EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


Haja coração

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Haja coração

Post by Soleil on 03.07.15 15:40

HAJA CORAÇÃO


Rede Globo, 2016.
Broj epizoda: 138 (nacionalna verzija), 100 (internacionalna verzija)

La família Abdalla: sestre Teodora, Lucrécia i Fabíola su nasljednice fabrike tekstila, žive u São Paulu. Vremenom su postale nepodnošljive, zločeste i umišljene, što im je svojevremeno donijelo probleme u brakovima.

Siromah Aparício Varella je prije dosta vremena napustio Rio de Janeiro i svoju veliku ljubav Rebecu, kako bi se iz interesa oženio Teodorom, priznao je njenu kćerku Fedoru kao svoju. Aparício & Teodora zajedno upravljaju fabrikom, ali Teodora ipak vodi glavnu riječ u svemu. Udovica Fabíola upravlja životom svog sina jedinca Otávio (Tavinho). Aprígio (Aparícijev brat) je u braku sa Lucrécijom, roditelji su Camile.  

La família Pádua živi u São Paulu. Ricardo je otišao da kupi cigarete i nikada se više nije vratio kući. Njegova supruga Aldonza od tada sama djecu odgaja: Jorge Miguela (Guel), Constânciju (Tancinha), Isabelu i Juanu. Aldonza i njene kćerke prodaju voće na lokalnoj pijaci, između ostalog kako bi Guel mogao školarinu za medicinski fakultet platiti, međutim problem je što on zapravo nikada nije ni kročio na taj fakultet.

Aprígio je povezan sa misterioznom organizacijom "Ela", iza koje stoji milioner Achid Callux, koji želi Aparícija uništiti. Naime, Achid & Teodora su u prošlosti bili u vezi, ali on zbog svoje loše reputacije nije bio po volji njenim roditeljima. On je, zapravo, Fedorin otac. Nikada nije odustao od toga da se domogne bogatstva familije Abdalla i da Fedora bude zakonski priznata kao njegova kćerka.

Kao Interpolov agent/Guel & Camila, zajedničkim snagama, žele razotkriti ko se krije iza organizacije "Ela". Aprígio upoznaje kriminalca Leonarda sa Fedorom, kako bi se ovaj njome oženio iz interesa, a zatim je ubio. Međutim, u naštimanoj nesreći pogine njegova punica Teodora.

Sada udovac, Aparício je sretan što nije više pod patronatom Teodore, te želi da vrati izgubljene godine provedene pored nje. Rebeca, sada udovica, se prefinjenog i elegantnog izgleda vraća se iz inostranstva; a Aparício je namjerava opet osvojiti. U fabriku je došla kao dizajnerica, na poziv Teodore. Bankrotirala je, pa je u potrazi za bogatim mužem. I njene prijateljice Penélope i Leonora su u potrazi za bogatom udajom.

Znajući za Rebecinu namjeru, Aparício namjerno napušta poziciju direktora fabrike i prerušava se u siromašnog radnika fabrike. A prerušava se i u otmjenog i bogatog gospodina, samo kako bi i Rebecine prijateljice osvojio. Rebeca/Penélope/Leonora  započinju vezu sa Aparícijem, međutim ne znajući i nesvjesne da su u vezi sa istim čovjekom.

Ali, Teodora, čak ni iz 'drugog svijeta', ne pušta Aparícija na miru.

– núcleo da família Abdalla:
o casal APARÍCIO VARELLA (Paulo Autran) e TEODORA ABDALLA (Jandira Martini), que morre no início
o casal FEDORA (Cristina Pereira), filha de Aparício e Teodora, e LEONARDO RAPOSO (Diogo Vilela)
o casal APRÍGIO (Laerte Morrone), irmão de Aparício, e LUCRÉCIA (Maria Alice Vergueiro), irmã de Teodora
CAMILA (Maitê Proença), filha de Aprígio e Lucrécia
FABÍOLA (Ileana Kwasinski), irmã de Teodora e Lucrécia
TAVINHO (Alexandre Lipiani), filho de Fabíola
o mordomo ARIOVALDO (Marco Miranda), fiel a Aparício

– núcleo de REBECA, (Tônia Carrero), antigo amor de Aparício:
as amigas PENÉLOPE (Eva Wilma) e LEONORA LAMMAR (Irene Ravache) – juntas elas procuram um marido rico
a empregada DINALDA (Stela Freitas)

– núcleo de ALDONZA (Lolita Rodrigues):
o filho GUEL (Edson Celulari), que se envolve com Camila e Leonora
as filhas TANCINHA (Cláudia Raia), ISABEL (Angelina Muniz) e JUANA (Denise Milfont)
o marido RICARDO DE PÁDUA, que desaparece no início.

– núcleo de APOLO (Alexandre Frota), que se apaixona por Tancinha:
os irmãos ADONIS (Rômulo Arantes), apaixonado por Isabel, e DIANA (Marcela Muniz), apaixonada por Tavinho.

– núcleo de BETO, (Marcos Frota), filho de Penélope, que disputa Tancinha com Apolo:
o amigo TADEU (Roberto Bataglin), que envolve-se com Penélope.

– núcleo de BÓRIS AIDAN, que na realidade é ACHID CALLUX
(Lourival Pariz), identidade do “Ela”:
seus seguidores: NICODEMUS (Ney Sant´Anna), BRIGITTE (Aldine Müller) e BOB BACALL (Jorge Lafond).

Zanimljivosti: Cláudia Raia & Alexandre Frota, koji su u noveli bili par (Tancinha/Apolo), su bili u braku od 1986-1989.
Cláudia & Edson Celulari su u noveli glumili brata (Guel) i sestru; a za vrijeme snimanja novele "Deus Nos Acuda" (1992/93, Silvio de Abreu), gdje su bili protagonistički par, započinju vezu, a u braku su bili od 1993-2010.

*****U maju sljedeće godine, nakon "Totalmente Demais", u terminu od 19h bi trebao krenuti rimejk "Sassaricanda" Daniela Ortiza (colaborador: "Passione"/"GdS": autor: "Alto Astral"), ali će u rimejku biti referenci i na neke druge Globove novele. Monica Iozzi u ulozi u ulozi Tancinhe.
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Haja coração

Post by Soleil on 04.07.15 15:29

Já em produção

Daniel Ortiz está em Nova York, mas já começou a trabalhar na adaptação de “Sassaricando”. Ele adicionará tramas inéditas a parte do original. Fred Mayrink é candidato à direção-geral. Uma das personagens garantidas na nova produção é Fedora Abdalla (Cristina Pereira em 1987).

(Fonte)

Ortiz je trenutno u New Yorku, ali je već počeo sa adaptacijom scenarija novele. Osim originalne priče, noveli će dodati i smisliti i neke nove priče. Osim Tancinhe, u rimejku će se pojaviti i lik Fedore (koju je tada glumila Cristina Pereira).

Fred Mayrink bi mogao biti režiser novele.
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Haja coração

Post by Soleil on 01.09.15 18:46

Novi naziv je “Haja Coração”.

Alexandre Borges je rezervisan za protagonističku ulogu, kojeg je u originalu glumio Paulo Autran (R.I.P.). => Izvor

Nkon komične uloge u "AA", Monica Iozzi sada se želi okušati u nekoj dramatičnoj ulozi, pa je tako odbila ulogu Tancinhe (koju je u originalu glumila Cláudia Raia); pa bi tu ulogu mogla dobiti Ísis Valverde. => Izvor +1 +2

Iako su bračni par Marcelo Adnet & Dani Calabresa u noveli trebali glumiti komični bračni par Leozinha & Fedoru, producenti emisije "Zorra Total" nisu dali odobrenje da Calabresa napusti tu emisiju, pa je tako njenu ulogu dobila Tatá Werneck.

Agatha Moreira će glumiti Camilu, koju je u originalu glumila Maitê Proença. Dok je Camila iz "Sassaricanda" bila mocinha (tj. dobrica), ovdje će biti sumnjivog karaktera. => Izvor

Paolla Oliveira & Marcelo Médici su rezervisani za uloge u "HC". => Izvor

Likovi Cláudije Jimenez & Marcela Médicija će biti u braku, dok će njenu kćerku glumiti Agatha Moreira.

Malvino revive papel de Frota; veja quem estará na nova 'Sassaricando'

'Haja Coração!' será escrita por Daniel Ortiz, autor de 'Alto Astral'. O texto original, de 1987, é de Silvio de Abreu, hoje diretor de Dramaturgia Diária da Globo. Não será um remake, segundo a emissora. Ortiz contará uma nova história se apropriando dos principais personagens e das tramas, inclusive a central. 'Sassaricando' é um dos grandes sucessos da história das novelas das sete.

"Haja Coração" neće biti striktno rimejk veoma popularne "Sassaricando", iako će glavna i sporedne priče, kao i likovi, na toj noveli biti bazirano.

Volta ao passado

“Haja coração” não será um simples remake de “Sassaricando”. Daniel Ortiz vai ressuscitar personagens de outras novelas, como a Shirley Manca de “Torre de Babel”. Na trama de Silvio de Abreu, ela foi interpretada por Karina Barum. Agora, ficará a cargo de Sabrina Petraglia, a Itália de “Alto astral”.

Pa će se tako u ovoj noveli pojaviti likovi i iz nekih drugih novela, poput npr. Shirley iz "Torre de Babel". Ovog će puta Sabrina Petraglia biti u toj ulozi.

SHIRLEY (Karina Barum) – Filha caçula de José Clementino (Tony Ramos), irmã de Sandra (Adriana Esteves). Graciosa, terna, enérgica e bondosa. Otimista e feliz por natureza, suporta bem as agruras da vida pobre e difícil que tem. É a única que aceita o pai sem julgamentos, indo visitá-lo na cadeia. Apaixona-se perdidamente por Alexandre (Marcos Palmeira), o namorado da irmã, mas sofre com a indiferença dele. No decorrer da trama, envolve-se com Adriano (Danton Mello). Shirley tem um leve defeito na perna que afeta seu caminhar, fruto de um desentendimento com a irmã no passado. => Memória Globo

Što se elenca tiče, ovako zasad stvari stoje:

1987/88 vs. 2016.

Aparício (Paulo Autran - R.I.P.) > Alexandre Borges
Apolo (Alexandre Frota) > Malvino Salvador
Rebeca (Tônia Carrero) > Malu Mader
Penélope (Eva Wilma) > Carolina Ferraz
Fedora (Cristina Pereira) > Tatá Werneck
Tancinha (Cláudia Raia) > Isis Valverde (Isis je trenutno u NY-u, gdje je dobila sinopsis novele na čitanje, ali se još nije izjasnila o mogućoj ulozi u noveli)
Tadeu (Roberto Bataglin) > Marcello Melo Jr.
Leozinho (Diogo Vilela) > Marcelo Adnet

La família Pádua živi u São Paulu. Ricardo je otišao da kupi cigarete i nikada se više nije vratio kući. Njegova supruga Aldonza od tada sama djecu odgaja: Jorge Miguela (Guel), Constânciju (Tancinha), Isabelu i Juanu. Aldonza i njene kćerke prodaju voće na lokalnoj pijaci, između ostalog kako bi Guel mogao školarinu za medicinski fakultet platiti, međutim problem je što on zapravo nikada nije ni kročio na taj fakultet.

Aldonza (Lolita Rodrigues) > Christiane Torloni () (u originalu je Aldonza bila Italijanka, dok će ovdje biti Španjolka)

Guel (Edson Celulari) > Giovanni (Chay Suede), koji je u vezi sa Camilom (Agatha Moreira; u originalu glumila Maitê Proença).
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Haja coração

Post by kristinkv86 on 01.09.15 19:48

Razveli se Klaudija i Edson? Ne mogu da verujem. facepalm

kristinkv86
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 3636
Pridružen : 2013-11-10

Back to top Go down

Re: Haja coração

Post by Soleil on 01.09.15 21:38

Nekoliko glumaca/glumica iz "AA" će glumiti u Carrascovom "Candinhu", tamo je isti režiser kao i u "AA" - Jorge Fernando; osim Médicija / Petraglie / Torloni, valjda će ovdje glumiti barem još neko iz sjajne ekipe "AA". :/

@kristinkv86 wrote:Razveli se Klaudija i Edson? Ne mogu da verujem. facepalm

Evo Cláudije sa partnerom (Jarbas Homem de Mello): https://instagram.com/p/5905ofMFkV/?taken-by=claudiarreal, a evo Edsona sa zaručnicom (Karin Roepke): https://instagram.com/p/3FXUXys2GL/?taken-by=edsoncelularireal

A eno, nakon 22 godine braka, razvode se i [url=https://2img.net/h/s30.postimg.cc/l6tssof1d/Alexandre_Borges_Julia_Lemmertz.jpggAlexandre Borges & Júlia Lemmertz[/url].
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Haja coração

Post by Stef on 01.09.15 22:27

Claudia i Edson su se davno razveli, ako mi se dobro čini.

Krivo mi je za Borgesa i Lemmertz, 22 godine braka nije malo.

Btw, pročitao sam da se Karina Barum (originalna Shirley iz TDB) vraća na Globo posle 14 godina, ne bi me čudilo da se baš ovom novelom vraća. Bila bi fora da glumi ovde neki lik. mrgreen

_________________

avatar
Stef
Moderator
Moderator

Poruka : 9148
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Haja coração

Post by kristinkv86 on 02.09.15 17:22

Da, samo ja nisam ni znala do sada da su se Klaudija Raja i Edson Selulari razveli, mislila sam da su jos uvek u braku, pa me ovo bas sokiralo. Zulija Lemerc, ko to bese?

kristinkv86
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 3636
Pridružen : 2013-11-10

Back to top Go down

Re: Haja coração

Post by Soleil on 07.05.16 14:17

@kristinkv86 wrote:Da, samo ja nisam ni znala do sada da su se Klaudija Raja i Edson Selulari razveli, mislila sam da su jos uvek u braku, pa me ovo bas sokiralo. Zulija Lemerc, ko to bese?

Protagonistica Helena iz "Em Família", a glumila je i u "Além do Tempo" Dorotéju - majku glavne negativke Melisse (Paolla Oliveira). smile

***

Premijera "Haja Coração" je 30. maja. Naslovna numera aberture će biti Ivete Sangalo - "O Farol".
Glavni protagonisti su Tancinha & Apolo: Mariana Ximenes e Malvino Salvador serão um casal apaixonado, em 'Haja Coração'.
Officijelna web stranica novele; popis elenca/likova.

Pošto je Chris Torloni prešla u "Velho Chico", njen lik (Francescu) će glumiti Marisa Orth.


A família de Tancinha completa (Foto: Estevam Avellar/ TV Globo)

Marisa Orth, que será Francesca em “Haja coração”, posa com os quatro atores que serão seus filhos na novela: Sabrina Petraglia (Shirley), Mariana Ximenes (Tancinha), Jayme Matarazzo (Giovanni) e Chandelly Braz (Carmela) (Kogut)


Prvi teaser


Prve chamade

avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Haja coração

Post by Stef on 07.05.16 14:33

Promenite naziv teme, nije više "Sassaricando", već "Haja coração". smile

Kris, Julia Lemmertz ti je Noemia iz "Celebridade". Sumnjam da si i EF i ADT gledala. zubo

Sad čuo pesmu za špicu, prezarazna je! aplauz Ivete Sangalo ima dobre pesme, u onoj grozomornoj Americi je njena pesma jedino valjala. rofl

Jadna Ximenesica sa ovim antitalentom. sad

_________________

avatar
Stef
Moderator
Moderator

Poruka : 9148
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Haja coração

Post by kristinkv86 on 07.05.16 14:41

Hvala ti, Stefane, sad odlicno znam ko je Zulija Lemerc (od nje sam gledala samo "Amazoniju" i "Celebridade"), ovo ostalo ne. smile

kristinkv86
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 3636
Pridružen : 2013-11-10

Back to top Go down

Re: Haja coração

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum