EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


Caminho das Índias

Go down

Caminho das Índias

Post by Paula on 01.08.16 22:40

CAMINHO DAS ÍNDIAS
(INDIJA - LJUBAVNA PRIČA)


Rede Globo, 2009.
Broj epizoda: 203 (nacionalna verzija), 160 (internacionalna verzija)

Ljubav, razum, i ludilo. Verovanja i vrednosti koje razlikujemo između istoka i zapada, telenovela koja donosi mnoge kontraste. U centru priče je zabranjena ljubav između dve osobe različitog porekla. Maja je pametna, vesela, i radi kao službenik marketinške firme u Radžastanu i spada u tradicionalnu trgovinsku porodicu. Bahuan je studirao u SAD, gde je sarađivao sa američkom kompanijom, ali nikada nije zaboravio poniženja koja je morao da prođe kao dete, jer je „dalit“.

Maja je u uzrastu za brak i njeni roditelji, proizvođači parfema, Manu i Koči, već su u potrazi za savršenim čovekom. Kao i svaki Indijka, ona je uverena u izbor svojih roditelja. Dok ne upozna Bahuana. Pokrenuta uzbudljivim osećajima koje nikada do sad nije osetila, Maja je spremna da se suprotstavi svojoj porodici. Čak i kada istinu o njegovom poreklu izađe na svetlo, ona ga voli. Među obećanjima, rizicima, sastancima i nesporazumima, par planira budućnost zajedno u bilo kom trenutku, ne plašeći se sudbine ali će njihov put biti trnovit... Na putu njihove sreće stoji Radž, bogati i uvaženi biznismen, za koga Majini roditelji misle da je savršena prilika za nju.
Radž je srednji sin Opaša i Indire Anande. Opaš je bogati proizvođač koji sklapa ugovor između Majinog i Radževog venčanja, što im još više otežava stvari. On i Indira imaju još troje dece: Amitaba, Ravija i Šanti.

Amitab je najstariji i u braku je sa ambicioznom Surjom, sa kojom ima ćerku Anušu. Ravi je najmlađi i on se zaljubljuje u Kamilu, lepu Brazilku. Kasnije će se venčati i živeće u Indiji, ali njihov brak dovodi sukobe istoka i zapada jer je Kamila druge veroispovesti. Šanti je jedina ćerka među decom i ona je sada spremna za brak i oduvek je bila učena da bude dobra supruga. Ali ona je želela nešto više. Slobodu da sama kreira svoj život i da sama odlučuje za koga će se udati. To će dovesti do sukoba u porodici Ananda.

Dok su Maja i Bahuan u ljubavi, Radž se u Brazilu provodi sa Dudom, prelepom Brazilkom, koja mu je ukrala srce. Oni ne mogu biti zajedno zbog njegovog ugovorenog braka sa Majom te njihova ljubav visi o koncu. Ona radi u estetskoj klinici koju drže Ilana i Kjara, dve različite i lepe žene. Ilana je udata za Cezar Motu, koji ne može da kontroliše njihovog delinkventskog sina Zeku, koji je vođa bande u lokalnoj gimnaziji. Kjara je uspešna poslovna žena koja mnogo voli da čita, jer u knjigama pronalazi spas od svega. Ona je Dudina najbolja prijateljica koja je uvek spremna da joj pomogne.

Drugi ključni element priče je porodica Kadore koja ima ogromno preduzeće. Vlasnik je ambiciozni Ramiro Kadore, koji je uvek u ratu sa svojim bratom Raulom, što mnogo povređuje njihovog oca i osnivača cele firme, gospodin Kadorea. Ramiro je u braku sa Melisom, koja je opsednuta svojim izgledom, statusom i položajem. Njihov život se okreće naglavačke kada saznaju da njihov sin Tarso, budući vlasnik Kadore carstva, boluje od šizofrenije. On se zaljubljuje u Tonju. Iako su u ljubavi, oni moraju da se suočavaju sa mnogim problemima, pre svega zbog njegove bolesti. Zbog svojih problema, Tarso ide na tretman kod dr Brauna, koji je zaljubljen u Sidinju, sekretaricu kompanije Kadore. Braun takođe radi sa Aidom, bivšom suprugom Sesara, koji ima dve ćerke, Kamilu i Leinju. Na početku priče je Kamila zaljubljena u Darija, ali onda se zaljubljuje u Ravija. Leinja želi da snimi film i uzela je Indiju kao svoj prvi dokumentarni film.

Priča se takođe bavi i problemima bračnog para Silvije i Raula Kadorea. Dugo su u braku i imaju ćerku Žuliju. Ali njihov život se dramatično promenio po dolasku Silvijine školske drugarice Ivon, koja svojim dolaskom želi da pomogne Siviji da prebrodi krizu u braku. Ali ona krije tajnu i napraviće pometnju u njihovim životima. 

Uloge:

Juliana Paes - Maya Meetha
Rodrigo Lombardi - Raj Ananda
Letícia Sabatella - Yvone Oliveira Magalhães
Alexandre Borges - Raul Cadore
Débora Bloch - Sílvia Cadore
Tânia Khallil - Maria Eduarda de Moraes (Duda)
Márcio Garcia - Bahuan Sundrani
Bruno Gagliasso - Tarso Cadore
Marjorie Estiano - Tônia Cavinato
Humberto Martins - Ramiro Cadore
Christiane Torloni - Melissa Cadore
Caco Ciocler - Murilo Cavinato
Dira Paes - Norma Cristina Almeida (Norminha)
Anderson Müller - Abel Almeida
Isis Valverde - Camila Motta Goulart Ananda
Caio Blat - Ravi Ananda
Cléo Pires - Surya Ananda


_________________
avatar
Paula
Member
Member

Poruka : 425
Pridružen : 2011-12-20

Back to top Go down

Re: Caminho das Índias

Post by Sava on 01.08.16 23:24

Mogla si da napraviš uvodni post, kao u svim ostalim temama, ne ovako bez glave i repa.

_________________
avatar
Sava
Moderator
Moderator

Poruka : 2114
Pridružen : 2011-07-16
Lokacija : Dark side of the moon

Back to top Go down

Re: Caminho das Índias

Post by Paula on 09.10.16 22:32

153/160

Raj saznao da Niraj nije njegov sin, ali nije to problem. Problem je što je on dalit.  facepalm
A ona mater od Shivani, ok kužim ja nju. Ona se boji da će Bahuan ostaviti njenu kćer kad Raj sazna istinu i izbaci Mayu, ali kako je ona tako sigurna da je dijete Bahuanovo? Ako ih je netko vidio zajedno, to nije dokaz da je dijete njegovo. hmm

_________________
avatar
Paula
Member
Member

Poruka : 425
Pridružen : 2011-12-20

Back to top Go down

Re: Caminho das Índias

Post by Soleil on 18.10.16 6:32

Brazilcu su baš voljeli Raja & Mayu, a nisu podnosili Bahuana. Dok su mene cijelo vrijeme baš nervirali, a pogotovo Raj, mada može biti i do glumca, Lombardi me nervirao i u "Passioneu" (zubo). Bahuan je bio interesantniji lik, Márcio Garcia puno bolje od Lombardija glumio, od kojeg je pritom i zgodniji (zubo).

Melissa je bila hit! rofl

Sukobi sverkve Laksmi (Laura Cardoso) i snahe Indire (Eliane Giardini) su bili genijalni, Laksmi samo nešto zvoca kako je Indira uvijek za sve kriva, a ova je zove "cobrom". rofl

Evo Laksmi u "Sol Nascente", ima 89 godina, bogme dobro se drži, svaka čast!

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Caminho das Índias

Post by Paula on 18.10.16 17:05

Melissa sa onim svojim Sheila, Sheila, Sheila rofl   rofl

A Laksmi uvijek za sve krivi Indiru. Da si učila djecu umjesto što si vukla sari po tržnici. rofl rofl  A kad je god neki problem, Indira u nesvjest.  rofl

_________________
avatar
Paula
Member
Member

Poruka : 425
Pridružen : 2011-12-20

Back to top Go down

Re: Caminho das Índias

Post by nanchika on 18.10.16 17:19

Meni su Raj i Maya bila odlični, Bahuan mi kao neki teški kompleksaš bio ,nisam ga volela!
Ima serija super momenata ,kad se setim Melise i Ivone, itd.
avatar
nanchika
Member
Member

Poruka : 332
Pridružen : 2012-11-24
Lokacija : Rio de Janeiro

Back to top Go down

Re: Caminho das Índias

Post by Paula on 22.10.16 18:29

Pogledala seriju do kraja.
Iako mi nije loša, zadnja me epizoda razočarala. Nekako je toliko toga ostalo nedorečeno. OK, nije se saznalo da Surya nije bila trudna, i iako mi je to bilo iznenađenje, nije loše. Tako će ona dobiti kaznu, osim što neće biti prva snaha u kući, još će morati odgajati tuđu djevojčicu.  rofl
Ali zašto nisu pokazali odnos nje i Maye kad se ova vratila u kuću. Sad Maya zna nešto o njoj, a Surya nema ništa o njoj. Ništa, samo jedan pogled.
Što je bilo sa Chanti i Indrom, jesu li oni zaručnici, ili što? On ju je dopratio preko pola svijeta, i gotovo o njima.  nezna
I što je bilo ono kad Raj pronađe Mayu? Ona kao udovica sva u bijelo, i onda vidi njega, i najednom je u šarenome. I u tome dođe doma obitelji. cesces

_________________
avatar
Paula
Member
Member

Poruka : 425
Pridružen : 2011-12-20

Back to top Go down

Re: Caminho das Índias

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum