EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


Asi

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Asi

Post by Latinac on 13.12.11 21:40

ASISis Yapım, 2007-2009
Broj epizoda: 71 (n); 144 (i)


Snažna priča o ljubavi dvoje jakih i ponosnih ličnosti koje u ostvarenju zajedničke sreće ometaju tereti prošlosti.

Već tri generacije porodica Kozdžuoglu poseduje veliko imanje, a opstanak plantaže i farme njihov je najvažniji cilj. Vlasnik Ihsan Kozdžuoglu i njegova kći Asi rade i žive za svoju zemlju. Mnogo godina ranije Demirova tetka Suhejla i njegova majka došle su da rade na imanje porodice Kozdžuoglu. Demirova majka utopila se u reci Asi koja teče blizu imanja porodice Kozodžuoglu.

Prošle su godine i Demir se vraća u svoj rodni grad kao imućni poslovni čovek. Još uvek ogorčen zbog okolnosti koje su njegovu majku odvukle u smrt Demir sreće Asi prema kojoj odmah oseti veliku privlačnost. Ali životi porodice Kozdžuoglu i Demirove porodice isprepleteni su događajima iz prošlosti, a oni će biti i stalna prepreka u odnosu ovo dvoje mladih ljudi. Nakon što se Suhejla vrati u Antiohiju tajne počinju lagano da dolaze na videlo i da potresaju odnose.

Demir saznaje da je porodica Kozodžuoglu, jedna od cenjenijih porodica u regionu, verovatno odgovorna za smrt njegove majke. Odgovore zašto je njegova majka počinila samoubistvo, Demir je odlučio da potraži na imanju Ihsana Kozdžuoglua. Demir svoj posao prebacuje u Antohiju i tamo kupuje imanje Džemal-age, Ihsanovog tasta.

U priči o novoj buržoaziji, ljubavi prema zemlji i Sredozemlju, ali i romansi, u središtu je jedna reka koja teče uzvodno. Njeno ime je Asi, kao i nadimak glavne junakinje Asije. Ona ide suprotnim smerom baš poput reke koja, za razliku od uobičajnog toka, gradom Antiohijom teče od juga prema severu. Mladi Demir nakon mnogo godina vraća se privlačan, bogat i uspešan u rodni grad. Na toj zemlji njegova porodica pokopala je tajne koje će njegovom i Asijinom životu otežavati put do sreće. Iako zaljubljeni, ponosni i vezani uz svoje porodice Demir i Asi su neprijatelji uslovljeni gresima svojih predaka.

Uloge:
Tuba Büyükustün - Asiye Asi Kozcuoğlu
Murat Yıldırım - Demir Doğan
Çetin Tekindor - Ihsan Kozcuoğlu
Nur Surer - Neriman Kozcuoğlu
Selma Ergeç - Defne Kozcuoğlu
Çağla Çakar - Asiya
Cemal Hünal - Kerim Akbar
Tülay Günal - Süheyla
Tülay Bursa - Fatma
Aslıhan Güner - Gonca Kozcuoğlu
Necmettin Çobanoğlu - Okkeş
Saygın Soysal - Aslan Kozcuoğlu
Ibrahim Bozgüney - Arıf
Onur Saylak - Ziya
Elif Sönmez - Melek Doğan
Kenan Bal - Namık
Dilara Deviren - Ceylan Kozcuoğlu
Tuncel Kurtiz - Cemal ağa
Ayça Zeynep Aydın - Leyla Akbar
Şahnaz Çakıralp - Sarmaşık
Setenay Yener - Sevinç
Kanbolat Görkem Arslan - Ali Uygur
Emrah Elçıboğa - Zafer
Menderes Samancılar - Haydar Doğan
Eli Mango - Madam
Ezgi Çelik - Inci
Remzi Evren - Mahmut

Promo:


Last edited by Latinac on 11.01.12 18:39; edited 2 times in total

Latinac
Administrator
Administrator

Poruka : 2712
Pridružen : 2011-05-29

https://www.youtube.com/c/EMDTplus

Back to top Go down

Re: Asi

Post by Latinac on 13.12.11 21:47

Nakon prve epizode ovo mi se baš sviđa i gledaću je na Prvoj. Asi wub

Latinac
Administrator
Administrator

Poruka : 2712
Pridružen : 2011-05-29

https://www.youtube.com/c/EMDTplus

Back to top Go down

Re: Asi

Post by Marko on 18.12.11 16:13

Asi me je zainteresovala. Zanimljiva je serija. Definitivno nastavljam da pratim. Muzika je takodje savrsena!
avatar
Marko
Senior member
Senior member

Poruka : 707
Pridružen : 2011-07-16
Godina : 26

http://kulturna-srbija.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Asi

Post by Latinac on 04.01.12 23:16

Serija je toliko dobra, ima odlične likove i svaki put me sve više oduševljava juhu Kerim i Defne su presimatični, danas se sav smotao kada je trebao da je zaprosi lol2 Neriman je carica.

Latinac
Administrator
Administrator

Poruka : 2712
Pridružen : 2011-05-29

https://www.youtube.com/c/EMDTplus

Back to top Go down

Re: Asi

Post by Latinac on 01.02.12 13:22


A koliko je istinito ne znam.

Latinac
Administrator
Administrator

Poruka : 2712
Pridružen : 2011-05-29

https://www.youtube.com/c/EMDTplus

Back to top Go down

Re: Asi

Post by Bayron on 18.03.12 15:43

Asi: Ljubav iza kamera koja je drmala Tursku
M.Vu | 18. mart 2012. 12:03 | Komentara: 2

Razočarenja, spletke, pretnje, saobraćajne nesreće, porodični pritisci, depresije i politički skandal su samo neki od elemenata koji su bili u žiži interesovanja pune dve godine


Asi i Demir - Ljubav iz kamera

Turska serija „Asi“ koja se trenutno prikazuje na Prvoj srpskoj televiziji prikovala je za male ekrane na milione ljudi širom sveta. Pored toga što je bila nagrađivana na desetine puta, ono što se dešavalo iza kamera je oborilo sa nogu sve gledaoce u Turkoj koja je „gorela“ dok se serija snimala. Ljubav dvoje glumaca Murata Jildirim i Tube Bujukustun je plamtela čak i kada se reflektori pogase. Razočarenja, spletke, pretnje, saobraćajne nesreće, porodični pritisci, depresije i politički skandal su samo neki od elemenata koji su bili u žiži interesovanja pune dve godine, a euforija traje i danas.

Sve je počelo 2007. godine kada je turski reditelj Sevdet Merkan napravio odličan scenario zasnovan na motivima knjige „Gordost i predrasude“ i glavne uloge dodelio Muratu i Tubi( Demir i Asi). Nije ni slutio da će serija dostići planetarni uspeh zahvaljujući njima jer su tokom snimanja počeli da pokazuju do sada neviđene emocije. Tuba i Murat su osećali ljubav i u privatnom životu koji je prosto isijavala iz njih i tokom snimanja. Svako ko je bar jednom pogledao seriju tvrdi da takva hemija nije viđena na tv ekranima. Ipak, stavari su tokom dve godine snimanja u Antakiji bile veoma komplikovane. Murat je bio zauzet i sve manje vremena je provodio sa svojom devojkom, inače glumicom Burcin Terzioglu, ali i Tuba je bila pred brakom. Međutim to ih nije sprečavalo da se tajno viđaju.

-To su bile dve najlepse godine u mom zivotu – govorila je Tuba turskim medijima.- Predugo smo bili odvojeni od porodice i prijatelja i bilo je teško, ali u mislima sam još uvek tamo.

Ljubav je cvetala, o tome su svedočile i tri asistentkinje na snimanju koje su ih u stopu pratile.

- Pre oko pola sata, ispred mene u automobilu prošli su Murat i Tuba – napisala je jedna od asistentkinja. - Bilo je oko 20 časova. Zanimalo nas je gde su to njih dvoje otišli potpuno sami i to na dan kada je njegovoj devojci bio rođendan. Najzad, dobili smo informaciju da su se uputili u grad. U sred noći Tuba i Murat su viđeni zajedno.

Kada je ovo čula Muratova devojka u napadu ljubomore, napila se i krenula iz Istanbula za Antkaiju koja je na 12 sati vožnje udaljena. Na putu je doživela saobraćajnu nesreću i završila u bolnici. Kada je glumac čuo za to odmah je pohitao da je vidi. Tada se desila stravična svađa između njih. U napadu besa Murat ju je zaprosio ,a ona je to kasnije nazvala „romantičnom“ prosidbom. Da stvar bude gora u celu priču se umešala Muratova pordica koja je jedna od najmoćnijih u Turskoj, ali i otac od Burčin koji je ugledan turski političar. Mediji su brujali o tome da su oni bukvalno naterali Murata da je zaprosi.

Ipak, producenti serije su imali druge planove za njih. Njima je bio i cilj da svi saznaju za ljubav glavnih glumaca jer bi to povećalo gledanost. Kada su to čule Muratova i Burčinina porodica počele su pretnje, brisale su se vesti, a celoj ekipi je bilo naređeno da „drže jezik za zubima“. Skandal je poprimio ozbiljne razmere pa je čak i sajt www.asisdizis.com posvećena seriji po nečijem nalogu izbrisan. Ono što je Tuba tada doživljavala bilo je ravno košmaru. Kada je čula za prosidbu, spakovala se i otišla u Dubaji sa bivšim dečkom koji je zapravo bio paravan, javljali su mediji. Trebalo joj je samo da pobegne. Bila je na snimanjima sve tužnija, a u vreme dok je Murat izgovaro sudbonosno „da“ Tuba je imala psihološku krizu. Kada su se videli posle dva meseca pauze u snimanju, Tuba je bila utučena, ali ni Murat nije bio ništa rapoloženiji i na svakom setu su se svađali.

- Imam snažan osećaj da treba da donesem važnu odluku u svom životu, ali trenutno ne mogu da razaberem stvari i korake koje treba da preduzmem. Ja to ne mogu sada, jer ne znam šta me čeka i šta mi se može desiti, a može svašta. Nazovite to panikom jedne dvadesetpetogodišnjakinje. Ipak, napušta me nezrelost, ne želim više kratkotrajne stvari, ne želim više da u emocijama idem od bezgranične sreće, do bezgranične tuge. U vezi želim da osetim sigurnost i poverenje i na neki način oslonac. Umorna sam od oscilacija u ljubavi - rekla je Tuba.

Murat je kako prenose turski mediji hteo samo da zaštiti Tubu. Snimanje je završeno u veoma lošoj atmosferi, na snimanju zadnje scene bilo je očigledno se do juče ljubavni par nije pomirio sa svojim emocijama. Posle toga Murat je više puta „prozivao“ Tubu, ali se ona na to nije osvrtala. Iako su širom sveta pozivani u emisje, nikada se nisu pojavili ni u jednoj zajedno, sve do prošle godine kada su došli zajedno na festiva u Monte Karlu. Kao i mnogo puta pre toga, izbila je svađa među njima. Za Tubu je bilo već kasno jer je mesec dana pre toga objavila da je trudna sa svojim kolegom Onurom Sajlakom( tumači ulogu Zije u serji Asi). Prema pisanju tamošnje štampe Murat je poludeo kada je to čuo, povukao se i odbijao da snima bilo šta, a ubrzo se pojavila vest da se razvodi. Ipak, i to je zataškano. Svako protivljenje ženinoj porodici moglo ga je koštati karijere.

-Želim da pobegnem iz Istanbula u jedan mali grad, gde nema buke i znatiželjnih pogleda – rekao je Murat. - I Istanbulu se često probudim, a nisam to želeo, ne želim da ustanem, zato želim da odem odavde. Taj san mnogo smeta mojoj ženi, toliko da me ona često drma i govori da su to puste halucinacije i da zaboravim na tu noćnu moru.

Iako tvrdi da ima idličan brak sa Onurom, i pošto je u januaru rodile bliznakinje Tuba i dan danas nosi prsten koji joj je kupio Murat tokom snimanja 46. epizode i ona je njemu poklonila sat koji je još uvek nosi na ruci. Iako žive odvojene živote svako pojavljivanje u medijima dvoje glumaca obavezno izazove skandal.
Izvor: Večernje Novosti

Bayron
Administrator
Administrator

Poruka : 6975
Pridružen : 2011-05-25
Godina : 29

Back to top Go down

Re: Asi

Post by Latinac on 25.06.12 0:04


Murat Jildirim - Intervju (Prva TV)


Latinac
Administrator
Administrator

Poruka : 2712
Pridružen : 2011-05-29

https://www.youtube.com/c/EMDTplus

Back to top Go down

Re: Asi

Post by nightspy on 10.01.13 13:02

Juce pocela u Makedoniji.
Nishta posebno, pretpostavljam da serija bash puno gubi zato shto je sinhronizirana ali i prica nije bila bash neshto.
Ne gledam bash turske serije ali ova bash i nije mi u ranku sa 1001 Noc, Kada lisce pada i tn...

nightspy
Junior member
Junior member

Poruka : 58
Pridružen : 2012-06-14

Back to top Go down

Re: Asi

Post by Barbie on 10.01.13 13:09

I meni je serija katastrofa, preseljacka
avatar
Barbie
Moderator
Moderator

Poruka : 1399
Pridružen : 2011-10-14
Lokacija : Buenos Aires

Back to top Go down

Re: Asi

Post by Pahuljica77 on 08.01.14 18:54

Meni serija nije seljacka i zapravo mi se svidjao taj opis teskog zivota na zemlji, ali i jedna posebna veza koju ljudi koji od nje zive imaju sa tom zemljom koja ih hrani.

Asi i Demir kao par su savrseni.
Prica nema toliko prevrata, nije razvodnjena.

Mala Asija, dijete Demira i Asi, mi je genijalna. Ostala sam u cudu kako tako mala curica savrseno glumi i pamti tekst.  naklon 
Na scene sa njom sam najvise plakala.
Kad se Demir vraca nakon 5 godina i vidi je na cesti, a ne zna da mu je kcerka...
Ali jedna od najtuznijih scena mi je ona kraj rijeke, kad Asija salje svom ocu, kojeg nikad nije vidjela pisma, pa dolazi Demir i pita je sta radi. Ona mu objasnjava da pise svom ocu, ali posto ne zna da pise, ona crta, i salje takva pisma niz vodu, da bi dosla do njenog oca. On se ponudi da mu ona diktira, a on ce pisati umjesto nje i dijete kaze:  Tata dodji, ne mogu vise pamtiti, pocela sam da zaboravljam.
Na tu sam scenu dusu ispustila. Preslatka mala djevojcica se trudi zapamtiti sve, kad otac dodje da mu sve isprica, ali toliko je vremena vec proslo i dijete se boji zaborava.
avatar
Pahuljica77
Junior member
Junior member

Poruka : 106
Pridružen : 2014-01-07
Godina : 40
Lokacija : Banja Luka

Back to top Go down

Re: Asi

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum