diogo pregledao.
Lavínia pitala da je i dalje boli, Irmã rekla "da je fizička bol lako podnošljiva, ali ne i ona duševna". Naime, u mladosti se zaljubila i vanbračno zatrudila, ali se bojala reakcije svojih roditelja, pa se na abortus odlučila, što sebi nikada nije mogla oprostiti, a nakon toga je postala stroga i nemilosrdna. Kada je saznala Lavínijinu tajnu, krivo joj je bilo što je Lavínia smogla hrabrosti suprostaviti se svemu i vanbračno roditi, pa je zato uvijek maltretirala.
Irmã zamolila Lavíniju za oprost, a ova je zagrlila. Lavínia se definitivno zaredila (votos perpétuos), tada su prisutni bili njen sin Thiago, kao i članovi bolničkog osoblja.

Marta umislila da je Nanda živa, rekla Sérgiu "kako ide pripremiti ručak za Nandu i njene lutke Francisca/Claru". A zapravo se prisjećala scene iz djetinjstva kada se Nanda igrala sa lutkama tih imena, Marta je zvala da dođe na ručak, a ova pitala može li ručak i tim lutkama napraviti, pa Marta rekla da će svi zajedno ručati.

Tereza rekla "kako je Alex simpatičan i šarmantan", ostali je zezali zbog toga. #2AD, drže se za ruke dok šetaju.

Anna se zahvalila Elisi za sve i rekla da Giselle neće više pohađati časove plesa/baleta. Iako i dalje smatra "da roditelj uvijek zna šta je najbolje za dijete", shvatila je da je pogriješila što je insistirala na časovima plesa. Na Elisinu opasku, potvrdila je da je svoje snove prenijela na kćerku, jer ona iz finansijskih razloga nije mogla u mladosti baviti se plesom. Spomenula je "da je Gisellina bulimija pod kontrolom i da prati upute nutricioniste".
Luciano & Giselle su spominjali mogućnost da odu u Austriju na neke kurseve i studije. #2ad vidi se da Luciano svira klavir na nekom nastupu, a Giselle ga posmatra.

Gaby imala noćnu moru zbog pogibije svoje majke, Selma je tješila. #2ad, vidi se da je Gaby prihvatila maćehu Selmu, protiv koje je ranije bila zbog njene boje kože.

Sandra zezala Grega zbog njegovog stopala, ali zato kad je od njega čula da se Jorge ženi njenom sestrom Thelmom, odmah joj nestao osmijeh sa lica. lol1
Bila je i scena susreta Carmem/Thelme & Sandre u butiku, kada su se Carmem & Sandra "prepucavale".
Prije vjenčanja Sandra poslala poklon Thelmi, ali joj i poručila da je ulaskom u tu familiju "zapravo ušla u leglo zmija". lol1
Gregu je spominjala njihovu moguću svadbu i roditeljstvo, ali on neće ni da čuje za to.
Sudeći prema #2ad, izgleda da je Sandra sada u braku/vezi sa onim Machadãom (domar zgrade), zato što je on dobio 50 mil. R$ na Jackpotu, Greg je sada neki kao njihov šofer i sluga, a Sandra se tajno viđa sa njim.

Lívia upoznaje Andréa, koji je došao njenu kuću preurediti i renovirati. #2ad zajedno su.

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1760
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Páginas da vida

Post by Stef on 09.07.15 23:22

Bokte, šta su oni sve izrezali. shock Budale.

Lilia i Regina su razvalile. naklon Mada su mi i ostali bili odlični, izuzev par antitalenata.

Sandra i poruka Thelminhi naklon rofl

Ja mislim da je u #2ad prikazano kako su Leo i Olivia zajedno. zbun Tačnije, mislim da su ih prikazali kako se venčavaju.

Alice naklon Ja sam tako navijao onda da pregazi i Lea i Oliviju. rofl I ja sam, kao i ona, navijao da Leo izgubi starateljstvo nad Clarom i Franciscom. mrgreen Skakao sam od sreće kad su Helena i Alex dobili starateljstvo, a ovaj konj ostao praznih šaka. hihi

Što se tiče Globa, ja bih ti savetovao da počneš sa Torre de Babel, uskoro i ja počinjem sa njom (kad završim PDM za koju nedelju). smile Mislim da ti je ona i bila u planu za gledanje, ako se ne varam.

_________________

avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 9025
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Páginas da vida

Post by Soleil on 06.08.15 22:28

StefanJ wrote:Ja mislim da je u #2ad prikazano kako su Leo i Olivia zajedno. zbun Tačnije, mislim da su ih prikazali kako se venčavaju.

#2ad, nema ih nigdje: https://youtu.be/_Xl8muacB3c?t=165.

Ovdje vidjeh samo vjenčanje Renata & Isabel (definitivno najbolji par novele aw) https://youtu.be/_Xl8muacB3c?t=296.

A ovo ih je fotografisala Hilda (Ângela Leal, majka Leandre Leal [Sabrina]), Marcelova majka.
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1760
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Páginas da vida

Post by Stef on 07.08.15 17:38

Verovatno sam ja nešto pobrkao. rofl Kako god, njih dvoje kao par nisu bili vredni pomena, a i kao likovi su bili naporni u 3PM, tako da i nije neka šteta.

Isabel & Renato su i meni bili omiljen par u seriji. aw

_________________

avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 9025
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Páginas da vida

Post by Soleil on 26.08.15 14:36

Koliko god da je Léo od samog početka bio nekorektan, a kasnije i Olívija postaje nekorektna, ipak su trebali njihov kraj prikazati, pogotovo što su jedni od glavnih likova. Pa eno npr. prikazano je Dorívalovo (sporedni lik) vjenčanje sa Reginom Casé, nakon što je dobio korpu od Thelme. lol1 A i taj Doríval rijetko šta da je progovarao, osim kad je vidio Jorgea/Thelmu kako se ljube i komentarisao kako do takve situacije nije ni trebalo doći. lol1

Slučajno naletih na blooperse iz novele. Léo (tj. Thiago Rodrigues) kad padne sa bicikla, što je Nandu (tj. Fê Vasconcellos) i njega nasmijalo. lol1

avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1760
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Páginas da vida

Post by Stef on 26.08.15 14:41

Joj, da, Dorival. rofl A i baš su našli glumca, baš ko neka tuta-muta izgleda. look Beskoristan lik.

_________________

avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 9025
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Páginas da vida

Post by Soleil on 26.08.15 14:51

Legendarna je scena bila kada Thelma govori "kako će kupiti crvenu haljinu da joj donese sreću u Novoj godini", Bruno je ispravlja i govori "da je u pitanju crveno donje rublje", Constância šokirana, njen izraz lica priceless, a kako se tek proderala "Dorívaaaaaaaal, vem aí!". rofl

André Frateschi je imao dobar lik u "Saramandaji", doktora Rochinha koji pati zbog nesretne ljubavi. Pročitala sam da je glumio u "7V", ali ne znam kakav mu je lik bio tamo. Doríval je više bio lik koji bulji k'o tele u šarena vrata. lol1
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1760
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Páginas da vida

Post by Soleil on 07.09.15 23:26

Joana Mocarzel (Clara) & Gabriel Kaufmann (Francisco) prošlog četvrtka u emisiji "Vídeo Show", prisjećali su se novele: http://globotv.globo.com/rede-globo/video-show/t/programas/v/joana-mocarzel-e-gabriel-kaufmann-relembram-paginas-da-vida/4441339/

A Regiane Alves (Alice) je par godina u braku sa Joãom Gomezom (sinom Regine Duarte), a nedavno se po drugi put porodila.

Rivalke Helena & Carmem u seriji "Malu Mulher" (1979/80), gdje je Duarte bila protagonistica.
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1760
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Páginas da vida

Post by Miloš92 on 26.02.17 2:15

9/150

Nisam sinoć video temu. Odgledao 9 epizoda od sinoć.

Meni se ovo za sada baš svidja. Jedina mana je što baš slabo ima Marte ali kapiram da će je kasnije biti mnogo više.

Helena je sjajna. Prava Manecova Helena, a ne ona iz EF. Regina je odlična. naklon

Carmen mi je isto super. smile2 Generalno cela ta njena porodica obećava. Već su imali sjajnih momenata. Bakica i dekica su super. smile

Olivia mi je isto ok. Mada čitam u temi da će posle da smara. Arosio. wub Šta je sa njom? Zašto je nigde nema?

Nanda mi je isto ok. Šteta što umire. Baš mi je draga ova glumica.

Mada malo mi je preterano to njihovo upoznavanje i naglo zbližavanje.

I ona priča sa majkom koja ne da ćerci da jede i tera je da bude balerina ima dosta potencijala.

Razgovor Helene i Carmen u bolnici. naklon rofl Odavno nisam gledao bolju scenu.

Pa razgovor Helene i Grega, kada i on njoj prebacujue da ga je prevarila. Sjajna scena. naklon

Ako je nešto dobro kod Maneca onda su to dijalozi.

Sve u svemu za sada mi se svidja. Videćemo kako će biti kasnije.

Meni je Paginas da Vida kad je bila odlična onda stvarno bila odlična, al kad je bila dosadna, onda je bila žešća tableta za spavanje. Definitivno previše epizoda za tako malo priče. Vjerujem da je inter. verzija OK.

Meni su inače sve Manecove super, minus Viver a vida, ta mi je bila baš dosadna.

Ja sam do sada gledao LDF i EF. Generalno ja volim ovakve serije. Te životne priče, lagane, sa dobrim likovima i dijalozima. Al u slučaju ovakvih serija likovi i dijalozi moraju biti odlični. Na primer Vonn je za Aztecu uradio VAD koja je bila lagana, možda čak i prespora, ali je imala toliko dobre likove i dijaloge da mi je bila prezanimljiva. Pa PVAA je isto lagana ali odlična serija. Maneco zna da piše ovakve serije. Valjda neće biti nekih baš baš smaračkih delova. Od ove dve njegove koje sam već gledao LDA mi je bila super, dok mi je EF bila onako, dosadnjikava a gledao sam onu internacionalnu verziju od 70-ak epizoda. Mogu da zamislim kakava je tek bila nacionalna verzija. Imam skinutu VAV, mada nju svi kritikuju. A voleo bih da odgledam i PA ako nekad nadjem neke normalne likove.

_________________
En este mundo triunfan personas que dominan sus sentimientos

Miloš92
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 11466
Pridružen : 2011-08-11

Back to top Go down

Re: Páginas da vida

Post by Franko on 26.02.17 2:37

PA ti kreće na VIVA u 5. mjesecu, pa će ti sigurno bit linkova, ali na oriđiđi portugalskom. Što se tiče EF, meni je ona legla. Ne sad da mi je najbolja Manecova, al bila mi je draga. VAV mi je izuzev nuclea Aline Moraes bila žešća dosada.

Ane Paule Arosio nema na televiziji jer je prvo pauzirala od glume 5 godina, a onda se vratila prošle godine na film. Mislim da nije baš zainteresirana više za televiziju, što je šteta. Nije se pojavila 2011. na snimanju prvih scena Insensato coracao i onda je dobila otkaz na Globu, ne vjerujem da će se vratit ubrzo, iako je Globo poručio da su joj njihova vrata otvorena.

Marthe kasnije ima puno, čak i previše. rofl Koja luđakinja je to bila. stars

_________________

Apocalipse - 60/160
Belaventura - 86/138
Orgulho e paixão - 25/140
Porto dos milagres - 3/188
avatar
Franko
Moderator
Moderator

Poruka : 2390
Pridružen : 2011-07-16
Godina : 30

Back to top Go down

Re: Páginas da vida

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum