EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


Jelena

Go down

Jelena

Post by Marko on 28.01.16 14:46

JELENAPower House Entertainment, 2004 - 2005
Broj epizoda: 110


Beograd u sedamdesetim, prošlog veka: Mlada Jelena, ćerka visokog funkcionera u partiji i uglednog beograđanina i mladi, siromašni Vuk su odlučili da pobegnu iz grada na njen osamnaesti rođendan. Neko je međutim saznao za njihov plan i odlučio da im pomrsi konce. Jeleni je stavljeno sredstvo za uspavljivanje u šampanjac i neko je zaključava u sobu. U isto vreme neko puca u Vladimira, Jeleninog oca. Vuk čuje pucnjavu i pokušava da pomogne Vladimiru. Ljudi, koju dolaze na mesto zločina, su ubeđeni da je Vuk ubio Vladimira. Vuk beži i napušta tadašnju Jugoslaviju.

Nakon tri decenije, želeći da istera pravdu, Vuk se vraća u Beograd sa ćerkom Helen. Vuk ima i sina Majkla, sa kojim je u lošim odnosima. Vuk otvara firmu "Stigma", desna ruka mu je Tatjana Pantić, njegova asistentkinja. Tatjana je potajno zaljubljena u Vuka.

Jelena je se udala za Ratka Milijaša i ima sa njim dvoje dece Sašu i Lidiju. Dok Saša uspešno radi kao novinar, Lidija ne uspeva da se ostvari i snađe u životu i često hoda stranputicom. I ako Ratko voli Jelenu, već duže vreme ima aferu sa Sofijom Jovanović, vlasnicom modne agencije.

Ratko se trudi da osujeti Vukove planove iz ljubomore, jer zna da su se Jelena i Vuk nekada davno voleli.

Saša Milijaš i Helen Despotović se upoznaju. Izlaze zajedno i zaljubljuju se. Niko se i ne nada da će neočekivani susret Saše i Helen postati fatalan za dvoje mladih koji rešavaju da započnu zajednički život.

Priča dobija nove dimenzije, kada Saša, u svojstvu novinara časopisa Rumbus stiže u preduzeće Stigma, da napravi intervju sa Vukom Despotovićem i tamo sretne svoju majku Jelenu i svoju voljenu Helen i saznaje da je ona ćerka čoveka, za kojega se smatra da je ubio njegovog dedu. Kasnije se priči priključuje kriminalna organizacija pod imenom "Ptica Feniks", u čije kandže upada Jelenina ćerka Lidija. Jelena oboljeva od tumora na mozgu. Ratko joj ne saopštava dijagnozu.

Uloge:
Danica Maksimović - Jelena Stefanović-Milijaš
Aljoša Vučković - Vuk Despotović
Irfan Mensur - Ratko Milijaš
Ružica Sokić - Mira
Ivan Bekjarev - Petar Savić
Bojana Ordinačev - Helen Despotović
Srđan Karanović - Saša Milijaš
Iva Štriljić - Tatjana Pantić
Srna Lango - Sofija Jovanović
Dragana Vujić - Sandra
Vladan Dujović - Momir Đevenica
Andrej Šepetovski - Gvozden Đevenica
Danije Đokić - Majkl Despotović
Đorđe Erčević - Boban
Slobodan Ćustić - Miša Andrić
Milica Babić - Ana Stanišić / Marina Lukić
Igor Benčina - Igor Janić Đani
Nenad Nenadović - Karlos
avatar
Marko
Senior member
Senior member

Poruka : 707
Pridružen : 2011-07-16
Godina : 26

http://kulturna-srbija.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jelena

Post by Marko on 28.01.16 14:48

Nadam se da nikome neće smetati otvorena tema, trenutno je gledam pa rekoh da i ona ima svoju temu pored svih serija ovde u ovoj temi.

Već duži period hoću da je pogledam i nikada nisam imao priliku celu da je odgledam. Premijerno doj je išla bio sam u taboru "Villa Marie" i sada vidim da sam pogrešio. Krenuo sam i da gledam online ali su linkovi pobrisani, sad fale neke epizode, i preko antića je nabavim u kompletu pa na miru gledam.

50 / 110

Skoro do pola serija sam stigao. Šta znam eto i nakon 11-12 godina, izgleda sasvim pristojno za naše mogućnosti. Jeste, ima propusta koliko hoćeš, što se tiče scenarija, glumce, produkcije. Ali nekako mi je draga i tih 40 minuta i kraće proleti brzo.

Priča sama po sebi nije loša, ima ono nešto što te drži da gledaš, ništa posebno, ali opet zanimljivo barem meni.

I dalje mi nije jasno zašto pljuju ovu seriju i dan danas, pronašao sam neke komentare kada je serija premijerno išla i pljuvačina je teška, a serija je sasvim pristojna, čak više bolje odrađena od "Villa Marije" koju sam gledao pre.

Vuk i Jelena, imaju dobru priču, lepo je to sve rečeno, drago mi je da je priča koliko toliko realna nije sad ne znam ni ja šta koliko preterano, ali neki delovi u scenariju stvarno nemaju smisla.

Mlađi par Helen i Saša su stvarno dobar par, mnogo bolji od Veljače i onog NemamPojmakakoSeZove lika.

Najbolji lik po meni u priči je Sofija wub , jako sam zavoleo Srnu zbog ove uloge, ne znam zašto je nema u nekim našim projektima, vidim da je glumila u svega tri, možda ima više sreće u pozorištu.

Dragana Vujić wub wub - koliko je meni samo žao što nju publika zna iz onih nesrećnih Kursadžija, a žena je sasvim korektna glumica, bolja od većine ovih današnjih "mladih nada".

Miru ne bih komentarisao, nana de la historia, ni ovde nisu mogli bez žrtvovanja, sveća, crkve, kao ni u jendoj sapunici.

Irfan je priča za sebe, njegovo karikiranje i preglumljavanje je priča za sebe.

Ovi mladi glumci iz BK akademije su propast, žali bože ne znam kako se zove glumci ali Lidija, Tamara, Andrija, Ana - PROPAST puke . Danije Đokić facepalm ajde razumem da su njega ugurali zbog braka za jednom od Karića ali to je sramota do "glume".

Što se tiče radnje, stalno se nešto dešava, Jeleni izgleda trebao šamar da shvati da nije srećna posle 30 godina braka. Otišla od kuće, tumor više niko ne spominje.

Ne znam šta će se dalje dešavati, znam samo neke detalje, ali izguraću do kraja, pa da mogu reći da sam gledao prvu srpsku telenovelu, ne mogu reći da je jedina, nije. A da li će ih biti još ne znam.
avatar
Marko
Senior member
Senior member

Poruka : 707
Pridružen : 2011-07-16
Godina : 26

http://kulturna-srbija.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jelena

Post by teletabis on 28.01.16 19:57

Mislim da je ovo jedina domaca serija koja je vrh, takodje i ona koja je isla na Pinku Ljubav i Mrznja, nijedna domaca serija danas ne moze zameniti njih dve smile
avatar
teletabis
Junior member
Junior member

Poruka : 141
Pridružen : 2015-12-30

Back to top Go down

Re: Jelena

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum