EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


Torre de Babel

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Torre de Babel

Post by Stef on 12.08.15 15:23

TORRE DE BABELRede Globo, 1998 - 1999.
Broj epizoda: 203 (nacionalna verzija), 140 (internacionalnaa verzija)

Godine 1978., nekadašnji stručnjak za vatromete, Žoze Klementino da Silva, radi kao građevinski radnik na izgradnji jednog od mnogih poslovnih poduhvata građevinskog preduzeća inženjera Sezara Toleda. Na proslavi, gde se svi radnici okupljaju da proslave završetak radova na jednoj od faza izgradnje, Klementinova žena flertuje sa nekoliko muškaraca.

Kada Klementino uhvati ženu u preljubi, uzima lopatu i krvnički izudara do smrti i nju i dvojicu muškaraca sa kojima je bila. Sezar Toledo je takođe bio na proslavi, čuo je viku i zajedno sa radnicima sklonio besnog Klementina od beživotnih tela.

Šokiran time što je video, Sezar zove policiju. Na Klementinovom suđenju, Sezar svedoči protiv Klementina, govoreći da takva osoba ne zaslužuje da kroči van zatvora. Zahvaljujući tom svedočenju, Klementino, koji nije imao advokata, dobio je 20 godina zatvora.

Prolazi dvadeset godina. Klementino je tokom godina provedenih u zatvoru postao još ogorčeniji čovek, zahvaljujući lošem životu u zatvoru, gde se susretao sa svakakvim stvarima.

Klementino izlazi iz zatvora. Osim što planira da sredi život, njegov cilj je da se osveti Sezaru Toledu, koga smatra najvećim krivcem za to što je osuđen. Planira da digne u vazduh šoping centar i tako naudi Sezaru.

Sezar Toledo je postao moćni preduzetnik, sagradio je ogroman šoping centar "Tropikal Tauers" ("Tropske kule"). Šoping centar je zbog svog oblika nazvan "Vavilonska kula", po Biblijskoj priči u kojoj su Nojevi potomci u Vavilonu sagradili grad sa kulom, čiji će vrh biti do neba.

Sezar je oženjen sa Martom, sa kojom ima trojicu sinova, Giljermea, Alešandrea i Enrikea. Njegov brak sa Martom je odavno u krizi, još od vremena kad je Sezar imao aferu sa advokaticom Lusijom Prado. Nakon što su se Sezar i Lusija razišli, Marta odlučuje da oprosti suprugu zbog svoje dece i nastave sa prividom.

Enrike je Sezarov najstariji sin, desna ruka svog oca. Zajedno sa Anželom Vidal vodi administrativne poslove. Oženjen je Vilmom i ima dvoje dece, Enrikea Žuniora i Tifani. Zavodi svaku ženu koja mu se nađe na putu. Alešandre je srednji sin, studira pravo. Nakon što započne vezu sa Sandrom, Klementinovom ćerkom, život mu se menja iz korena. Najmlađi sin, Giljerme, je crna ovca porodice. Zavisnik od droge, upada u razne neprilike, čije će posledice iskusiti cela njegova porodica.

Sa Sezarovom porodicom živi i Klara, Martina drugarica iz detinjstva, koja je doživela traumu kad je izgubila dete. U kući je nalik na guvernantu, Enrikeova deca su njoj poverena.

Klementinova porodica živi na otpadu. Otac Aženor i polubraća Gustinjo i Boneka, uz pomoć prostodušnog Žamante, rade sa starim gvožđem. Sa njima živi i Klementinova mlađa ćerka, Širli, koja od malih nogu ima problema sa nogom. Aženor je grub i nasilan čovek, jedino je dobar prema Širli, zato što smatra da od cele njegove porodice jedino ona vredi. Žamantu je našao na otpadu i odlučio da ga odgaji i bude mu kum.

Klementinova mlađa ćerka, Sandra, radi kao konobarica u snek-baru bogataša Edmunda Falkaa, zajedno sa Binom i Luzinejde. Atraktivna, ali i prevrtljiva, uradiće sve da se domogne cilja - da postane bogata. Nikad ocu nije oprostila što joj je ubio majku.

Klementino uspeva da se infiltrira u šoping centar, radeći u obezbeđenju. Krade papire na kojima su iscrtane sve prostorije centra, i nabavlja eksplozive. Međutim, nakon što započne vezu sa Klarom, odustaje od plana.

Ubrzo pripremljeni eksploziv nestaje, kao i planovi prostorija. Šoping centar eksplodira, kao što je Vavilonsku kulu srušio Bog zbog ljudske pohlepnosti.

Klementino postaje glavni osumnjičeni, i odlazi u zatvor. Pred njim je dug put na kome će morati da dokaže nevinost, i povrati Klaru.

Uloge:

Tarcísio Meira - César Toledo
Glória Menezes - Marta Leme Toledo
Tony Ramos - José Clementino da Silva
Edson Celulari - Henrique Leme Toledo
Adriana Esteves - Sandra "Sandrinha" da Silva
Marcos Palmeira - Alexandre Leme Toledo
Letícia Sabatella - Celeste Leme Toledo
Victor Fasano - Edmundo Falcão
Isadora Ribeiro - Vilma Toledo
Cláudia Jimenez - Balbina "Bina" Colombo
Oscar Magrini - Augusto "Gustinho" da Silva / Johnny Percebe
Cleyde Yáconis - Deolinda Falcão
Sílvia Pfeifer - Leila Sampaio
Celso Frateschi - Inspetor Armando
Ernani Moraes - Ariclenes "Boneca" da Silva
Etty Fraser - Sarita
Alexandre Borges - Ronaldo Mendes
Cacá Carvalho - Ariovaldo "Jamanta" da Silva
Karina Barum - Shirley da Silva
Marcello Antony - Guilherme Leme Toledo
Eliane Costa - Luzineide
Carvalhinho - Cláudio
Caio Graco - Henrique Toledo Júnior
Sthefani Neves - Tiffany Toledo
Felipe Latge - Guiminha
Stênio Garcia - Bruno Maia
Pedro Paulo Rangel - Roberto Lobo
Christiane Torloni - Rafaela Katz
Maitê Proença - Clara
Natália do Valle - Lúcia Prado
Suely Franco - Neusa Maria da Silva
Cláudia Raia - Ângela Vidal
Juca de Oliveira - Agenor da Silva
avatar
Stef
Moderator
Moderator

Poruka : 9156
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Torre de Babel

Post by Stef on 12.08.15 16:18

(27/170+) / (27/140)

Namučih se oko prvog posta. Ako 1,5h nisam pisao sve ovo, ne znam.

Onda, da objasnim ovo sa početka 2. posta..... Gledam istovremeno i ovu verziju sa Globo Portugala, i inter. verziju. Na tabletu mute zbog ruske sinhronizacije, na telefonu ide GP verzija sa zvukom. rofl

Problem je jedino što nekad ne idu scene istim redom, nego je sve nešto izmešano. zbun Ali je to očigledno do inter. verzije, i za IC sam čuo da su premeštali scene Bože sačuvaj. stars Recimo tipa, čas jedna epizoda, pa peta, pa druga, pa deseta, pa šesta, pa jedna i sve tako. nesvest U TDB preskoče neku scenu, pa se posle 10 minuta vrate na tu scenu, ili preskoče par scena, pa se posle te vrate gde su stali. rofl Al' ajde, nije strašno.

Da se vratim na seriju. Meni je ovo super, bolje od Passione. naklon Ono je od starta bio cirkus, ovo je baš prava porodična drama. thumbup Znaju ponekad da tupkaju u mestu, al' mislim da je to zbog GP verzije. Tamo ima više scena koje se maltene ponavljaju.

Mislim da me trenutno sem Alexandrea i Guilhermea niko ne nervira. roofl Ovaj prvi mi je u startu bio OK (za divno čudo me Palmeira ne živcira, kao inače), ali ga sad Sandrinha vrti oko malog prsta ko budalu, da je to negledljivo, a ovaj drugi me nervira jer stalno upada u neka sranja. Al' sreća, pa ga u zadnje vreme i nema nešto.

Znam da su Brazilci mrzeli Leilu i Rafaelu, al' meni su one baš drage (nisam fan tih gay likova po serijama, al' su mi njih dve baš dobre). thumbup A bogami i kapiram i što. Nisu licemerne. ziveli Sve ti saspu u lice (pogotovo Leila), ni 5, ni 6. Ne mogu da se setim jedne rečenice što je Leila pričala za licemerje, mislim da su tad završile kod Brazilaca na crnoj listi za vijek i vijekova. rofl

Odustao Clementino od osvete. A ne znam, iako je uradio ono na početku, ipak su mi on i Clara dobar par. Ona mi je pogotovo draga. aw Tony Ramos je dobar ovde, al' je on meni dovek isti.
Sandrinha aw aw aw Estevesica opet villana. jupi Žena je genijalna glumica, a i lik joj je prezabavan. Pesma u njenim scenama aw

Ona, Bina i Luzineide, neviđeni trio. aw rofl Binu obožavam, umro sam kako se osvetila Gustinhu i Boneci. naklon rofl Elem, njih dvojica se kladili u 20 reala ko će da osvoji Binu. rofl rofl rofl A tek koje je face slagala kad je saznala za opkladu. naklon rofl

Onda je usledila osveta. naklon Dogovorila da Boneca i Gustinho odu u neku hotelsku sobu, prvo došao Gustinho, zavukao se pod krevet bez gaća, a onda je ušao i Boneca, svukao se i on i legao u krevet. rofl rofl rofl Pa je onda ušla Bina sa Luzineide, Sandrom i celim barriom rofl rofl rofl i izbacila sve stvari kroz prozor rofl rofl rofl koje su uzela deca iz barria i odjurila u 3PM. rofl rofl rofl Pa onda ovi nisu imali šta da obuku i pokupili neke haljine. naklon rofl Genijalno! naklon

Luzineide mi je nešto na foru Lurdinhe iz Passione, i ovde nema dozvolu da priča. rofl Kad zausti nešto, a Bina: Cala a boca, Luzineide! rofl

Interesantna je i ona priča oko nasledstva, jedva čekam da Bina ode kod Deolinde kao milionerka. rofl Deolinda mi je super, stalno jede one neke bombone/čokoladice/štajeveć kad joj nije dobro. rofl Sve bi uradila, samo da joj Lucia bude snajka. rofl Al' ona scena kad je prisluškivala nju i Edmunda, a oni provalili da ih prisluškuje rofl

Ona i Claudio su mi super tandem. thumbsup Pao sam pre neku epizodu, nije joj bilo baš najbolje, dere se da dođe Claudio, pa reče: A onde e esse emprego da quinta categoría? rofl

Bolja mi je Lucia u paru sa Edmundom. Sa Cesarom je takav smor, vrtim ih obavezno. zzzzz I kad krenu sa flešbekovima od po 5-10 minuta da se prisećaju kako su se voleli, uz obavezne uzdahe. zzzzz roll

Marta mi je OK, mada me je iznervirala onda kad je prisustvovala onoj svađi Lucije i Cesara, pa je Lucia otišla, a Marta: Šta misli, ko je ona da razgovara sa tobom, vlasnikom Tropical Towersa? (nešto tako). Ćuti, ženo, pokrij se ušima, muž ti švrlja, a ti aminuješ. facepalm

Henrique i Angela su mi baš zabavni. thumbsup Ona jadna zaljubljena u njega, a on je smatra najboljim drugom. rofl Valjda se sad nešto promeni kad mu je priznala da ga voli. Mada ne verujem, Celeste je stupila na scenu. roofl

Jamanta mi je isto jako drag. Što bi se reklo, prost, ali mi je baš drag. thumbup Caca Carvalho odlično iznosi lik. naklon

Shirley mi je baš slatka. aw Samo me nervira kad počne da balavi na Alexandrea. roll

Zasad nemam većih zamerki, baš mi je legla serija. Valjda vremenom neće razočarati kao Passione.

_________________

avatar
Stef
Moderator
Moderator

Poruka : 9156
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Torre de Babel

Post by Franko on 13.08.15 0:00

Nisam gledao TDB, čekat ću je na VIVI. smile Ali javljam se zbog Jamante, taj lik je Silvio de Abreu preselio i u Belissimu i ja ga nisam mogao smislit. Svaka čast glumcu, al lik je bio iritacija na kub. rofl

_________________

Apocalipse - 60/160
Belaventura - 86/138
Orgulho e paixão - 25/140
Porto dos milagres - 3/188
avatar
Franko
Moderator
Moderator

Poruka : 2422
Pridružen : 2011-07-16
Godina : 30

Back to top Go down

Re: Torre de Babel

Post by Stef on 13.08.15 0:24

Meni je Jamanta super ovde. mrgreen Prvi put da se Brazilci i ja slažemo u nečemu. rofl Čitah negde da su ga baš voleli.

Moguće da Silvio nije znao šta će tamo sa njim, samo ga je preselio zbog toga što su Brazilci voleli taj lik u TDB.

_________________

avatar
Stef
Moderator
Moderator

Poruka : 9156
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Torre de Babel

Post by Stef on 15.08.15 1:48

(40/170+) / (39/140)

Meni je ovo izvrsno. naklon Imali su par smor epizoda, ali zadnjih 5-6 naklon Passione je nula za ovo.Quem explodiu Torre de Babel? jupi Genijalan zaplet. naklon Za divno čudo, iako je rađeno 1998., nije loše urađena ova eksplozija. Jes' da leti zapaljeni karton na sve strane, al' ajde, neću gledati u zube. lol1

Sviđa mi se što je tako urađeno da su mnogi imali motiva za eksploziju. Bila bi fora da je blesavi Jamanta digao TDB u vazduh. rofl Možda je i Edmundo imao prste u tome, ko zna šta je rekao Gustinhu i Boneci da odrade za njega.

Kad spomenuh Edmunda, ne mogu da smislim ono dvoje debila, Luciju i Cesara. puke Ne znam ko mi je gori od njih dvoje. wall Što li Marta ne dobije napad ludila, pa kokne ovo dvoje? sad

Sumnjivi su mi i Agenor i Deolinda. Njihovo dugogodišnje poznanstvo mi je baš bilo iznenađenje. wow Ko zna šta mute.

Odoše Leila i Rafaela. cry Šta li su toliko strašno otkrile?

Za Guilhermea mi nije žao što je dignut u vazduh, ionako sam jedva čekao da ga neko smakne. roofl

Nisam znao da je i ona Binina tetka isto ostala unutra. Sad će sve njeno bogatstvo da pripadne Deolindi. Možda je ona i digla TDB u vazduh sa Agenorom, samo da se dočepa nasledstva. Ali ne verujem da bi uradila sve to zbog toga, mogla je i drugačijim metodama da pribegne. mrgreen

Meni je sve to oko nasledstva bilo prezabavno. naklon Koji show je bio kad je Claudio sipao Sariti u čaj nešto za spavanje, ova se uspava, i Deolinda stupa na scenu sa papirima da ih ona Binina tetka potpiše, kontam da je u pitanju to da joj pripadne nasledstvo, nisam baš najbolje ukapirao. zubo A Claudio stoji ispred Sarite i raširio peškir, da se ova slučajno ne probudi i ne vidi potpisivanje. naklon rofl

A tek Claudio kao snimatelj lol2 Otišao u snek-bar da snimi Binu kamerom, po Deolindinom nalogu. rofl Jadničak, jedva se snašao. lol1

Pao sam kad su on i Deolinda sa Bininom tetkom gledali šta je na snimku, pa se zeznuli i pustili fudbalsku utakmicu naklon rofl koju je Claudio snimio na kasetu, jer nije mogao da je gleda uživo. rofl Ova Binina tetka se živcira zbog fudbala, a Deolinda krivi usta i mrmlja Claudiju da brzo promeni na snimak. rofl Legende. naklon
Otkriva se polako Angelina druga strana. aplauz Njen otac je umro u eksploziji nekog rudnika (ili šta već ono beše), ona videla tu eksploziju, i potom ugledala kamion kompanije Toledo. Samo su prikazali taj flashback, ali kontam da se sad sveti Toledovima zbog toga. I ona mi je sumnjiva za dizaje TDB u vazduh, ali mislim da bi bilo preočigledno.

Ne verujem da Clementino ima veze sa eksplozijom. Pa koga da ostave sa Clarom na kraju? rofl

I da, zaboravih, Agenor se ljubavisao sa Clementinovom ženom i Shirley je zapravo njegova ćerka, a ne Clementinova. shock Sad ispada da joj je otac u stvari brat, a deda otac. naklon rofl

Kako volim što je Rafaela pokopala Agenora. naklon Svaka joj čast šta mu je sve rekla. aplauz

Baš mi je bila dirljiva scena kad su se Rafaela i Clementino zagrlili kao brat i sestra koji su se našli posle duuugo godina. aw cry I sad ona umre. sad Prokleti Brazilci. azdaja
Jedva čekam sledeću, baś me zanima šta će sad biti nakon eksplozije. popcorn

_________________

avatar
Stef
Moderator
Moderator

Poruka : 9156
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Torre de Babel

Post by Stef on 07.09.15 0:13

(91/175) / (88/140)

I dalje odlično, samo mi se nije svidelo ovo kad je Alexandre pretukao Sandru. puke Još ona dvojica budala, Gustinho i Boneca, ne daju nikom da priđe da odbrani Sandru, jer je briga de familia. facepalm

Jadna Bina, mučila se i mučila da joj se približi, al' je ova dvojica drže i ne puštaju. wall

I sad svi ispiraju usta sa njom, jadan Alexandre kako ga je prevarila, svi se polomiše oko njega, a niko za nju da kaže kako je jadna što je pretučena! Pa povraća mi se. puke

Jedina se Bina ponela ljudski, Deolinda htela da izbaci Sandru iz kuće, al' joj ona nije dala, već se brinula o njoj. aw naklon

Istina, Sandra nije svetica, prevarila je Alexandrea sa tim Lucasom i lagala da je trudna samo da bi se uvukla u kuću Toledovih, al' batine nikako nije zaslužila. Njemu su SVI pričali kakva je, i da je ovakva, i da je onakva, al' je on branio iz petinih žila kao da je Virhensita de Gvadalupe. roll Sam je kriv što nije verovao drugima, sad nek ispašta.

Što je najgore, čuo sam da je onaj šamar bio pravi, valjda da bi scena bila što uverljivija. ninja

Ali zato ova scena od pre neku epizodu:naklon naklon naklon Oboje su bili odlični.

Au, Bruno ubaci bubice Marti u glavu, sad ispade da je Cesar koknuo Martinog oca da bi preuzeo construtoru. shock Bila bi fora da ispadne negativac i da je zapravo on naručio eksploziju TDB. wow Znao je i za Rafaelin testament u kome je jedini naslednik Clementino.

Izgleda i da taj testament nije pravi, onaj nakit što je ostavljen Clementinu nije pravi.

Bruno i Marta su mi super, sad sve idu redom i istražuju. thumbup Voleo bih da ostane sa njim na kraju.

Henrique & Celeste aw Adriano & Shirley aw Jamanta & Luzineide aw rofl

U principu, nema 500+ zapleta i događaja po epizodi, ali je jako gledljivo i zabavno. Samo da i tako ostane do kraja.

_________________

avatar
Stef
Moderator
Moderator

Poruka : 9156
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Torre de Babel

Post by Stef on 10.09.15 10:58

(120/175) / (111/140)

I dalje odlično, stalno drže pažnju. naklon Za tri dana, 30 epizoda. rofl Naravno, ima preskakanja kod pojedinaca (Lucia, Alexandre, Vilma, Josefa), ali je ostalo sve super.

Konačno je razrešena misterija oko testamenta, pronašli su ga. U njemu je Clementino naslednik, nasledio je 45% akcija Tropical Towersa, koje je Rafaela kupila pre smrti. wow

Cesar ima isto toliko, 10% je dao Luciji. I sad on hoće da ih otkupi od nje, ona neće da mu proda. naklon rofl

Nervira me što se Sandra vrti sad oko Alexandrea. facepalm Jbt, pretukao je i ona sad juri za njim, voli ga, zaljubljena u njega. pljus Nadam se da se tu nešto krije, u suprotnom ću biti razočaran njom kao negativkom.naklon naklon naklon Ovaj deo kad je lansira nizbrdo mi je nekako jeziv. naklon

Raia je rasturila ovom ulogom. naklon Glumačke sposobnosti Isadore Ribeiro ne vredi spominjati, celu seriju je preglumljavala i bila grozna, Raia je pojela u ovoj sceni.

Ja ću sad ko ona baba što skače od sreće i blagosilja preCednika za asValt da blagosiljam Angelu što je koknula ovu kravu glupu. rofl Još ovu njenu napornu majku da sklone i sve pet. jupi

Angela je sve dobro osmislila, sakrila je pištolj kod Celeste, ostavila neku Henriqueovu stvar kod mesta gde je Vilma ubijena, a ona je neposredno pre ubistva otišla u bioskop na film i kartu platila kreditnom karticom. naklon

Joj, Bina & co stalno u nekom haosu. rofl Prvo htela Bonecu da ubaci u fudbalski tim Falcao, on ispade grozan fudbaler, nijedan gol ne može da odbrani. rofl Sad Gustinho hoće da postane pevač, on grozno peva. rofl Ali zato Boneca uskače u pomoć, tako što će ubaciti svoj glas kad Gustinho počne da "peva". mrgreen
Nadam se da će se uskoro razrešiti misterija oko Deolindinog sina. popcorn

Prinicipe rekao majci da se zaljubio u Binu, ovu samo što ne lupi nešto. rofl Šteta što nisu prikazali scenu kako Sarita, Deolinda i Claudio gledaju predstavu sa Aracy Balabanian, verujem da bi bio hit. roofl

Nešto mi se ne sviđa što sad spajaju Shirley sa onim Dinom, taj mi je malo iritantan. nezna Nadam se da će uskoro vratiti Adriana.

Joj, Bože, ovaj Jamanta nije kršten. Samo ide i ponavlja "Jamanta vai matar Sandrinha". rofl A tek kad se Sandra razdere na njega rofl rofl rofl Čuo sam kako su to sinhronizovali, ovaj što mu daje glas priča kao robot. facepalm rofl

Ja padnem na dupe kad počne da se benavi i luduje. rofl Preturio sam se na scenu kad mu je Clara tražila Rafaelin ključić, a on se zavukao ispod stola, i posle izašao sa stolicom na vratu i jurio po kući. rofl rofl rofl Caca Carvalho je zaista odradio odličan posao. naklon

Meni je ovo sa Clarinom trudnoćom hit. U "Felicidade", Maite Proença je krila da je Tony Ramos otac njene ćerke. Sad krije od njega da je trudna. naklon rofl

Evo, 55 epizoda pred kraj (29 po inter. verziji), a i dalje zabavno. naklon

_________________

avatar
Stef
Moderator
Moderator

Poruka : 9156
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Torre de Babel

Post by Stef on 17.09.15 0:41

(170/174) / (137/140)

Nemam pojma koliko zapravo epizoda ima GP verzija, negde stoji 174, negde 175 epizoda. stars Ja se ipak nadam da ima 174, jedva čekam da vidim šta će biti na kraju. mrgreen

Završio Clementino u zatvoru. shock Sve sam više ubeđen da je
SPOILER:
Sandrinha kriva za eksploziju. Ne verujem da je tek tako ocinkarila oca kod Cesara. Moguće je da je smislila da tako zatvori oca, tako što će ga okrenuti protiv Cesara i smestiti mu eksploziju.

Vratio se Agenor, 100% je on napao Adriana. Meni je enigma gde je bio i šta je radio sve ovo vreme. zbun Čudi me što se nije ranije vratio. Očekivao sam da je preživeo, prikazali su ga kako silazi niz pokretne stepenice još pre eksplozije.

Ja se nadam da neće čekati poslednju epizodu da razotkriju tajnu oko smrti Martinog oca. roll Već bi moglo u narednoj da se razreši to. Meni samo nije jasno kakvu ulogu Clara ima u svemu tome.

Joj, kakav haos oko Binine svadbe! naklon rofl Gustinho i Edmundo se dogovorili da je otmu na dan svadbe, posle ga Edmundo zajebao, on ušao u helikopter sa Binom, a Gustinho ostade na motoru. rofl rofl rofl Posle je Gustinho otišao kod Deolinde i ocinkario Edmunda, a Sarita je već prokomentarisala kako se to već desilo u Rainhi da Sucata (i reče još jednu novelu, mislim da je Cambalacho), kao i da je lujka Sandra već pokušala nešto slično sa Alexandreom. mrgreen

Sarita legenda, samo o novelama priča, malo-malo pa spomene "e, to se desilo u ovoj noveli", "e, na tim mukama je bila ova, ona u toj i toj noveli"..... naklon rofl rofl rofl

Sad su Bina i Edmundo na nekom imanju, ona prvo pokušala da pobegne na konju, Edmundo zazviždao, i konj je ubaci u korito sa vodom rofl rofl rofl a onda je nastavio da pijuče i hrani piliće. naklon rofl

Drugi pokušaj bekstva je bio na traktoru rofl koji se neslavno završio. Taman je Bina htela da se prepusti Edmundu, kad ono, dobila je neku alergiju, šugu, šta li već. rofl
Sad su saznali gde su, valjda će sad da bude Binina olimpijada, jedva čekam. jupi Video sam neki promo na YT dok je još serija išla u Brazilu kako se ova trojica takmiče u nekim igrama, pobednik osvaja Binu. Deolinda je sudija, a Bina zasela na neki tobogan što se spušta u bazen, stavila neki šešir na glavu i posmatra, izgleda ko neki rančer. rofl

Ipak je ispalo da je Boneca Deolindin sin. Ona Carlotinha kaže kako ima slonovsko pamćenje, a 2x se zajebala sa godinom rođenja Deolindinog sina. rofl Tako su sva trojica (Jamanta, Gustinho, Boneca) u nekom momentu bili njeni sinovi. lol1 Malo mi je glupo što se ponašaju ko da nisu čuli za DNK test, al' ajde, kod komičnog nuclea ne treba tražiti dlaku u jajetu. mrgreen

A tek ono kad je Bina mislila da je Boneca peder rofl Gustinho ga je učio kako da se "civilizovano" ponaša, tako da je sav bio feminiziran. rofl

Da se prebacim na Angelu, meni je nje jako žao. Dokle je dovela ta osveta Toledovima, ta opsesija Henriqueom..... Jako kompleksan lik. Ona scena kad se oprašta od Luize cry Jedino mi nije jasno što toliko mrzi Clementina, al' ajde. Možda je i objašnjeno, al' mi je to promaklo.

A tek ova scena shock wow naklonRaia rastura. naklon Baš se uživela u ulogu, onaj deo kad je počela da balavi usled onog dranja naklon rofl i posle kad se sva umazala krvlju naklon naklon naklon E, to volim u serijama, realan prikaz ubistva, puno krvi, a ne ono da se štedi, pa bude samo malo oko rane i toliko. glare

Al' malo mi je glupo kako je ona uspela da pobegne policiji, taman počela da beži sa mesta zločina, policija stiže i ne mogu nju da stignu. facepalm I onaj deo kad puca na njega, a kamera se zatrese rofl rofl rofl Al' dobro, nije prvi put, kamera se tresla i u sceni eksplozije TDB. mrgreen

Glupo mi je i ono non-stop postavljanje bombe u tržni centar, u 10 epizoda je barem 5 puta postavljana i otklanjana bomba. facepalm Ko da je to tako lako, uđeš, postaviš i gotovo. Gde im je obezbeđenje da to spreči? Onaj Aquino kao šef obezbeđenja je totalno beskoristan, nije Angela blesava što je htela da ga otpusti.

Jamanta i Luzineide se venčali. aw Valjda će ona već jednom da progovori. lol1

Malo me nervira ovaj trougao Shirley-Adriano-Dino, ovaj Dino iritira, a Shirley iritira što je dala šansu Dinu iako ga ne voli i što je poslušala Adrianovog tupavog oca. Nadam se da će se ipak pomiriti sa Adrianom, njih dvoje su mi mnogo bolji par, a i imaju super hemiju.

Sve u svemu, serija je i dalje odlična. Pravi primer kako treba jedna telenovela da izgleda, drži pažnju do samog kraja. naklon

_________________

avatar
Stef
Moderator
Moderator

Poruka : 9156
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Torre de Babel

Post by Stef on 20.09.15 22:12

3, 2, 1, FIM. cool naklon Odlično finale, odlična poslednja scena. naklon naklon naklon
I misterija Quem explodiu Torre de Babel? je otkrivena na svadbi Henriquea i Celeste pred svima: baklja5

SPOILER:
Agenor i Angela su bili u dosluhu. Onih 2 miliona što je leglo na njen račun su valjda bile Agenorove pare sa lutrije, to su iskoristili za eksplozive. Agenor je rekao Jamanti da preveze kamion do centra, nije mu rekao šta je unutra. Tog dana je Agenor otišao kod Angele da se dogovore za eksploziju i unajmili su Gustinha i Bonecu da zaplaše Rafaelu da izađe iz TC, da ne bi eksplodirala. Otud i ona scena kad se njih dve pitaju što, kako, zašto pred eksploziju. Agenoru i Angeli nije bio cilj da TC eksplodira pre zatvaranja, već kad svi izađu. On je dao Sandrinhi ono srce preko koga se aktivirala bomba da eksplodira rek po zatvaranju, a ona je namerno pre zatvaranja eksplodirala da bi Clementina okrivila za smrt mnogih i vratila ga u zatvor. I sad, poslednja scena, Cesar i Marta vide Carlita kako stoji u TC i pitaju se zašto nije otišao sa Ledom. On gleda na sat, kreće ka izlazu. Sledeći kadar, prikaz na neki podrum/štaveć u TC i bomba odbrojava ovo sa početka mog posta. mrgreen

Zadovoljan sam razrešenjem misterije, mada mi je malo konfuzno (ili ja nisam dobro pohvatao).

Otkrivena je misterija oko smrti Martinog oca, i još nešto što me jako iznenadilo:

SPOILER:
Otavio je bio ogromno đubre. On je izvukao Claru iz sirotišta sa 8 godina i seksualno je iskorišćavao. shock Ono dete koje je izgubila sa 15, ili koliko već godina, je zapravo njegovo. surprise Ono oko njegove smrti me je malo razočaralo, zapravo je Otavio u saradnji sa Pachecom sredio kočnice i valjda se zajebao i poginuo (to mi malo nije jasno kako). Bila bi fora da je Cesar kriv, al' ajde. Ili da ga je Clara ubila, kao Clara u Passione svog krvnika deceniju kasnije. mrgreen

Ipak Boneca nije Deolindin sin, nego Jamanta. rofl Al' dobro, sad će i Luzineide da bude "uma rica fina", kao Bina. rofl

Bila mi je komedija ono puzanje kolenima Deolinde do Bonece i priznanje da mu je majka, a Bina komentariše - Parece a novela das oito. rofl

Al' nam se Luzineide raspričala u poslednjoj epizodi, ona je i razotkrila Sandrinhu. shock rofl Pa je još i rekla "cala a boca" Bini i njoj. naklon rofl rofl rofl A tek Bina posle: Voce jamais me fala cala a boca, a rica aqui sou eu. rofl rofl rofl

Gustinho i Boneca su zamenili profesije, Gustinho postao uspešan fudbaler, Boneca uspešan pevač, poznatiji od Roberta Carlosa, što reče Bina. lol1

Bina se udade za Edmunda, ali je čitala da je moderno da bude poligamista, tim bolje ako su poznate ličnosti u pitanju, pa je ostala i sa Gustinhom i Bonecom. rofl Eh, Silvio de Abreu, morao si i to da ubaciš u Passione. mrgreen

Leda zapravo nije Leila. Bolje što je tako ispalo, bilo bi glupo da je Leila preživela eksploziju.

Angelin kraj naklonRaia naklon naklon naklon Razbila je ovom ulogom. I opet je balavila u ovoj sceni. roofl Meni baš na ovoj slici na klipu deluje jezivo ovako iskežena. zubo

Sve u svemu, odlična novela. Neuporedivo bolja od Abreuove Passione. Svakako će jednom biti reprizirana.

Muzika je izvrsna, "Lady" aw aw aw Jedna od najlepših pesama IKAD. naklon "So no sapatinho", "Felicidade, que saudade de voce", "Corazon partio" i još neke su mi odlične. Ostale su mi isto dobre, definitivno TDB ima jedan od najboljih soundtrackova Globovih telenovela, uz O Clone i Celebridade. Instrumentali, onaj emotivni i ovaj napeti u sceni kad jure po hotelu da nađu Angelu su naklon naklon naklon

Gluma takođe odlična, čak je i Marcos Palmeira bio podnošljiv. surprise

Produkcija za to vreme odlična. mrgreen Čak je pojam za mnoge današnje telenovela produkcije. Indiju i jefinu tursku produkciju ala Elif, Zehra i sl. da i ne spominjem.

Ocena za kraj - 10/10, primer kako jedna telenovela treba da izgleda, da drži pažnju do poslednjeg minuta. naklon Uvrstila se kod mene u TOP 10, zauzimajući počasno 5. mesto, a 3. mesto u TOP 5 Globovih novela, iza TN i Celebridade.

Od Abreuovih novela planiram da odgledam "Cambalacho", "Rainha da Sucata", "Deus nos acuda", "A proxima Vitima", "Belissimu", a možda čak i GDS 1983. Najviše sam zainteresovan za APV, RDS i Belissimu, APV pogotovo. njam
Umesto TDB krećem sa WC-ovom CCP. jupi

Adeus, TDB. :byebye:

_________________

avatar
Stef
Moderator
Moderator

Poruka : 9156
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: Torre de Babel

Post by Soleil on 28.08.16 13:51


_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Torre de Babel

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum