EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


A viagem

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

A viagem

Post by Stef on 27.09.15 18:15

A VIAGEMRede Globo, 1994
Broj epizoda: 167 (nacionalna verzija)


Priča počinje kada Alešandre Toledo, bogati razmaženi mladić, koji se u životu ne bavi ničim, osim pijančenjem i drogiranjem, provaljuje u bankarsku kancelariju, ali ga iznenadi činovnik kojeg naposletku upuca i ubije. Alešandrea policiji prijavljuju njegov stariji brat Raul i zet Teo. Osim Raula, Alešandre ima još majku Maroku i sestre Dinu i Estelu.

Dina je u braku s arhitektom Teom i imaju ćerku Patrisiju. Vlasnica je videoteke i bolesno je ljubomorna na svaku ženu koja se nađe u Teovoj blizini. Na taj način je Teo praktički zatvoren između četiri zida, s obzirom na to da ga Dina kontroliše i brani izlaske s prijateljima.

S obzirom na to da je najmlađi član porodice, Dina štiti Alešandrea i uverena je u njegovu nevinost. Kako bi Alešandre izašao na slobodu, Dina traži najboljeg advokata u gradu, Otavija Žordaoa, koji odbija da brani Alešandrea s obzirom na to da je ubijeni činovnik u banci bio porodični prijatelj.

Uprkos bekstvu iz zatvora, Alešandre je pronađen i zatvoren. Nakon suđenja i s izvrsnim Otavijevim argumentima koji je zaseo na mesto pomoćnika tužioca, Alešandre je osuđen na 18 godina zatvora. Alexandre se kune na osvetu Otaviju, Raulu i Teu, te im preti kako će im uništavati živote i nakon smrti.

Nekoliko nedelja kasnije, u potrazi za drogom, Alešandre se predozira u zatvorskoj bolnici i umre. Alešandreov duh potom odlazi na mesto gde se nalaze sve duše ljudi koji su bili zli ili počinili samoubistvo i pronađe način da uništava živote svoje porodice i poznanika.

Dina prezire Otavija zbog svega što se dogodilo njenom bratu, ali je on počeo da se interesuje za nju nakon što mu se učinilo da je poznaje od ranije. Otavio je udovac, otac dvojice sinova Tata i Dudua, koji živi na velikom imanju s guvernantom Glorijom i baštovanom. Tato i Dudu preziru Dinu zbog načina na koji se ona odnosi prema Otaviju.

Raul je u braku s razmaženom bogatašicom Andrezom, a u posetu im često dolazi mila tašta Giomar koja inače živi na imanju van grada. Veliki problem njihovog braka je što Raul i Andreza ne mogu da imaju decu.

Još jedna bitna figura u svemu tome je i lekar, Otavijev i Dinin porodični prijatelj Alberto koji veruje u spiritizam, religiju koja zastupa mišljenje da se sve duše nakon smrti reinkarniraju. Alberto je isprva bio zaljubljen u Dinu, ali se nakon nekog vremena zbližava sa Estelom, Dininom sestrom.

Estela živi sa ćerkom Beatriz u naselju nakon što ih je napustio suprug i otac Ismael. Beatriz krivi Estelu što je oterala Ismaela i ne veruje da ih je on napustio. Taman kad se Estela i Alberto zbliže, Ismael se vraća u njihove živote.

Od ostalih likova valja spomenuti ekipu iz pansiona gospođe Sininje, od kojih treba izdvojiti Tibeira, Estelinog prijatelja i kolegu s posla koji takođe veruje u spiritizam i veruje da ima imaginarnog prijatelja, zaštitnika. U istom bloku žive i Alešandreova bivša djevojka Liza, njen otac besposličar Aženor i Lizin brat Zeka koji je muzičar i ima svoj bend.

Nakon što umre, Alešandre počne da pravi smicalice u životima svojih neprijatelja - usmeri Otavijevog sina Tata da počne da se drogira, pije i tuče žene i brata, uništava brak između Raula i Andreze preko Giomar koja se iz mile i drage ženice pretvori u pravu rospiju i za kraj pretvori Tea u nasilnika i alkoholičara. Dina i Otavio se zaljube jedno u drugo, kao i Teo i Liza. Jedine dve osobe koje znaju za loš Alešandreov utjecaj su Alberto i Teova majka Žozefa, takođe pobornik spiritizma.

Uloge:
Christiane Torloni - Diná Toledo Dias
Antonio Fagundes - Otávio César Jordão
Andréa Beltrão - Lisandra "Lisa" Barbosa
Guilherme Fontes - Alexandre Toledo
Maurício Mattar - Teodoro "Teo" Dias
Lucinha Lins - Estela Toledo Novaes
Miguel Falabella - Raul Toledo
Laura Cardoso - Guiomar Muniz
Jonas Bloch - Ismael Novaes
Yara Cortes - Maroca Toledo
Suzy Rêgo - Carmem
Cláudio Cavalcanti - Dr. Alberto Resende
Ary Fontoura - Tibério Campos
Fernanda Rodrigues - Beatriz "Bia" Toledo Novaes
Thaís de Campos - Andrezza Muniz Toledo
Nair Bello - Serena "Dona Cininha" Panzóti
Lolita Rodrigues - Fátima Aparecida Domingues
Irving São Paulo - José Carlos "Zeca" Barbosa
Eduardo Galvão - Mauro Botelho Rezende
John Herbert - Agenor Barbosa
Felipe Martins - Otávio César "Tato" Jordão Júnior
Denise Del Vecchio - Glória Gusmão
Daniel Ávila - Eduardo "Dudu" Jordão
avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 8777
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: A viagem

Post by Stef on 27.09.15 18:39

(18/108)

Divna serija. Zasad mi je generalno sve jako dobro, osim par likova koji me strašno živciraju (Maroca, Otavijevi sinovi, Beatriz) i pojedinih priča koji me uopšte ne zanimaju (Agenor, Zeca & bend).

Gledam VAPVDN verziju iz 2006. koja prema Wiki.pt ima 113 epizoda, a na YT 108. zbun Ovo dokle sam ja stigao je 26. epizoda nacionalne verzije.

Franko, valjda se nećeš ljutiti što sam ti ukrao sinopsis, mada sam ga malo modifikovao. smile2 Btw, je l' si završio sa gledanjem?

Naišao sam na podatak da serija u inter. verziji ima 112 epizoda, ali nisam siguran u to, zato nisam ni ostavio u prvom postu.

Da se vratim na seriju, kad će Alexandre da umre? Jedva čekam da počne sa smicalicama.

Scena presude naklon naklon naklon Guilherme Fontes i Chris Torloni su bili odlični u toj sceni. naklon

Dina preteruje sa tom svojom ljubomorom, ali baš preteruje. OK, nije ni Teo neka cvećka (videlo se kakav je bio u striptiz baru), ali je ovo što ona radi užas.

Meni je teži oblik idiotizma šta Maroca i Dina rade i kako se postavljaju u ovoj situaciji sa Alexandreom. Za Dinu je konj od 20 i kusur godina CRIANÇA! facepalm Eeeeej, CRIANÇA. Maroca isto, al' ajde, za majku je svako dete malo, imao on i 100 godina.

Ovo kako se Dina ponaša prema Otaviju je katastrofa. Pa kako je samo smeo nedužno dete da okrivi za smrt i napljuje ga na suđenju? roll Ona očigledno ne može da razume da je Otavio bio subjektivan u toj situaciji jer mu je prijatelj bio ubijen. Još se iščuđava što je učestvovao na suđenju protiv Alexandrea koga nikad u životu nije video, kako samo sme da zastupa svog dugogodišnjeg prijatelja?

Ne znam stvarno što je Brazilcima Maroca genijalna, odvratna je. puke Tačno se vidi od koga je Bia pokupila gene. glare Čak štaviše, obe teraju istu priču kako je Estela kriva za Ismaelov odlazak. facepalm

Otavio mi je super. thumbup Cela ona bulumenta na imanju mi je nepotrebna i bezvezna, pogotovo sinovi. puke

Teo kao lik nije loš, ali je ovaj Mauricio Mattar iritantan, mix Caia Castra i Caue Raymonda. horor

Miguel Falabella priča 100 na sat, nema tačke, zareza, ravna linija. rofl Al' ajde, lik mu je OK.

Guiomar je baš mila i divna. aw Jedva čekam da je vidim kao vešticu. roofl Laura Cardoso naklon naklon naklon

Dona Cininha i Padilhaaaaaaa su hit. naklon rofl Onda kad je gledala Fatimu kroz prozor kako stavlja onu perušku na glavu, pa se preturi kad je Tiberio naišao rofl rofl rofl Ovaj što glumi Padilhu mi je genijalan, izgleda kao oni tupavci u crtaćima. rofl

Muzika mi je baš lepa, ona koja se obično čuje u Dininim scenama mi je lepa, ali pesma sa uvodne špice je nenadjebiva. naklon Instrumentali super, jedan se mogao čuti i u Celebridade. mrgreen

Gluma odlična, produkcija isto. Ja uopšte nisam stekao utisak da je serija rađena pre 20 godina, nego  barem jedno 5-6 godina kasnije.

Nastavljam dalje.
avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 8777
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: A viagem

Post by Franko on 27.09.15 19:56

Da se vratim na seriju, kad će Alexandre da umre? Jedva čekam da počne sa smicalicama. wrote:

Ako me pamćenje dobro služi, oko 40-e epizode. S tim da sam ja gledao originalnu verziju s VIVA, kod tebe će valjda i prije.

Teo kao lik nije loš, ali je ovaj Mauricio Mattar iritantan, mix Caia Castra i Caue Raymonda. horor wrote:

Teo je super lik, al MM je grozan glumac. rofl

Guiomar je baš mila i divna. aw Jedva čekam da je vidim kao vešticu. roofl Laura Cardoso naklon naklon naklon wrote:

Carica naklon naklon naklon

Drago mi je da si krenuo gledat! thumbup

_________________

Apocalipse - 60/160
Belaventura - 86/138
Orgulho e paixão - 25/140
Porto dos milagres - 3/188
avatar
Franko
Moderator
Moderator

Poruka : 2370
Pridružen : 2011-07-16
Godina : 30

Back to top Go down

Re: A viagem

Post by Stef on 27.09.15 20:08

A, pa onda to i nije tako daleko. Obično pogledam na kraju svake epizode dokle sam stigao u originalu, ovo je 26. VIVA epizoda. A kako epizode traju oko 1h, i kako se poneka scena izbaci, verujem da će odapeti za 5-10 epizoda.

Koliko sam shvatio, završio si sa serijom. Daj neki komentar, živo me zanima kakav ti je konačni utisak. smile2

I meni je drago što sam počeo sa gledanjem, već duže vreme mi je bila u planu. Nisam se pokajao, odlična serija. thumbup

_________________

avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 8777
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: A viagem

Post by Franko on 27.09.15 20:39

Nisam još, ostalo mi 20-ak nastavaka do kraja. smile2 Kad završim, natipkam. smile

_________________

Apocalipse - 60/160
Belaventura - 86/138
Orgulho e paixão - 25/140
Porto dos milagres - 3/188
avatar
Franko
Moderator
Moderator

Poruka : 2370
Pridružen : 2011-07-16
Godina : 30

Back to top Go down

Re: A viagem

Post by Stef on 08.10.15 18:13

(46/108)

Konačno se kissnuli Otavio i Dina! aw aw aw baklja5 Meni su oni tako divni, definitivno jedan od najboljih telenovela parova sa odličnom pričom i hemijom. naklon

Alexandre ne staje. naklon Totalno je okrenuo Guiomar protiv Raula, Laura Cardoso R-A-S-T-U-R-A naklon naklon naklon Sve sam video, ali da neko tako uverljivo odglumi i dobricu i zlicu, još video nisam. aplauz Žena čak i drugačije izgleda, kakve face slaže. naklon Kao dobrica je baš mila, divna i draga, ali je kao zlica tako jeziva da se slediš od njenog pogleda. wow Izludela je Raula načisto. rofl Nešto je nema u zadnjim epizodama. sad

Sad se Alexandre fokusirao na Tea. Kad se ovaj napije, Alexandre ga zaposedne i počne da priča svakakve gluposti. rofl Ali kakve face Mattar slaže, pa to nisu istine. rofl Kao dobrica je čak OK, ali kao negativac u kombinaciji sa alkosom - očaj, ja se preturim kad počne da onako glumata. rofl

Joj, koji haos oko Sofijinog deteta, pao sam kad je njena majka došla sa bratom ko od brega odvaljen da razgovaraju sa ocem deteta, a svi u kući se popišali od straha kad su ga videli. naklon rofl rofl rofl

Ne mogu ni na slici da vidim imbecilni trio Bia-Tato-Dudu. Sad se još nešto Bia i Tato muvaju, ako, tal para cual, valjda će veću minutažu da budu zajedno, da ne moram normalne likove da motam zbog njihovog prisustva. puke Ne mogu da prežalim što Ivani Ribeiro nije imala Mejia momente da kokne svu tu zaostalu derištad. Prosto ne znam ko mi je gori i debilniji od njih troje. puke

Ona scena kad Otavio odvuče Dudua do sobe, ovaj cmizdri na krevetu, a na ekranu računara se pojavi VINGANÇA naklon rofl rofl rofl
Kako sam se radovao kad je Estela zalepila jednu šamarčinu ovoj kravi Biji. juhu jumping: Jbt, ja ne verujem koliko neko može biti toliko debilan da skače od sreće što se vratio čovek koji ih je ostavio same, a prema majci koja je brinula o njoj otkad se rodila i što je nosila 9 meseci u stomaku se ponaša kao da je najgora osoba na svetu. facepalm wall

I ova babetina Maroca je pregrozna, ko da joj je Ismael sin da ga onako zdušno brani. puke Yara Cortes je super, ali joj je lik bespotreban i debilan.

Meni je smešno kako je Alberto JEDINI lekar u celom gradu, jbt, supermen. Svakog, ali SVAKOG lika u seriji leči i savetuje. rofl Al' ajde, on kao lik mi je super, pa zažmurim na to.

On i Estela aw aw aw Ona me jedno vreme nervirala kad joj je Tiberio rekao da je rekao Albertu da je zaljubljena u njega, pa se ona ljutila i raskinula sa Albertom misleći da joj se približio iz sažaljenja. facepalm Kako su sad ponovo zajedno, više me ne nervira. ziveli

Ismael je zabavan lik, ali džabe kad se u 90% njegovih scena pojave ili Maroca ili Bia. puke

_________________

avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 8777
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: A viagem

Post by Franko on 08.10.15 18:36

Mislim da je Laura Cardoso u to vrijeme bila nešto bolesna, pa nije mogla snimat i onda su izmislili u seriji da je Guiomar u bolnici. Tao sam bar čitao.

Meni je ta priča oko Sofije i njenog djeteta toliko debilna i nepotrebna. Ta Sofia je u 80 epizoda imala svega dvije scene i sad napravili priču oko nje koja nema nikakvog smisla. Kao, netko je napumpao, otac djeteta se ne želi razotkrit, ona ga ne želi razotkrit, pa onda ona slaže da je otac Zeca koji je sad prisiljen udat se za nju, a prije toga ako su 1 scenu dijelili skupa, govorim i previše. rofl Užas od priče, njih vrtim.

Bia, Tato i Dudu su grozni, pogotovo Dudu s tim svojim carioca naglaskom, ne mogu ga slušat. rofl Al veći mi je ???? da glumac koji glumi Tata ima 30 godina (i vidi mu se da ima 30), igra 22-godišnjaka koji se uvaljuje Biji koja ima, koliko? 14? rofl Isto katastrofa.

Ostalo sve potpisujem. smile2

_________________

Apocalipse - 60/160
Belaventura - 86/138
Orgulho e paixão - 25/140
Porto dos milagres - 3/188
avatar
Franko
Moderator
Moderator

Poruka : 2370
Pridružen : 2011-07-16
Godina : 30

Back to top Go down

Re: A viagem

Post by Stef on 08.10.15 19:06

Pretpostavio sam da nešto nije u redu bilo sa njom čim je nema. Valjda će se uskoro vratiti.

Sve za Sofiju stoji, ali mi je sad zabavno sa tom misterijom ko je otac. roofl I ko je na kraju? Ja pročitah negde da je

SPOILER:
Padilha

otac. rofl
Da, meni je baš bilo WTF kad sam video da se ovo dvoje muvaju. rofl Pre bih je spario sa Tatom, ipak je razlika u godinama između njih manja. lol1

_________________

avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 8777
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: A viagem

Post by Franko on 11.10.15 11:43

Majke mi, ova baba Maroca je bipolarna. Brani Ismaela, voli Alberta. Podržava vezu između Estele i Alberta, onda se pojavi Ismael ili pošalje Estelli neki poklon, ova babetina automatski krene s "on ti je muž, u moje vrijeme se nije rastavljalo, brak je bio dok nas smrt ne rastavi". Dođe Ismael kod nje, obasipa ga komplimentima i onda kaže da Estele nema jer je otišla šetat se s Albertom i kako voli da joj je kćer sretna.

Koji qrac je toj babi? rofl

_________________

Apocalipse - 60/160
Belaventura - 86/138
Orgulho e paixão - 25/140
Porto dos milagres - 3/188
avatar
Franko
Moderator
Moderator

Poruka : 2370
Pridružen : 2011-07-16
Godina : 30

Back to top Go down

Re: A viagem

Post by Stef on 11.10.15 12:29

Ne znam, uglavnom preskačem njene scene. rofl A ono što uhvatim od njenih scena, ništa pametno i normalno ne kaže i radi. Baš sam gledao scenu kad je dolazio Ismael da je obiđe i da kaže kako on jadan nije kriv što je Dina udarila glavu u kamen, a Maroca i ona krava Bija mu sve veruju. facepalm

Koliko sam ukapirao, ona sad podržava Dinu i Otavija, ja sam sve mislio da će da joj brani sa se viđa sa njim jer je napljuvao njenog sinčića na suđenju. Možda nema pojma da je on bio asistent tuźioca. nezna Il' je beše bila na suđenju? cesces

Da l' je moguće da se Estela još nije razvela u tim epizodama dokle si stigao? nesvest

_________________

avatar
Stef
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 8777
Pridružen : 2014-03-27

Back to top Go down

Re: A viagem

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum