EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


Hanımın çiftliği

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Hanımın çiftliği

Post by Stef on 28.10.14 0:39

HANIMIN ÇIFTLIĞI
(NASLEĐE JEDNE DAME/POLJA NADE)Gold Film, 2009-2011
Broj epizoda : 70


Ovo je priča o pobuni, o snovima siromašnih, ljubavi i nadi koja nikada ne umire.

Priča počinje 1950. godine, u vreme kada su se približavali izbori, a uzbuđenje se osećalo u vazduhu. Dok su se Republikanci i Demokrate nadigravali svakim danom, grad Adana na severu Turske sa svojim plodnim poljima i beskrajnim prostranstvima pamuka pružao je nadu hiljadama siromašnih ljudi koji se borili da prežive.

Đulu i Kemal su bili jedan od tih parova. Nadali su se boljem životu, i danu kada će se venčati i zasnovati porodicu. Međutim, to je bilo krajnje neizvodljivo, jer je Kemal bio običan radnik. Budući da je bila maloletna, Đulu nije mogla odlučuje u svoje ime, pa nije ni mogla da se uda za Kemala, bar dok ne napuni 18 godina.

Džemšir, Đuluin otac je želeo da proda rođenu ćerku, kao i prethodne tri, i izvuče od toga korist. Idealnu priliku za to je video tako što će rođenu ćerku udati za Ramazana Zaloglua, sestrića uglednog zemljoposednika Muzafera Dinčaslana.

Đulu se izričito protivila udaji za Ramazana, govoreći da je zaljubljena u Kemala. Otac i brat su je ubijali od batina, ne bi li ona pristala na udaju, međutim, ona nije pristajala.

Jednog dana, ne bi li spasio Đulu od batina oca i brata, Kemal upada u njihovu kuću i sukobljava se sa Hamzom, Đuluinim bratom. Iz tog sukoba Hamza izlazi ranjen, a Kemal odlazi u zatvor osuđen na dve godine. Očajna Đulu se i dalje opire onome što su joj otac i brat nametnuli, ali bezuspešno.

Đuluina majka, Zehra, odlazi jednog dana Kemalu u posetu i moli ga da ostavi Đulu, jer će je brat i otac u suprotnom ubiti. Zabrinut za Đuluino stanje, Kemal ostavlja Đulu. Razočarana Đulu pristaje da se uda za Ramazana i odlazi sa njim na imanje Ramazanovog ujaka, Muzafera.

Međutim, Đulu vremenom stiče naklonost gospodina Muzafera, što se neće dopasti njegovoj sestri, Halide. Ona ubeđuje Ramazana da odvede Đulu u Istanbul, i tamo počnu da žive, daleko od Muzafera, jer je ubeđena da Muzafer može preoteti Ramazanu verenicu.

Ramazan je posluša, ali je ipak odvodi u porodičnu vikendicu nedaleko od imanja, je nije mogao da zaobiđe policiju na prelazu. Muzafer saznaje za Đuluinu otmicu, pa odlazi u vikendicu sa namerom da je spasi. Međutim, Halide je reagovala na vreme, te je Ramazan odveo Đulu u planine. Nakon što je shvatio da ga Đulu ne voli, Ramazan je vratio na imanje. Zbog toga što je oteo Đulu, Muzafer ga je izbacio sa imanja.

Vremenom, Đulu i Muzafer se zbližavaju. Muzafer je u njoj video svoju pokojnu ženu, Behije, koja neverovatno liči na Đulu. Nakon smrti svoje žene je bio veoma nesrećan, jer je smatrao sebe krivim za njenu smrt.

Na dan venčanja Đulu i Muzafera, Kemal izlazi iz zatvora i odlazi na venčanje. Iako ga je videla na slavlju, Đulu ipak odlučuje da se uda za Muzafera, što Kemala baca u očajanje. On odlučuje da se na imanje ubaci kao šofer, ne bi li ubedio Đulu da pobegnu zajedno. Đulu je šokirana saznanjem da je Kemal novi šofer, pa ga vređa i omalovažava, ne bi li ga oterala sa imanja.

Videvši da je Đulu postala druga žena, koju jedino zanima novac, moć i bogatstvo, odlučuje da zavede Halide, preko nje postane bogat i na taj način osvoji Đulu.

Tako će se Đulu naći na iskušenju - ostati sa Muzaferom u braku, u koga se polako zaljubljuje,  zadržati moć i bogatstvo, ili otići sa Kemalom, nekadašnjom ljubavlju i vratiti se u siromaštvo.

Uloge:
Mehmet Aslantuğ - Muzaffer Dinçaslan
Özgü Namal - Güllu Oğutçu/Serap Dinçaslan
Caner Cindoruk - Kemal Şahin
Ebru Özkan - Halide Dinçaslan
Necip Memili - Ramazan Zaloğlu
Ali Düşenkalkar - Kabak Hafiz
Mehmet Çevik - Cemşir Oğutçu
Hakan Boyav - Reşit
Evrim Solmaz - Gülizar
Işik Aras - Seyyare
Mahir Günşiray - Ekrem
Fikret Küşkan - Orhan
Zühal Gençer Erkaya - Zehra Oğutçu
Can Kolukisa - Yasin-ağa
Güzin Çorağan - Meryem
Kadir Özdal - Yilmaz
Tuğçe Ersoy - Pakize
Haki Biçici - Hamza
Tayfun Sav - Paşazade
Zeynep Kaçar - Neriman
Tayfun Eraslan - Zekai
Nazan Ayas - Hacer
Gözde Kansu - Seher

avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 9031
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Hanımın çiftliği

Post by Stef on 28.10.14 1:43

Stigao do 32. boluma, polako počinje cirkus, ali jaaaako zabavan. zubo Meni ne smeta, bar je dobro "upakovano" da ne vređa inteligenciju. Ovo mi je drugo gledanje, premijerno sam gledao na Pinku, baš mi se tad svidela. aw U nedostatku dobrih turskih serija, reših da počnem sa reprizom ove, budući da nisam odgledao sve epizode (početak mi se tad nije svideo, i nije mi se svideo deo nakon otkrivanja ubice do pravljenja Orhana na negativca (veoma zabavan cirkus), to mi je bilo dosadno, videćemo kako će se sad pokazati taj deo mrgreen ).

S jedne strane mi je žao što su ubili Muzafera, s druge i nije, jer je epizodu-dve pred smrt postao glupak. facepalm Mislim, prvo kaže da sestri neće nametati nešto što ona ne želi, a onda, čim je čuo da voli Kemala, tera je da se uda za Selima. facepalm Za Selima koji je ostavio na venčanju, a nakon par godina došao u fabriku kod Muzafera i prodao mu priču o bolesti. stars Šta bi sa onim dnevnikom što je pisao? Nešto svetiću se Muzaferu, zavešću Halide, Muzafer glupak, bla, bla..... Scenaristi su zaboravili na to? zvizd

Đulu aw naklon Ozgu Namal je prelepa! *_* Mnogo mi je bila moćna scena kad je izbičevala oca i brata pred svima ( naklon ), jer je Džemšir prebio Zehru. Što volim što ih je osramotila pred svima, pa ih još i izbacila sa imanja. juhunaklon naklon

Još mi je draže što im je brica Rešit pomrsio konce i otkucao ih Đulu. aplauz On mi je genijalan, sav je smešan kad počne da trčka unaokolo i kad hoda. rofl I kao pojava je komedija. rofl Opasan lik, taj bi žedne preko vode preveo. Al' što je zajebao one što su hteli za dž da slušaju radio, pa poslao onog malog šegrta da im peva na uvce, da ne slušaju radio. rofl Ili kad su Džemšir i Hamza napali njegovog ortaka, kome je ostavio radnju, da zatvori radnju, a policajac sve sluša, pravi se kao da je mušterija. rofl Sad još kad se uhvatio sa Đulizar, to će tek da bude veselo. rofl

Đulizar aw Žešća lujka. Samo opanjkava i ogovara nekog, prava seljančura. Najžešća mi je bila kad je imitirala Đulu kad se doteruje, pa kad je obule one štikle, pa se preturila. rofl Teško je biti gospođa. lol1 Kako zna da me nasmeje, zna i da me iznervira. Samo pametuje i osuđuje bez razloga. Ona jadnica Zehra odlazi sa imanja, pozdravlja se sa svima, traži oproštaj (to mi nije jasno zašto), a ova samo što je ne izbaci. facepalm Inače, Evrim Solmaz su pogodili za ovu ulogu, odlična je kao Đulizar. thumbup

Parovi su odlični u ovoj seriji, imaju hemije. Halide i Kemal, Kemal i Đulu, Muzafer i Đulu, Pakize i Ramazan. naklon Imaju i zanimljive priče.

Kemal mi je sav nekako tunjav u ovoj fazi. nezna Ranije je bio mnogo bolji, a i u kasnijim epizodama isto.

Ramazan i Kabak rofl naklon Pravi prijatelji. Kad se svađaju, dušu bi izvadili jedan drugom, ali zato  kad je jedan u nevolji, dušu bi dali, samo da je ovaj drugi dobro. aw Njihove scene su mi genijalne, kao da gledam pozorište. tv Kabak je izigravao nekog proroka, tražio čoveku pare da mu kaže gde je zakopao blago, na kraju je ispalo da je zapravo našao blago. rofl Pa je Ramazan terao Kabaka da spava i da sanja blago, da bi posle iskopali. rofl I onda je Kabak sanjao blago, koje su tražili u nekoj tvrđavi, pa ih čuvari pojurili odande. rofl Pa situacija oko drveta obilja, koje je Kabak izmislio, samo da jede za džabe, a Ramazan ga prozreo, pa je razdelio sirotinji hranu, a ovaj kuka. rofl Pravili su pozorište za decu, pa se potukli, jer je Ramazan pustio decu za džabe, jer nemaju para, sad se prepiru ko će da osvoji Pakize. Konstantno neki šou sa njima. mrgreen Tek će da bude veselo kad Ramazan potpaljuje Kabaka da se Đulizar zaljubila u njega. lol2

Ramazan je duša od čoveka. aw Pri prvom gledanju me je strašno nervirao u početnim epizodama, sada i nije toliko, jer je njegov lik jako kompleksan. Niko ga nije ni 2% šišao, hteo je da ga neko voli. Majka mu umrla, otac mu umro, ujak je stalno putovao po Evropi, tetka stalno sa drugaricama, niko nije obraćao pažnju na njega. sad Baš mi je bila tužna scena kad je pričao Pakize kako je bio nesrećan kao mali, jer nije imao nigde nikog. cry Divan lik, sjajan glumac. naklon

Žešća glupost je ispala da je Hamza izvršilac, a Zekaj naručilac Muzafefovog ubistva. facepalm Neočekivano, ali bezveze. Hamza ga je ubio, jer mu je Zekaj zapretio da će ga odati policiji zbog potkradanja fabrike, pa je pristao na uslov da ubije Muzafera, a da ga ne ocrni zbog krađe. facepalm Debilno. A koji su pa Zekajevi razlozi da ubije Muzafera? Sećam se da je rekao da rade duuuugo vremena zajedno, što bi ga sad ubio? Hoće da zadrži fabriku za sebe? Kako je to isplanirao, ako Muzafer ima naslednike iza sebe? Koknuo bi Đulu i Halide možda? facepalm Bezveze.

Ako ništa drugo, bar je zabavno. Barem ćemo videti kako se Đulu u poodmakloj trudnoći pentrači i jurca po planinama i izigrava kauboja u štiklama i sa pištoljem u ruci. jupi look

Muzika u seriji je preeeedivna. aw aw Svaka čast Čimenovima na muzici. naklon

Produkcijski je serija odlično urađena, gluma je odlična, sve je dobro uklopljeno. aplauz

_________________

avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 9031
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Hanımın çiftliği

Post by Aleks on 28.10.14 8:59

Meni je ovo bila prva turska serija. Iako je nisam pratio od početka (već negde od kada je Muzafer ubijen), meni je lično vrlo draga. wub
Korišćeni instrumentali i više nego odlični! thumbup
Đulu, Halide pa čak i brljiva Đulizar fantastične. ziveli
Možda opet nekad pogledam seriju...
avatar
Aleks
Moderator
Moderator

Poruka : 1300
Pridružen : 2012-11-03
Godina : 27
Lokacija : Francuska

https://www.facebook.com/EMDTforum

Back to top Go down

Re: Hanımın çiftliği

Post by kristinkv86 on 28.10.14 13:54

Meni se serija u pocetku svidjala,odmah sam pocela da je pratim.Medjutim,kad ubise Muzafera,koji mi je uvek bio omiljen,a da ni sama ne znam zasto(i lik i glumac),ja izgubih zelju za pracenjem serije,i nisam je ni gledala do kraja.

kristinkv86
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 3619
Pridružen : 2013-11-10

Back to top Go down

Re: Hanımın çiftliği

Post by joey on 28.10.14 16:16

Serija je fantastična, meni jedna od najboljih turskih. Deo sa Muzaferom je možda lepši, ali posle smrti je itekako zanimljivo.
Apsolutno preporučujem, od prve do poslednje epizode. wub
avatar
joey
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1433
Pridružen : 2011-07-16
Godina : 26

Back to top Go down

Re: Hanımın çiftliği

Post by mak on 29.10.14 12:40

Takodje,delim misljenje da je jedna od naj,od prve do poslednje epizode gledala sam u jednom dahu!Svi likovi su interesantni a glimci izvanredni.Ova serija zasluzuje cistu peticu.

mak
Junior member
Junior member

Poruka : 85
Pridružen : 2012-09-13

Back to top Go down

Re: Hanımın çiftliği

Post by Stef on 06.11.14 0:41

Evo me na 41. bolumu. mrgreen Ove epizode od početka 2. sezone, pa do sad su bile dosadne. zzzzz Uopšte taj deo nisam voleo ni pri prvom gledanju, a bogami ni sad. Samo se vrte u krug, da ne pričam što dave sa situacijom u Koreji. stars Pola epizode ode na naklapanja šta se dešava u Koreji i na političkoj sceni Turske. cekic

Doduše, 41. epizoda je bila mnogo zanimljivija, u odnosu na prehodnih 5. Naročito kraj, Kabak je ranjen, a ona baba-sera, Kemalova majka, umrla u požaru, koji je Orhan naredio. Ona mi je celu seriju išla na živce, ali mi je opet bilo žao, nije zaslužila da tako umre. Ali mi je najžešće bilo kad je umirala: Ne daj Đulu našu zemlju. facepalm naklon Jbt, umire, i poslednja rečenica joj bude da Kemal ne da zemlju Đulu. facepalm Je*ala je zemlja. Što je najgore, Đulu nije htela da im uzme zemlju, ni da ih izbaci iz kuće, već im je naredila da seju pamuk. I sad se svi kao bune protiv nje što im je rekla da moraju da seju pamuk. roll Sećam se da u kasnijim epizodama niko nije pravio problem kad je onaj Ekrem naredio da svi seju pirinač (valjda), čak niko nije smeo da pisne! besan Glavno da se na Đulu baca drvlje i kamenje. roll Ona je ovakva, ona je onakva, ona je đubre, ona je kučka itd. facepalm Glupaci.

Da ne bi bio totalno dosadno, za zabavu su zaduženi Đulizar i Rešit, Kabak i Ramazan.  juhu

Rešit je sjebao pola Đuluinih polja, osušio se pamuk, pa ga je Đulu poslala da radi kao radnik na polju da nadoknadi štetu. lol1 Đulizar pizdi što Rešit više nije nadzornik, čak mu je rekla da mora da ponovo postane nadzornik, ako hoće da je oženi. rofl A jadničak, taman se otarasio žene, sad mu iskrsao novi problem. lol1 Kad je već spominjem, nešto je nema. zbun Ode ona kod rođaka, nema je da se vrati. cesces

Ramazan je kupio Giritlijevu mehanu, pa je uposlio Kabaka kao šefa kuhinje, a ovaj se nećka, kaže da je vernik, ne može on u kafanu. lol1 Onda se Ramazan dosetio ideje da Kabaka preruši da ga niko ne prepozna, pa ispadne da ga prepoznaju svi. rofl Genijalno je bilo kad su sreli Džemšira, pa ga je ovaj prepoznao:

Kabak: Ni rođena majka me ne bi prepoznala, a?
Ramazan: Pa je l' ti on majka?

rofl rofl

A tek što su se prepirali kako će Ramazan da ga zove u kafani, Ramazan mu dao ime Osman, njemu se ne sviđa, hoće Javuz. rofl

Halide i Kemal su predosadni.  zzzzz Vrte se nenormalno u krug, sa njima se ništa ne dešava.

Sad će one cirkus epizode sa Orhanom i njegovim spletkama, otmicama i pokušajima ubistava, jedva čekam! jupi rofl

Pade mi nešto na pamet, šta bi sa onim malim Ajdinom što je bio neko vreme na Đuluinom imanju? huh Samo je odjednom iščezao. stars Sećam se da mu je majka dozvolila da živi kod Đulu, zato mi je i čudno.

_________________

avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 9031
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Hanımın çiftliği

Post by Stef on 14.11.14 15:23

46. bolum naklon

Džemšir hteo da se zapali jer Đulu nije htela da ga sasluša da je Orhan oteo njenog sina i da je naručio ubistvo Kemalove majke. Ova glupača mu nije poverovala. facepalm I Đulizar joj je rekla za one tablete što joj je poturio da se uspava kao top da bi ukrao dete, glupača ni njoj nije poverovala.  facepalm

Seher poslala Đulu pismo u kome priznaje sve Orhanove zločine i u kome je bio dokaz o Orhanovom finansijskom stanju. wow Halide je saznala od Seher šta je uradila, pa je obavestila Orhana koji je odjurio kući da spreči Đulu da pročita pismo. Baš je bilo napeto, ali, očekivano, stigao je na vreme, pa je ubedio da odu na izlet.

Na izletu je ošamutio nekom tabletom koju je stavio u vino, a potom je nju i dete strpao u kola i pustio da slete niz neku padinu. shock Međutim, vrlo brzo se pokajao i zaustavio je auto. Nije mogao da dopusti da ljubav njegovog života strada. mrgreen

Kraj epizode naklon Kemal dotrčava do Orhana i puca u njega. wow Instrumental na kraju epizode i onaj u odjavnoj špici naklon naklon
Jedva čekam nastavak cirkusa. jupi

_________________

avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 9031
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Hanımın çiftliği

Post by Stef on 28.11.14 14:06

Kraj 55. boluma shock wall Kretenka Halide je zapalila pamuk u fabrici. facepalm Umesto da pomogne Đulu da obnove fabriku, ona ide i pali pamuk. ljut Ovamo ide i tupi kako su joj fabrika i imanje jedino što je ostalo od brata, optužuje Đulu kako je kriva za propast fabrike, al' zato pali pamuk. naklon facepalm Stoka.

Definitivno mi je najžešće bilo kad je Kemal rekao Ekremu da se ne kači sa seljacima i da ostavi zemlju Karahasana, jer, ne može da izađe na kraj sa njima. look Njih nema za šta pas da ujede, i kao bogataš ne može da izađe na kraj da njima. rofl Isto i Džemšir kad je pretio onom zelenašu da mu ostavi ćerku na miru, ne zna s kim se kači. rofl

Kabak cry Žao mi ga je što ga je Đulizar otkačila, nije trebalo da ga izvređa. Jadan, baš mi ga je bilo žao, jer mu se desilo slično kao u prošlosti. sad Jesi li ti moj nivo? facepalm Glavno da je brica Rešit njen nivo. look A što mi je milo što joj je Ramazan rekao da nije čak ni za štalu, a ona pukla. rofl Ona uplatila listić za bingo, a Sejare je podbada: Zar će tebe da izaberu od toliko ljudi? rofl

Ove epizode nakon Orhanovog bega su dosadnjikave. Doduše, sad je malo zabavnije zbog ove krize u fabrici i oko duga koji treba vratiti. Jedva čekam da se Orhan vrati, da se šou nastavi. buum

_________________

avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 9031
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Hanımın çiftliği

Post by Stef on 03.12.14 23:13

Stigao do 59. boluma, Orhan se vratio. jupi Oteo Đulu, sad planira da sa njom pobegne.

Halide izašla iz zatvora. besan Kemal je povukao izjavu da bi saznao gde je Đulu, Ekrem ga ucenio. wall

Kako se Kemal izglupirao sa ovim odlaženjem da nađe Đulu. facepalm Umesto da prvo javi policiji, on ide da izigrava heroja. roll Da ne pričam da je ispao glup što nije uzeo onaj pištolj koji je izbio Orhanu iz ruke dok ga je tukao, nego ga je šutnuo do zida, čisto da Orhanu bude na dohvat ruke. facepalm

Ako se dobro sećam, sad će Seher da ih nađe, a onda će Orhan nju i Kemala da zatvori u kuću i da ih ostavi da se uguše od dima. wow

Što volim što je Hadžer saznala da je Đulizar ljubovala sa njenim mužem, pa je izbacila iz kuće. jupi Navijao sam da je Kabak ne primi u kuću, ali čovek je dobar, na 'leba da ga mažeš, pa je pustio da prenoći. S druge strane, da je nije pustio, ne bi bilo pijančenja. look
Jedva čekam narednu epizodu, jurnjava za Orhanom. jupi

_________________

avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 9031
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Hanımın çiftliği

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum