EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


Passione

Page 25 of 27 Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27  Next

Go down

Re: Passione

Post by mak on 17.06.13 22:37

Hvala Soleil!

mak
Junior member
Junior member

Poruka : 85
Pridružen : 2012-09-13

Back to top Go down

Re: Passione

Post by Soleil on 07.07.13 19:46

Cauã Reymond e outros famosos prestigiam evento de Silvio de Abreu
Fernanda Montenegro também marcou presença na sessão de autógrafos de livro em homenagem ao autor que aconteceu nesta terça-feira 2.

U Rio de Janeiro(-u) je 02.07. bila promocija knjige "Crimes no Horário Nobre - A Teledramaturgia de Silvio de Abreu" by Raphael Scire.
Knjiga je posvećena autoru "Passione"(-a) - Silvio de Abreu.

Na promociji knjige su bili: Cauã Reymond (Danilo), Larissa Maciel (Felícia), Irene Ravache (Clô), Gabriela Duarte (Jéssica), Fernanda Montenegro (Bete).

Ma, nemoguće da Fernanda ima 83 godine života. blink 
Odlično se drži za svoje godine. naklon

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Passione

Post by Soleil on 04.08.13 16:38


(17/05/2010 - 14/01/2011)

"Passione": Curiosidades

Naziv novele je izabran zbog strasti koju proživljavaju likovi Totó (Tony Ramos) & Clara (Mariana Ximenes). Osim toga, i zbog inspiracije iz Italije.

Inspiracija za novelu je vezana za italijansku kinematografiju, komedije i melodrame iz 40/50/60-ih godina prošlog stoljeća. Za autora novele (Silvio de Abreu), navedeni filmovi bili su ljudski, komični, realni i zaista neodoljivi.

Silvio de Abreu
Članovi njegove familije sa majčine strane su italijanskog porijekla. Poput npr., Mestieri i Ferreto, što su i imena likova u njegovoj noveli "A Próxima Vítima" (1995).

Tokom stvaranja likova núcleo italiano, za njih je Silvio napisao dijaloge na italijanskom jeziku. Zatim su glumci, u saradnji sa lektoricom/profesoricom Cecílijom Casini, vježbali dijaloge na italijanskom jeziku. Kasnije su u dijalozima neke preinake napravljene. Izbačeni su izrazi koji su isti, ali koji su imali različito značenje; kao npr.: prego (italijanski) = molim te, prego (portugalski) = ekser; radi izbjegavanja nesporazuma. Glumci su slušali italijansku muziku. I sve to radi što bolje interpretacije svojih likova (Italijana).

Diana (Carolina Dieckmann) je bila protagonistica novele. I već na početku novele upoznala je dva različita tipa (Mauro i Gerson), koji su se borili za njenu ljubav. Silvio de Abreu kaže "da Diana nije bila tipična protagonistica. Bila je dobra osoba, dobra kći, ali nije bila glupa (naivna). Miješala se u tuđe živote i sukobljavala se sa drugima".

Dva su sporta u noveli, biciklizam i automobilizam ('Stock Car' utrke), čiji je sponzor bila firma iz novele - 'Metalúrgica Gouveia'.
Cauã Reymond (Danilo), Kayky Britto (Sinval) i Gabriel Wainer (Chulepa) su morali ići na treninge iz biciklizma.

Gerson (Marcello Antony) je bio vozač automobilističkih utrka.
Radi što realnijeg prikaza auto utrka; Marcello je, tokom automobilističkog takmičenja 'Stock Car' (početkom 2010.), snimio scene kako upravlja trkaćim automobilom.
Poput slavnih vozača auto utrka, imao je svoje auto i svoju Fan Zonu (u kojoj su bili njegovi fanovi, slučajni prolaznici i novinari).
Scene utrke su snimljene na Autódromo Internacional José Carlos Pace (Interlagos, São Paulo).
Osim što je išao na časove iz vožnje - 'Stock Car', također je nabavio i licencu potrebnu da bi mogao učestvovati u auto utrkama.

Cauã Reymond, Gabriel Wainer, Marcello Antony (tj. njihovi likovi, kojima je sponzor bila firma - 'Metalúrgica Gouveia') sudjelovali su na biciklističkom takmičenju 'Copa Brasil de Ciclismo'.
Tokom snimanja scena navedenog takmičenja; osim 64 takmičara, učestvovalo je još 120 osoba, od toga 53 statista. Sedam kamera bilo je postavljeno na biciklističkoj stazi, jedna na pratećem motoru, jedna na helikopteru i dvije na sporednim stazama (pored ograda).

Novela se bavila i društvenim problemima. Autor novele namjeravao se pozabaviti društvenom kritikom; prije svega, nedostatkom etike, morala, kao i svim promjenama koje se dešavaju u savremenom društvu.
Dok je pisao novelu "Belíssima" (2005/06), primijetio je da su TV publici više zanimljivi negativci, nego pozitivci (protagonisti), novele.
Prema njegovim riječima, "to je promijenilo njegov pogled na zemlju u kojoj živi; i da akcenat novele nije bio na povratak morala, već promatranje/prikazivanje društva u kakvom živimo".

Mariana Ximenes je, prvi put u svojoj karijeri, glumila negativku.

Carolina Dieckmann, čiji je lik Dijana završila studij novinarstva i koja piše o ekstremnim sportovima, pratila je rad ekipe emisije 'Globo Esporte'.

U pisanju novele sudjelovao je i 37-godišnji Daniel Ortiz, autor koji je već dosta telenovela napisao za Televisu, i koji je prvi put radio za neku brazilsku producijsku kuću (Rede Globo).

Članovi ekipe núcleo italiano snimali su od početka marta do početka aprila u Rimu i Toskani.

Totó (Tony Ramos) i Adamo (Germano Pereira) su posjetili Vatikan i Rim. Tokom njihove šetnje Rimom, prikazane su sljedeće znamenitosti: Anđeoska tvrđava, Koloseum, Rimski forum, Kapitol, Usta istine, Fontana di Trevi, Trg Navona, Panteon, Španski trg.

Članovi ekipe núcleo italiano najviše su snimali na lokacijama Toskane: Firenca, Siena, Montepulciano, Monticchiello, San Quirico, Pienza, San Galgano, Katedrala San Giovani Batista, Montechiaro, Monteriggioni, hotel "Locanda dell'Amorosa", željeznička stanica u Buonconvento(-u).

Više od 40 osoba (kostimografi, scenografi, producenti, glumci) uputili su na put u Italiju. Samo su Tony Ramos (Totó) i Germano Pereira (Adamo) snimali u Rimu.
Fernanda Montenegro (Bete), Mariana Ximenes (Clara), Reynaldo Gianecchini (Fred), Aracy Balabanian (Gemma), Daniel de Oliveira (Agnello), Leandra Leal (Agostina), Miguel Roncato (Alfredo), Marcelo Médici (Mimi) i Bruno Gagliasso (Berilo) snimali su samo u Toskani.

Producenti novele sarađivali su sa producentima iz Italije. Tokom tih mjesec dana snimanja, svakog dana bilo je skoro 100 osoba na setu. Snimalo se na 50 različitih lokacija, i bilo je prisutno više 200 italijanskih statista (svi su bili iz Siene).

Produkcija je u septembru počela sa odabirom lokacija. U novembru je jednu sedmicu trajalo snimanje berbe maslina. Tokom putovanja kroz Italiju, ekipa je snimila razne pejzaže. Uključujući i kad je kiša padala, snijeg padao, nebo se plavilo, i sunce sijalo iznad zelenih polja Toskane.

Lokacije snimanja novele u São Paulo(-u): Morumbi, Jardins, Tatuapé, FAAP, Av.Paulista, USP e CEAGESP.
Pod režijom Luiz Henrique Rios(-a), snimano je od januara do marta u São Paulo(-u).

Mayana Moura, koja je glumila dizajnerku Melinu, posjećivala je 'São Paulo Fashion Week' i sarađivala sa dizajnerkom Glórijom Coelho.
Gledala je klasik "Gone With The Wind", radi što bolje interpretacije svog lika Meline, koja osjeća veliku strast prema Mauro(-u) (Rodrigo Lombardi).

Silvio de Abreu (autor novele) predložio je gledanje filmova kao dio priprema karakterizacija likova.
Mariana Ximenes je gledala filmove Betty Davis i Brigitte Bardot, dok se pripremala za ulogu negativke Clare.
Reynaldo Gianecchini je gledao filmove "The Grifters", "American Gigolo" i filmove Alfred(-a) Hitchcock(-a), dok se pripremao za ulogu negativca Fred(-a).

Núcleo italiano: Tony Ramos (Totó), Aracy Balabanian (Gemma), Leandra Leal (Agostina), Daniel de Oliveira (Agnello), Germano Pereira (Adamo), Miguel Roncato (Alfredo), Marcelo Medici (Mimi) i Emiliano Queiroz (Nonno Benedetto) su, kod lektorice/profesorice Cecílije Casini, išli na časove italijanskog jezika.
Glumačka ekipa, koji su tumačili likove familije Mattoli, neko vrijeme proveli su na imanju (farmi) glumca Marcos(-a) Palmeira(-e) (Seu Cazuza @ "Saramandaia"). Na tom imanju učili su o poljoprivredi (muženje krava, uzgoj povrća).
Germano Pereira i Miguel Roncato su gledali filmove italijanske kinematografije, radi što bolje interpretacije svojih likova. Prije svega, filmove režisera Federico(-a) Fellini(-ja).

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Passione

Post by kristinkv86 on 18.03.14 19:46

Obozavala sam da gledam ovu telenovelu,i secam se da sam pocela da je pratim negde na polovini,dok je "TV Atlas",koja ju je emitovala,jos valjala.I posto nisam znala kakvi su odnosi medju likovima od samog pocetka,mislila sam da je Klara dobra,i da,iako je prvi put prevarila Totoa,da ga je drugi put zaista zavolela.Jaoj,mog li iznenadjenja,kada sam pocela da pratim seriju od pocetka,i kada sam shvatila da je Klara ubila Saula,sto,opet,nije ni cudo,jer ju je od malena silovao,a sa tim u vezi,ne podnosim Klarinu babu,to je najodvratniji lik koji sam ikada videla u telenovelama.Od ostalih likova,omiljeni su mi Dijana,Mauro,pa i sama Melina,dok Zersona zalim bas.I tako,ima puno da se pise,a sad me zovu da idem.Po meni je ova serija jedna od najboljih brazilskih.

kristinkv86
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 3637
Pridružen : 2013-11-10

Back to top Go down

Re: Passione

Post by nanchika on 19.03.14 0:41

Meni ona nije legla. Na 20.sam epizodi,čini mi se,stala. Možda je jednom i pogledam celu,mada, sumnjam!
Ne volim ovakve priče,negativce svemoguće i sl. Bilo mi žao Toto-a smile2
avatar
nanchika
Member
Member

Poruka : 332
Pridružen : 2012-11-24
Lokacija : Rio de Janeiro

Back to top Go down

Re: Passione

Post by Paula on 19.03.14 18:55

Meni je baš bila dobra.  aw 
Nije uopće bilo negativaca, tipa meksičkih, koji ubijaju sve živo.  diablo 
I svidio mi se njihov kraj.

_________________
avatar
Paula
Member
Member

Poruka : 425
Pridružen : 2011-12-20

Back to top Go down

Re: Passione

Post by Bayron on 20.03.14 15:04

meni je serija bila predivna. negativci nisu bili neki, ili sam bar očekivao više od njih. ne mogu da se porede sa onima iz favorite i avenide, možda mi je zato a favorita i dalje najbolja. ali telenovele JEC imaju takvu manu da se u drugom delu taaako razvodene. čak i komični likovi kod JEC brzo počnu da smaraju. a ovde je sve bilo baš naprotiv, uz sve mane serija je bila divna od početka do kraja. armosfera, likovi, italija, sve... aw  aw aw aw

Bayron
Administrator
Administrator

Poruka : 6973
Pridružen : 2011-05-25
Godina : 29

Back to top Go down

Re: Passione

Post by kristinkv86 on 20.03.14 17:17

Jaoj,secam se ovog videa,videla sam ga na fb stranici "TV Novela",a i pesmu obozavam.Meni je i danas zao Totoa.A kad gledam prevod na portugalskom,cak malo uspevam i da ga razumem.Neverovatno,ali istinito. smile

kristinkv86
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 3637
Pridružen : 2013-11-10

Back to top Go down

Re: Passione

Post by Soleil on 03.05.14 1:27

Meni je ova novela odlična bila. Autor Silvio de Abreu je napravio zanimljivu priču i odlične negativce. Jedino su Mauro i Diana užasno smarali, pa je Silvio na zahtjev publike njen lik iz novele uklonio. Mauro je bio grozan i naporan lik tokom cijele novele, šteta što je sa Melinom bio zajedno na kraju novele. Bolje da se ona vratila u Pariz, ali hajd eto. (IMO, at least)

Da je bogdom dovoljno slobodnog vremena, kao i linkova za telenovele, na listi za gledanje su novele Silvija de Abreua: "Belíssima" (2005/06), "A Próxima Vítima" (1995), "Torre de Babel" (1998/99) - koje su postigle veliki uspjeh u Brazilu.

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1773
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Passione

Post by kristinkv86 on 03.05.14 13:44

Dok sam,recimo,ja obozavala Dijanu,i mnogo mi je bilo zao kada je na kraju umrla. sad

kristinkv86
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 3637
Pridružen : 2013-11-10

Back to top Go down

Re: Passione

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 25 of 27 Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum