EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


Reynaldo Gianecchini

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Re: Reynaldo Gianecchini

Post by Soleil on 14.06.13 22:03

Reynaldo Gianecchini fala sobre papel de saxofonista em novo filme (16.05.).

Piše da će se film "Diminuta" snimati u Brazili i Italiji.

Ništa se ne spominju lokacije snimanja filma "S.O.S. Mulheres ao Mar", i piše da bi film trebao početi sa snimanjem poslije avgusta.

Nigdje nisam naišla na informaciju (čak ni na Fan Club/Facebook stranici posvećenoj Reynaldu) da će se film "S.O.S. Mulheres ao Mar" snimati u Italiji.

I ne samo da su, odjednom, Giovanna & Giane u Italiji, nego su otišli i u Francusku i na Ibizu.
shock


Giovanna Antonelli se diverte com Reynaldo Gianecchini em Ibiza.
Nesta terça-feira, 11, atores postaram fotos de sua viagem na rede social Instagram.

Giovanna je na svom Instagram(-u) objavila nekoliko fotki sa Ibize.


Antonelli e Gianecchini aproveitam folga de filmagens na França.
O ator compartilhou uma foto divertida da equipe do longa 'SOS Mulheres ao Mar' no Instagram na tarde desta quinta-feira, 13.

Giane & Giovanna su trenutke odmora iskoristili da prošetaju Nicom. Objavili su nekoliko fotki iz Nice na svojim Instagram profilima (Giane).

^^ Komentar:
"Como é bom ter dinheiro..."
Što bi se moglo prevesti kao: "Ima se, može se". xD

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Reynaldo Gianecchini

Post by Soleil on 17.06.13 20:06

Knjižara "Fnac", Lisabon.
http://www.fnac.pt/Giane-Guilherme-Fiuza/a695598?PID=5&Mn=-1&Ra=-1&To=0&Nu=1&Fr=0
Knjiga "Giane, Vida, Arte e Luta" (sa popustom) košta 13,95 €. Kažu da je isporuka knjige za 24 h.

(Još samo da je imati kreditnu karticu. xD)

https://www.facebook.com/ReynaldoGianecchiniOficial/posts/540526122650808
Navedena knjiga je, u toj knjižari, najprodavanija nefikcijska knjiga.

Reynaldo Gianechinni, ex-modelo, ex-advogado, agora ator consagrado de televisão e de teatro.
Bivši pravnik. shock

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Reynaldo Gianecchini

Post by Soleil on 23.06.13 22:45

Nakon što je prošle godine kosu ofarbao u crno; a nedavno ošišao kosu (riješio se kovrdži); Giane opet ima prosijedu boju kose.Članak + slike.
Reynaldo Gianecchini volta a ficar com os cabelos grisalhos
O ator compartilhou no Instagram nesta quinta-feira, 20, uma imagem em que aparece cercado pelos amigos e mostrou o novo visual.


Nakon toga, slijedi tri sedmice snimanja filma 'SOS Mulheres ao Mar'. U tom filmu, nakon novele "Da Cor do Pecado" (2004), Giane & Giovanna Antonelli ("O Clone") opet glume zajedno.

https://2img.net/h/s10.postimg.cc/iatwh8hmh/image.jpg

"S.O.S Mulheres ao Mar" é o novo projeto que inclui o nome de Reynaldo Gianecchini.

O filme vai ser gravado em alto mar, em um cruzeiro de 15 dias que tem inicio em 7 de junho e Giane será André, confidente de Adriana (Giovana Antonelli) que passa por momentos difíceis de relacionamento com seu até então marido. Os personagens de Gianecchini e Giovana Antonelli ficarão perdidamente apaixonados um pelo outro.

Film će biti sniman na pučini, na brodu za krstarenje. Snimanje filma počinje 07.06., i snimanje traje 15 dana. Giane će glumiti André(-a), Adrijaninu (G. Antonelli) osobu od povjerenja. Adriana prolazi kroz teško razdbolje u svom braku. André & Adriana će se beznadežno zaljubiti.

U međuvremenu je došlo do promjene sinopsisa filma.

Članak + slike iz Italije.
Reynaldo Gianecchini posta foto na maior alegria com Giovanna Antonelli
Ator está na Itália ao lado da atriz para atuar no longa 'SOS Mulheres ao mar', na companhia da atriz.

A comédia romântica trata da história de Adriana, vivida por Giovanna Antonelli, uma mulher desiludida com o fim do casamento. Decidida a reconquistar o ex-marido, papel de Gianecchini, com quem Giovanna já viveu alguns pares românticos, Adriana parte para a Itália com a irmã Luiza, papel de Fabíula Nascimento, e a empregada Dialinda, de Thalita Carauta, a fim de fazer um cruzeiro pelo Mar Mediterrâneo no mesmo navio em que Eduardo está com a nova namorada, Beatriz, interpretada por Emanuelle Araújo, e acabar com a farra do ex.

Žanr: romantična komedija.

Režija: Cris D'Amato.

Adriana (Giovanna Antonelli) je razočarana krahom svog braka. Odlučna je da opet osvoji svog bivšeg supruga Eduardo(-a) (Gianecchini).
Giane & Giovanna su već nekoliko puta glumili zajedno.
Adriana odlazi u Italiju, u društvu svoje sestre Luize (Fabíula Nascimento) i služavke Dialinde (Thalita Carauta). Odlazi na krstarenje Mediteranom. I to istim kruzerom, na kojem je Eduardo sa svojom novom partnericom Beatriz (Emanuelle Araújo).
Adriana, također, želi da uništi Eduardov odmor na kruzeru.

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Reynaldo Gianecchini

Post by Soleil on 30.06.13 16:08

Depois de viagem pela Itália, Gianechinni desembarca no Brasil
Simpático o ator posou para fotos com o segurança do local.

Nakon što je bio u Italiji, Francuskoj i na Ibizi; Giane se 25.06. vratio u Brazil. Viđen je na aerodromu u Rio de Janeiro(-u).
Uslikao se sa pripadnikom aerodromskog obezbjeđenja. I nasmiješio se kad je primijetio prisustvo fotografa/paparazzija.


Giane se već vratio igranju u pozorišnoj predstavi "Cruel".


_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Reynaldo Gianecchini

Post by Soleil on 20.07.13 1:58


Gianecchini & Marília Gabriela su bili u braku od 1998 – 2006.

Marília je Gianecchiniju pružila podršku, nakon što je 2011.g. otkrio da boluje od leukemije.


(2012.)

U kući u gradu Birigui, u kojoj je Giane živio sa roditeljima i dvjema sestrama, bio je samo jedan televizor. Za razliku od Giane(-a), drugi članovi familije nisu baš nešto ni gledali TV. U djetinjstvu je gledao emisiju "TV Mulher" (Globo). Jedna od voditeljica je bila Marília Gabriela.
I dok je gledao TV, sanjario je kako će i on jednog dana biti na TV-u.

Kad god se pružila prilika, rado je odlazio u pozorište. U mladosti je, iz svog rodnog grada Birigui, jedne prilike sa svojom tetkom otišao u pozoriše u São Paulo. Pozorište je bilo popunjeno, ali je mjesto do njega bilo prazno.

Trenutak prije početka predstave, neko je zauzeo spomenuto mjesto. Giane je pogledao i iznenadio se. Bila je to Marília Gabriela. Ona ga uopšte nije ni primijetila. Došla je da podrži svog tadašnjeg partnera (Rômulo Arantes, bivši plivač), koji je glumio u toj predstavi.

Roberto Irineu Marinho, jedan od čelnika Globo(-a), bio je spriječen da ode u Pariz, na Mundijal 1998. Putnički aranžman poklonio je Maríliiji.
Marília nije ni bila nešto zainteresirana za fudbal, ali je zanimao Pariz. Odilon Coutinho, novinar i jedan od organizatora modne revije modne marke "Lanvin", pozvao je Maríliju da večera sa nekima od modela sa te revije.

Marília nije bila nešto zainteresirana za tu večeru, pogotovo što nije znala o čemu bi uopšte pričala tokom večere.

Odilon je rekao modelima da je Marília u Parizu.  Caíque, jedan od modela, je bio zainteresiran za odlazak . Dok Giane baš i nije, jer kao ne zna o čemu bi uopšte pričao sa njom.

Nakon što je već postao model, na jednom od društevnih događaja vidio je Maríliju, ali ona Giane(-a) uopšte nije ni primijetila. Zbog čega je Giane htio da izbjegne večeru u Parizu, samo da bude opet ne bude nezapažen i ignorisan.
Caíque je, zbog svoje djevojke, odustao od odlaska na večeru.
I Giane je odustao od odlaska na večeru.

Odilon je insistirao da Giane ide na večeru. Giane je pristao, i pojavio se u hotelu "Royal Saint-Honoré".

Odilon je nazvao Maríliju. I ona zamalo nije propustila odlazak večeru. Došli su do dogovora da se susretnu i upoznaju u njenoj hotelskoj sobi, pa da onda idu na večeru. Giane je nazvao sa recepcije. Nakon što se predstavio, Marília je pitala Giane(-)a "da li želi da se popne u njenu sobu" ("Ah... Você quer subir?"), na što je on odgovorio da "naravno, jer je zbog toga i došao" ("Bom, eu tô aqui pra isso"). Njoj je sve to bilo simpatično. Kada se pojavio na vratima njene sobe, ovaj put Giane nije prošao nezapaženo.

Odmah su otišli na večeru. Na večeri je bilo prisutno dosta ljudi, Odilonovih poznanika, iz Rio de Janeira i São Paulo(-a). Ali, Giane i Marília su primjećivali samo jedno drugog, i cijelo veče nisu se odvajali jedno od drugog. Giane se cijelo vrijeme šalio, i bio je prijatno iznenađen Marílijinim smislom za humor.

Tokom večere neki je lik prišao i pitao Mariliju "ko je taj njen partner". Giane je bio sretan, i na sedmom nebu.

Mundijal 1998. će zauvijek biti nezaboravan za njih dvoje. Brazil je u finalu izgubio od Francuske. Ali, Giane nikad nije bio fan fudbala, i još uvijek nije. Ali, to je bila njegova životna utakmica. I život je Giane(-a) i Maríliju vodio dalje u New York, Milano, Los Angeles. I sva ta putovanja su bila poput medenog mjeseca.

Bio je u Australiji, kada je nastupila 2000. godina, ali u njegovoj karijeri modela nisu cvjetale ruže. Razmišljao je o tome da napusti karijeru modela, i da postane glumac.

Manoel Carlos (Maneco) je pripremao novu novelu, i nazvao Carolinu Dieckmann, kojoj je rekao da navedena novela bez nje ili Vere Fischer nema smisla.

Carolina je bila pozvana na testiranje, da vide da li će funkcionisati, tj. imati hemiju, sa svojim TV partnerom.

Carolina je bila izenađena što je Globo pozvao debitanta (Gianecchinija), za kojeg niko nikad ranije nije čuo, da bude glavni protagonist novele. Producent Luiz Antônio Rocha je u modnoj agenciji "L’Equipe" tražio nekog ko će osvojiti srca majke (Vera Vischer) i kćerke (Carolina Dieckmann). Nakon razmatranja nekoliko opcija, pozvao je Giane(-a), koji je tada ima 27 godina, da dođe na audiciju. Giane je pitao da li će samo statirati, ili pak glumiti, u noveli. Rocha je zatim saznao da Giane glumi u svojoj već drugoj profesionalnoj pozorišnoj predstavi. Otišao je u pozorište "Teatro Oficina" da predstavu pogleda. Bio je iskren i rekao "da je Giane još uvijek mlad i zelen, ali da nema veze, jer za novelu trebaju osobu baš puput njega" (Ao final, foi sincero: – "Olha, você ainda é bem verde... Mas achei perfeito. É disso que a gente precisa, um cara verde como você").

Giane nije bio siguran da li će moći doći, jer je bio decembar, i uskoro je trebao sa svojom suprugom otputovati u Australiju. Osim toga, uspio se pridružiti pozorišnoj trupi - José Celso Martinez Corrêa. I nije nešto ni bio zainteresiran za uloge u novelama. Nakon što je čuo da će u novelu glumiti i Vera Fischer, zainteresirao se za novelu.

Autor Manoel Carlos i režiser Ricardo Waddington su pripremali novelu "Laços de Família", i održavali audicije. Nakon 20 audicija, i dalje su bili u dvojbi oko izbora glavnog protagoniste.

Maneco je pozvao svoju kćerku Júliju i njene prijateljice da pomognu u izboru glavnog protagoniste.

Nakon Australije, Giane i Marília su otišli u Los Angelesu. Tamo je Giane kupio novine "O Globo" i vidio vijest da je za ulogu glavnog protagoniste izabran glumac Rodrigo Faro.

Nako povratka u Brazil, primio je poziv od režisera Wddington(-a), i to da je dobio ulogu protagonista (Edu).

Júlia i njene prijateljice su izabrale Giane(-a) za glavnu ulogu.

Giane je bio nervozan, jer je to bio njegov debi na TV(-u), a pogovoto u prime-time terminu (21:00). Čak je pitao Waddingtona "da ga možda greškom nije nazvao". Nakon što je Waddington još jednom potvrdio tu vijest; Giane je tražio riječi podrške i pitao: "Ricardo, da li si siguran da će sve biti uspješno?" (– "Ricardo, você tem certeza de que vai funcionar?"). Waddington je odmah odgovorio: "Naravno da ne" (– "Claro que não").
Život ponekad, zaista, piše romane.

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Reynaldo Gianecchini

Post by Soleil on 21.07.13 17:10

Zbog čega je Giane htio da izbjegne večeru u Parizu, samo da bude opet ne bude nezapažen i ignorisan.
* samo da ne bude opet.

[b]"jer za novelu trebaju osobu baš puput njega"
* poput njega.


Nekoliko slika, koje se nalaze na posljednjim stranicama knjige.

Nakon izlaska iz bolnice, u kojoj je proveo skoro dva mjeseca radi dijagnosticiranja, i nakon što je potvrđeno da ima rak.


Na slici sa svojim pokojnim ocem; i na slici sa svojom majkom i sestrama.


Rođendanska proslava (2012.)


Novele u kojima je glumio


Novela "Esperança" (2002/03) - Camille Quebra Estátua de Maria

U naletu ljubomore, Camille (Ana Paula Arósio) šipkom uništava statuu, koju je Tony (Gianecchini) napravio u znak sjećanja na Mariju (Priscila Fantin).
Ana Paula i Giane su se toliko uživjeli u svojim ulogama, da je ona uganula članak na desnoj nozi, a njemu su četiri zuba nastradala. Scena, kad njegovi zubi (desni) krvare, ipak nije bila izbačena iz novele. Morao je otići kod stomatologa. Tek tri dana nakon toga, vratio se na snimanje novele.

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Reynaldo Gianecchini

Post by Soleil on 04.08.13 16:55

Giane prekjučer na plaži u Rio de Janeiru.
http://revistaquem.globo.com/QUEM-News/noticia/2013/08/gianecchini-curte-praia-com-amigo-no-rio.html

Em 2014, o ator se prepara para voltar à TV no elenco da nova novela das 9, prevista para estrear no primeiro semestre. Além dele, Bruna Marquezine também é outro nome certo na trama assinada por Manoel Carlos, que terá Júlio Lemmertz na pele da icônica personagem Helena.

U članku piše da će Giane glumiti u novoj Manecovoj [Manoel Carlos - "Laços de Família", "Viver a Vida"] noveli "Em Família" (premijera u januaru sljedeće godine, u terminu od 21:00).
I ranije se spominjalo da bi trebao glumiti u toj noveli, ali ništa još definitivno nije potvrđeno.

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Reynaldo Gianecchini

Post by Soleil on 14.08.13 17:47

Giane će glumiti u noveli "Em Família" (autor: Manoel Carlos | "Laços de Família").
Premijera u januaru 2014., u terminu od 21:00.


Premijera filma "Se Puder... Dirija!" (3D) je 30.08.Premijera filma, koji je sniman i u Italiji, "SOS - Mulheres ao Mar" (u kojem glumi i Giovanna Antonelli) je 24/01/2014.
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Reynaldo Gianecchini

Post by Soleil on 04.10.13 0:23

Novela "Em Família" (autor Manoel Carlos: "Laços de Família", "Viver a Vida") (premijera bi trebala biti 03.02.2014., u 21:00)

Reynaldo Gianecchini vai dar truque na novela das nove

Ovog mjeseca Reynaldo Gianecchini počinje sa pripremama za ulogu u noveli. Njegov lik (Cadú) će biti šef kuhinje.

Reynaldo ne zna, i ne voli, kuhati. Prema njegovim riječima, "super za one što vole kuhanje, ali da kuhanje nije za njega".

Radi uloge u noveli, morati će naučiti barem nešto o kuhanju. Osim toga, u noveli će biti korišteni neki trikovi da izgleda kao da njegov lik stvarno kuha.

Njegova partnerica će biti Giovanna Antonelli.Nakon novela "Da Cor do Pecado" (2004) & "Sete Pecados" (2007), filmova "Avassaladoras" (2002) & "S.O.S. Mulheres ao Mar" (premijera u januaru sljedeće godine): Giane & Giovanna Antonelli opet zajedno glume. ()
Giane & Maria Fernanda Cândido (Paola @ "Terra Nostra"; Nina @ "Esperança") trenutno glume u pozorišnoj predstavi "A Toca do Coelho" ("Rabbit Hole"), čiji je režiser Dan Stulbach (André @ "Esperança"; Paulo @ "Fina Estampa").
Uskoro će biti emitirana emisija "Gabi Quase Proibida" (SBT), u kojoj gostuju Giane & Maria Fernanda. Voditeljica emisije je Marília Gabriela (Reynaldova bivša supruga).

Reynaldo je, na svom Twitteru, potvrdio gostovanje u emisiji.
https://twitter.com/RGianecchiniJR/status/385870150354096128
http://instagram.com/p/fBPGDip9w6/#


Marília Gabriela & Reynaldo Gianecchini - "Você" ("Mulheres Apaixonadas" Soundtrack / 2003.)


Odličan film "Divã" (2009) (koji je postigao velikiCoitadinho de (jadan) Giane; ne može se ni odmoriti (naspavati) tokom pauze snimanja filma, a da ga ne snime paparazzi časopisa "Quem".

I jedna njegova (Théo) scena scena iz tog filma.
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Reynaldo Gianecchini

Post by Soleil on 12.11.13 2:45

Feliz Aniversário, Reynaldo! smile


_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Reynaldo Gianecchini

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum