EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


Muhteşem yüzyıl

Page 5 of 28 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16 ... 28  Next

Go down

Re: Muhteşem yüzyıl

Post by MStefan on 07.11.12 20:22

Gledam treću sezonu... završio sam sa 66. epizodom.
Nigar Kalfa je trudna sa Ibrahimom. Hatidže je drži zatvorenu, a na porođaju beba umire i na bebinom grobu ubijaju Nigar.
Pojavila se Ejšan iz ''Ezela'', ovde se zove Firuze. wub Nju pokušavaju Mahidervan i Hatidže da guraju kod Sulejmana kako bi iznervirale Hurem... ranting
Hurem je genijalna! naklon Uzela je Validine odaje.
Došla je neka Sulejmanova dadilja, e ta će izgleda svima da mrsi konce... wow

MStefan
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 2094
Pridružen : 2011-10-14

Back to top Go down

Re: Muhteşem yüzyıl

Post by MStefan on 07.11.12 20:27

Neće biti četvrte sezone?

MStefan
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 2094
Pridružen : 2011-10-14

Back to top Go down

Re: Muhteşem yüzyıl

Post by Ejpril on 15.11.12 15:54

Treća sezona je odlična naklon inače ja pratim negde od polovine druge sezone , ovo pre sam ponekad uhvatila na prvoj al i nemam utisak da sam puno propustila nekako mi se čini da je serija sve bolja kako odmiče thumbup

Hurem je svakako najbolja ziveli ne mogu da verujem da je stvarno htela da se ubije nesvest dobro da ju je spasila Afie-hatun (kako li se već zove lol1 mrzim tu babu al u ovoj 72 epizodi me baš oduševila ) i dobro joj je Hurem rekla da se ona morala za sve sama izboriti dok Firuze svi štite .

Firuze puke kako me nervira . A i Cansu je bila mnogo lepša u Ezelu . Ništa bolja nije ni Fatma stars . Samo čekam kad će njima da odzvoni .

Hatidže je postala izuzetno naporna mada eto nije ubila ćerku od Nigar , ipak ona nije sposobna za toliko iako glumi neku zverku pred Hurem .

Mustafa wub on i Helena su mi za sad najbolji par u seriji a i ovaj glumac što igra Mehmeta wub
Spoiler:
šteta što obojica umiru cry

_________________
avatar
Ejpril
Senior member
Senior member

Poruka : 887
Pridružen : 2011-07-16

Back to top Go down

Re: Muhteşem yüzyıl

Post by -MILOS- on 15.11.12 18:02

meni se Afife dopada smile sta znam... ona ja za mene kao nekad Daje sto je bila. Afife ce ici sto posto njenim stopama kao sto mozemo i da vidimo smile sprecila je Hurem da se ubije, a to je veliki korak ka ogromnom prijateljstvu smile2 setimo se samo sta je Daje radila jadnoj Hurem i na kraju je nju pocela da sluzi... isti slucaj je i sa Gulsah tako da jedva cekam da Afife skroz bude na strani nasoj divnoj Hurem wub Hatidze mi je odvratna besan a tek Ibrahim i Nigar besan odvratni su mi! jezim se kad im cujem glasove smile2
Spoiler:
E! ne mora da znaci da ce Mehmet i Mustafa zavrsiti mrtvi... nisu oni isli strogo po istorijskim cinjenicama smile dosta likova je izmisljeno u seriji kao i sama radnja na dvoru, tako da jos ima nade za njih smile2
Bas mi je drago sto je Sulejman rekao Mehmetu kakav je san usnio smile to je bilo veoma lepo od njega smile
mali sazetak 73. epizode smile
Spoiler:
Hurrem se vratila u Palaču, a Zumbul uvodi Nigarinu kćer potajno. Hurrem je zvala Nigar u svoju odaju. Nigar govori Hurrem da se udaje za agu Rustema, Hurrem odgovara da je obaviještena i pita Nigar misli li da ju Paša i dalje voli i podsjeća ju na kćer. Nigar ju pita zašto ju podsjeća na to, želi li nauditi njezinoj duši - nek nastavi, ona nema duše. Hurrem joj odgovara Tada t
i je potrebna nova duša, a Nigar ju začuđeno gleda. Oprosite mi, Sultanijo, ne ne shvaćam što želite reći. Hurrem razgovara s Nigar govoreći joj o Rustem. Hurrem ju pita kako je došlo do toga da ju udaju za Rustema, a Nigar govori kako je to ona tražila. Hurrem ju podsjeća kako su za prekid svega potrebne samo tri riječi Oslobađam te. Oslobađam te. Oslobađam te.


Ibrahim dolazi Sulejmanu, razgovaraju o francuskim veleposlanicama. Zumbul obavještava Hurrem kako je Nigarina kćer na sigurnom. Hurrem pita za Ibrahima.
Sulejmana pita Ibrahima o Hatidžinoj odluci vjenčanja Rustema i Nigar. Mihrimah dolazi do Rustema zanimajući se za njegovo vjenčanje.

Hurrem i Ibrahim se sreću na hodniku.
Ibrahim: Ako želite Gospodaru, možete, nema Firuze. Hurrem: Lijepo je kad je nema. No, zato nam je Nigar tu. Znaš li što se dogodilo onog dana kada se Nigar porodila? I ti si povjerovao u to. Ibrahim: Hatidže sultanija nikada ne bi naudila nevinomu.

Rustem razgovara s Mihrimah o svom rodnom kraju, spominje kako dolazi iz Hrvatske, kako dugo nije čuo za zbivanja na tom području. Govori joj i o konju Butomiru. Inače, Firuzina ptica iz legende ja također bila Butomir.

Ibrahim zove Gulfem na razgovor. Gulfem: Nešto je važno bilo, da nam nije sultanija Hatidže? Ibrahim: Ne, nešto drugo. Ibrahim pita Gulfem što je bilo s Nigarinom, dakle i njegovom kćeri. Gulfem govori kako je i ona svjedokinja tog kobnog dana. Gulfem: Zašto me pitate? Ibrahim: Istinu o tome moram znati.

Hurrem traži posebnu hranu od Šekera, zove Nazlu (sluškinju) i pita ju za Prinčeve. Napominje joj da princ Džihangir bio pozvan Sulejmanu, Firuze se druži s Princem, Džihangir kaže: Valide mi te ne voli, ne želi da dolaziš.

Navečer, Ibrahim i Matrakči uz vojsku traže Ibrahimovu kćer na groblju. Jedan od vojnika pronalazi spomenik Nigar hatun. Vojnici iskopavaju grob te shvaćaju da je grob prazan. Matrakči: Paša, možda su je negdje drugdje... Ibrahim: Matrakči, dijete mi je živo.

Šeker aga sprema posebno piće za Hurrem, a Zumbul slučajno spominje kćer, te se izvlači. Dolazi Nigar i razgovara sa Šekerom.

Žena koja čuva Nigarinu kćer je zabrinuta za sebe, Zumbul ju smiruje, govoreći kako je sada pod zaštitom sultanije Hurrem. Djevojčica se zove Kader (sudbina, ali i znamen). A Zumbul kaže kako će se ona nadviti nad njima poput loše sudbine.

Sulejmanu i Firuze dolazi Mihrimah koja im kaže kako je Džihangir još uvijek malen, mora spavati. Odvela bih ga, ako dopuštate.
Afife dolazi do Hurrem, predlaže joj da zovu lječnicu. Hurrem zahvaljuje Afifi jer joj je spasila život one noći. Hurrem sultanija joj poklanja broš. -Ništa nek Vam ne nedostaje, Sultanijo. Ulazi Mihrimah sa Džihangirom. Nazla ga stavlja na spavanje. -Vidjela si Firuze? -Ne, nije bilo Firuze. Jela sam s ocem.

Hurrem je obavještena da ju Ibrahim zove. Sastaju se na balkonu. Hurrem: Ibrahime pašo, nisam te očekivala tako brzo! Gdje mi je dijete, znam da je živo.
Hurrem: Nisam ni očekivala suprotno. Imaš jako lijepu kćer, jako sliči majci. Ibrahim: Dajte mi kćer! Hurrem: Dat ću ti ju, naravno, no... Ibrahim: Što "no"? Što želite zauzvrat? Hurrem: Firuze! Želim da ode iz ove Palače i da se više ne vraća. Tek ću Vam tad predati kćer. Ibrahim: To mi je dijete, ne možete to raditi. Hurrem: Ta je žena uz Hatidže Sultaniju, a i Vi ju štitite. Ibrahim: Sultanijo! Hurrem: Što kažem napravi: Firuze će otići!

Firuze Sulejmanu govori kako Mihrimah uopće ne razgovara s njom. Firuze govori kako ima samo jednu želju, podariti Sulejmanu dijete. Sulejman joj recitira na perzijskom.

Ibrahim potišten dolazi u svoju Palaču, razmišlja o vremenu, prolaznosti i neshvatljivosti. Dolazi u svoju odaju, u kojoj Hatidže i kćer joj zajedno spavaju.

Svitanje!

[Manisa]
Eleninoj obitelji dolazi Prinčevska kočija sa Elenom. Rita joj govori kako je mislila da ju više neće vidjeti. Majka i otacu su presretni što ju vide. Iz kočije izlazi i Princ. Rita je iznenađena što je Mustafa udvarač. Elena predstavlja obitelji Njegovo Visočanstvo Princa.

Mahidevran zapečaćuje dokumente. Dolazi joj Fatma s trbuhom do nosa i pita gdje je Princ izašao. Mahidevran joj odgovara kako nije na njoj da brine gdje ide Princ, no Mahidevran se namrgodi kada čuje da je otišao s Elenom posjetiti njenu obitelj.

Ispred Elenine kuće, Princ i Elenin otac razgovaraju, a Janis počinje i temu o vjenčanju. Iz prikrajka ih gleda i Elenin bivši zaručnik.

[Istanbul]
Hatidže i Ibrahim, vidno zahladnjelih odnosa, sjede i doručkuju. Hatidže pita: Kad si došao? Gdje si bio? Ibrahime? Zabrinuta sam samo, zato. Ibrahim kaže da je išao na groblje, tražiti djetetov spomenik, kaže da je našao spomenik, da čak i piše Nigarino ime. Kaže da je naredio i iskapanje. Živa je, zar ne? Kćer mi je živa, zar ne? Hatidže: Ibrahime... Ibrahim: Ne lažite me.

Hurrem i Rustem se sastaju u šumi. Hurrem govori Rustemu kako će se vjenčati za Rustem, on govori kako ona zna najbolje. Hurrem govori kako je Nigarina kćer na sigurnom, uz nju, u haremu. Rustem govori o povezanosti Mustafe i Ibrahima.

Ibrahim pita Hatidže kako mu može lagati o njegovom djeteu, njegovoj kćeri. Oboje ustaju, a Hatidže mu zaprijeti da ju ni pod koju cijenu ne optužuje za nastalu situaciju, govori kako je uvijek bila uviđavna.

Hurrem je jako sretna te razgovara s Afife o uređenju novih odaja. Hurrem kaže kako ne želi nikoga uz Mihrimah, Kiraz na sebe uzima odgovornost za uređenje, a Hurrem kaže da pazi te da ne želi nove probleme.

Hatidže propitkuje Gulfem o Ibrahimovoj kćeri te grobu. Gulfem kaže kako bi trebale brinuti o tome što će se sad događati, Hatidže kaže da nema šanse da će dijete doći u Palaču.

Ibrahimu dolazi Matrakči koji govori kako se raspitivao, ali da ništa nije saznao. Ibrahim govori kako je dijete kod Hurrem sultanije, Matrakči govori kako je zapovjedio potragu. Ibrahimu dolazi Zumbul. Ibrahim ga pita: Gdje? Zubmul: Oprostite, no ne znam o čemu govorite! Ibrahim govori Zumbulu kako ne smije lagati Velikom Veziru. Zumbul govori kako ne zna ništa ni o kakvom djetetu. Ibrahim kreće daviti Zumbula, a ulazi Hurrem. Nakon što ostanu sami, Hurrem kaže Ibrahimu kako mu je iznjela svoj prijedlog.

Navečr Mehmet promatra djevojku s balkona. Sreće Kiraza i nešto mu šapuće na uho. U sljedećoj sceni kroz stenjanje čujemo ime Kjara. Sam izmoren, Princ naređuje da im se donese nešto za jelo. Mehmet govori: Već te duže vremena promatram, tvoj miris, tvoje oči. Scena završava strastvenim poljupcem.

Firuze naljeće na novog agu, koji je krenu sultaniji Mihrimah, a u rucim skriva pismo. Firuze se samo smije. Mihrimah razgovara sa Selimom i Bajazitom o njihovim odajama, koje nakon male svađe šalje u sobe. Odjednom joj u sobu zajedno s pismom ulazi Firuze. -Firuze, odakle ti drskost, odmah izlazi!

Mustafa sa Tašlidžom razgovara o Hazar Reisu. Mahidevran Sultanija dolazi do Princa Mustafe. -Valide? Tašlidža izlazi.

Mihrimah: Ako si došla tražiti oprost, ne troši riječi. Ako si mi protiv Valide, onda si i protiv mene. Firuze: Ja nisam ni protiv koga. Godinama smo bile zajedno, povjeravali ste mi se, srce ste mi otvorile. Nikad Vas ne bih izdala. Približili smo se, niste me smatrali robinjom. Mihrimah: Što želiš? Firuze: Ništa ne želim i predaje joj pismo iz Manise. Firuze: Sultanijo, razmislite o tome što sam Vam rekla.

[Manisa]
Mahidevran se interesira za Elenine izlaske iz Palače, dodajući kako je to zabranjeno. Mustafu zanima čemu taj strah, a Mahidevran kaže da je ona slobodna žena, može zatražiti brak, Mustafa dodaje kako je to već tražila. Mustafa to priželjukuje, a Mahidevran mu kaže kako to Dinastija ne bi dozvolila.

Elena razgovara s drugim haremskim đarijama o posjetu obitelji, donijela im je materijale. Fatmu upozoravaju da se vrati, ona se boji za svoj položaj, sjećajući se Mahidevranine situacije kada je došla Hurrem.

[Istanbul]
Mihrimah čita Tašlidžino pismo koje zavšrava riječima Moje je srce u Istanbulu, uz Vas.

Do Nigar u sred noći ušeta mala djevojčica koja želi vode. Nigar joj odlazi dati vode, a sreće ju Zumbul, Zumbula sreće Nigar. On odmah izmišlja da je riječ o kćeri Ahmet paše kojemu je žena bolesna, moli ju da pazi da Afife ne sazna. Napada ju zašto je tako kasno budna. Zumbul kaže da je njoj sutra vjenčanje, a njemu sprovod. Nigar na kraju saznaje da se curica zove Kader (Sudbina) i kaže joj: Laku noć, Kader, želim ti lijepe snove. U djevojčičinom pogledu Nigar ostane začuđena.

Na zasjedanje Divana dolazi i Ibrahim, otvara ga u ime Svevišnjeg Allaha. Divanu prisustuje i istanbulski sudac Ebusuud, koji je tu zbog novih zakona. Dolazi Sulejman te ih promatra iz prikrajka.

U harem, u posjet Hurrem dolazi Ajše hatun, žena vezira Ahmet paše. Dolazi i žena Mustafe paše koja kaže kako je velika čast što ju vidi, dolazi i žena Kasim paše, Šejh-ul-islamova. Sve žene zajedno razgovaraju o utjecaju i položaju sultanije Hurrem. Na pola prijema, Mihrimah želi prošetati vrtom, a Hurrem joj govori kako je ona kćer Gospodara svijeta i da nije na njoj da šeće po vrtu. Hurrem se obraća ženama te im govori kako je uvjerena da ih zanima razlog njihova dolska - skupljanje novca. Dolazi Sultanija Hatidže.

Na Divanu raspravljaju u Zakonima te njihovim mogućim utjecajima na društvo i poredak države.

Ibrahim i Sulejman nasamo razgovaraju o promjeni zakona te njihovu provoditelju Ebusuudu. Ibrahim spominje i francuske izaslanike.

Hatidže sjedi uz Hurrem, kroz smijeh se prepiru i sputavaju. Hurrem pita Hatidže zašto je došla, da nije možda na Nigarino vjenčanje. Dolazi Nigar, Hurrem joj zaželi sreću, te govori o daru. Mihrimah joj također čestita. (Hurremina je kruna svakom epizodom sve viša). Nigar i Hatide se samo onako podmukolo nasmiju jedna drugoj.

Rustem dolazi Nigar. Prisjeća se vjenčanja uz svjedoke Zumbul-agu i Kiraz-agu. Sjeda na krevet, te ju poziva da i ona sjedne. Naredi joj da skine povez s glave. Pita ju što će biti sada kad su zajedno. Ona mu govori kako se od nje može razvesti kad god poželi, on ju pita želi li ona to? Ona kaže da ne želi, ali da vidi na njemu da želi. Kreće ga ljubiti, ali on ne odgovara, već ustaje i odlazi.

Ibrahim stoji pred prozorom, a u sobu ulazi Hatidže i pita ga što mu prolazi glavom, pita ga je li vidio kći, gdje ju je odveo, gdje živi. On odgovara da ne zna. Kaže da je sve u Istanbulu pretražio i da je nema. Hatidže pita tko ju je odveo, a Ibrahim kaže da je to Hurrem. Hatidže pita kakve to veze ima s njom, Ibrahim joj kaže da je joj je rekla da će mu ju predati, ako odvede Firuze. Hatidže pita hoće li se s njom udružiti, on ne odgovara, ali se iz njegova pogleda vidi njegov odgovor, što i Hatidže shvaća.

[Manisa]
Princ je otišao na tržnicu, gdje susreće čovjeka koji je prijetio Eleni. U međuvremenu protrči djevojka koji je nešto ukrao, a njega progoni ostatak. Elenin bivši zaručnik otkriva Mustafu, Mustafa im naređuje da se vrate na posao. Saznajemo da se djevojka zove Dijana te da na ulici prosi, da nema nikoga.

Elena je u hamamu, nju vreba Fatma. Fatma kreće daviti Elenu. Elena ostaje bez daha, maše rukama i nogama, ali bezuspješno. Fatma joj kaže: Idi! Idi tamo odakle si došla! Fatma legne na pod i krene vikazi, očito je da se porađa.

Ebusuud dolazi u Palaču Ibrahim paše, a pritom zamjećuje sklupture (idole), kojima je vidno začuđen. Euusuud govori kako je puno čuo o tim kipovima, Ibrahim kaže kako ga jako zanima njegovo mišljenje. Ebuusuud ga podsjeća na Fidanijeve stihove o dva Ibrahima, jednomu koji je idole uklanjao, te o drugom koji ih je podizao. Ibrahim ga poziva unutra.

Nigar želi Rustemu spraviti doručak, i pita ga ima li kakava druga u njegovu srcu. On se prisjeća Mihrimah i razgovora s njom. Kaže da nema ničega. Nigar kaže kako je to igra sudbine, a Rustem odgovara kako to nije igra sudbine već igra Ibrahima.

U Mustafin harem dolazi djevojka koju je Mustafa našao na ulici (Dijana).

Za vrijeme razgovara s Ebusuudom, Ibrahimu dolaze Francuski izaslanici. Ibrahim kaže kako je čuo kako je njegov vrt jako lijep, te kako bi ga htio posjetiti.

Hurrem želi do Mehmeta, a pred vratima sastaje da je s njim i djevojka. Hurrem se zanima za Mehmetovu đariju, on joj odgovara kako nije dijete. Ona mu govori da Princ, dok ne ode u Provinciju ne može imati djete, te da tako i biti dok je ona živa. Hurrem odlazi Gospodaru. Nakon što Hurrem izađe, Mihrimah zeza Mustafu i kaže mu Dakle, Kjara... smile

Francuski veleposlanik (s lošim turskim) dolazi do Ibrahima. Razgovaraju o tekućim problemima vezanim za Siciliju, Veneciju i Španjolsku te o Austriji i Habsburgovcima.

Hurrem dolazi do Sulejmana i razgovara o Rustemu kojeg je Ibrahim vjenčao za Nigar. Prisjeća se i Iskendera kojeg se Ibrahim riješio. Hurrem govori Sulejmanu kako Ibrahim čini sve da Mustafa zasjedne na Tron, te da ukoliko bi to bio netko drugi, taj bi već odavno bio bez glave.

[Manisa]
Fatma se porodila. Mahidevran čestita Mustafi. Mustafa pita Fatmu kako je. Mustafa naređuje da se odmah obavijesti Prijestolnica i Sultan.

Ibrahim i Sulejman razgovaraju o posjetu francuskog veleposlanika.

Ibrahim ide u svoju radnu sobu u Topkapiju i sreće Hurrem. Hurrem ga pita da odgovori o ponudi, a on joj govori prihvaća. Ona govori da Firuze mora otići tako, da se više nikad ne vrati dodajući da će njegova kćer biti uz njega, tek tada kad ne bude Firuze.

Mihrimah, Sulejman i Firuze zajedno doručkuje. Prekida ih Afife hatun donoseći veselu vijest da je Osmanska Dinastija proširena i povećana za još jednog člana - Mustafa je dobio dijete. Sulejman naređuje pripreme za Manisu.

Mihrimah dolazi do Hurrem donoseći "lijepe" vijesti da je Mustafa dobio dijete. A Hurrem pita: Odkada su to lijepe vijesti...

Kiraz aga postrojava djevojke, a Afife ga obavještava o polasku za Manisu. Hatidže se pozdravlja s Afifom, govoreći da je Huridžan bolesna. Pita i za Firuze, zove ju da dođe misleći da može pomoći. Afife obavještava Firuze da mora ići u Palaču sultanije Hatidže.

Ibrahimu dolazi Zumbul kojeg je ovaj već tražio. Ibrahim pita gdje je Sultanija Hurrem.

Hatidže dolazi kući te sreće razigranu si djecu.

Firuze sjeda u kočiju, u kojoj se nalazi boljavi aga koji zapovijeda kretanje. Firuze se osjeća neugodno u kočiji i čudi se zašto put traje tako dugo. Pita ih kamo ide, a oni odgovaraju da idu u Palaču sultanije Hatidže. Ona se čudi kako već nisu došli.
Hurrem ponosno hoda po palači i dolazi Ibrahimu. Ibrahim kaže da je svoje napravio i da je sada red na nju.

Firuze uvode u brod, ona govori da je ona Sulejmanova miljenica. U brodu ju čeka Zumbul aga.

Ibrahim govori da se je rješio Firuze te ju pita gdje mu je dijete. U međuvremenu, u Hatidžinu palaču Nigarina i Ibrahimova kćer ulazi!

Epizoda završava nevinim pogledom Nigarine kćeri Kader u Hatidže!
Inace najave za 73. epizodu su wowavatar
-MILOS-
Moderator
Moderator

Poruka : 3965
Pridružen : 2011-09-01

Back to top Go down

Re: Muhteşem yüzyıl

Post by Ejpril on 15.11.12 19:15Meni je bila odbojna zato što se odmah priklonila Firuze al ako kao što kažeš potpuno stane na stranu Hurke verujem da će mi biti draža mrgreen

Nego
Spoiler:
A pa bilo bi odlično da ne umru mada šta znam ipak nekako mi se čini da će te glavne priče likova ostaviti kako jesu po istoriji bile a i ovaj promo mi nešto ne uliva nadu https://www.youtube.com/watch?v=e4ZLIufxj6c sad

A taj sažetak je baš mali lol1 prepričaše celu epizodu naklon Ja juče i gledala malo uživo i slabo šta sam razumela lol1 jedino da je Fatma rodila dečaka sad će samo još više da se uzdigne thumbdown

_________________
avatar
Ejpril
Senior member
Senior member

Poruka : 887
Pridružen : 2011-07-16

Back to top Go down

Re: Muhteşem yüzyıl

Post by -MILOS- on 16.11.12 16:00

Ja sam procitao da je Fatma rodila curicu smile2 ali dobro, sacekacemo prevod pa cemo videti sta je na kraju Fatma rodila smile2 Nedostaje mi Gul aga smile2 i njegove sale... mnogo mi je on bolji nego Zumbul smile2
Spoiler:
sto se tice tog promo klipa za trecu sezonu mozda ga i stvarno ubije... taj klip sam video jos odavno zato sto stvarno pratim sve u vezi ove serije... e sad prvo sto sam rekao nakon sto sam sam video promo je da neko to sanja... ja sam ubedjen da je tako... razlog je da se poveca gledanost... mada ko zna, mozda ga na kraju i ubije.
Video sam da je izasao intervju sa Nigar Kalfom u hrvatskoj Gloriji smile naslov glasi "Moje srce je u Makedoniji" smile nazalost nigde ne mogu da nadje scan tog casopisa sad
avatar
-MILOS-
Moderator
Moderator

Poruka : 3965
Pridružen : 2011-09-01

Back to top Go down

Re: Muhteşem yüzyıl

Post by -MILOS- on 20.11.12 13:56

odgledao 73 epizodu smile Fatma je ipak rodila decaka smile2 odlicna epizoda kao i sve ostale smile Nigarina cerka je preslatka... djavoti Zumbula ne ume da cuti smile2 kako se samo izlanuo kod Sekera rofl ali dobro izvukao se sto je najbitnije smile Fatma me uzasno nervira, nasla se ona sa stomakom do zuba da davi Elenu jos joj ova dopustila facepalm smesne su mi bile one zene sto su dosle kod Hurem na svecanost lolsign "pa nije vestica kao sto pricaju" lolsign Rustem se bogami bas zaljubio u Mihrimah smile2 ne znam da li da zalim Nigar ili ne... jeste da je bila na svakoj strani da je u isto vreme sluzila svima i svima bila "lojalna" manje vise... najvise je ona propatila u celoj seriji... stvarno grota sta joj rade zbun Elenini roditelji misle da ce ona da se veri sa Mustafom stars sto bi rekla Dzevra tobe, tobe rofl opasan je onaj sudija... volim sto je objasnio neke stvari nasem Ibrahimu thumbup Firuze mi ide na zivce i to zesce besan Ibrahim je sto posto smislio novu klopku... sto posto je zvao Zumbula da mu kaze da ako zeli da ostane u zivotu da lepo vrati Firuze u palatu... zasto bi inace bio na brodu sa njom huh nelogicno mi je to da je tek onako bez posla na brodu.... Dzihangir dusa smile2 Mehmet smeker smile2 dobro mu je Mihrimah rekla "dobar ti je izbor za prvu noc" thumbsup Volim kada se plase od Hurem jupi kako je samo "ocitala" bukvicu Mehmetu i Mihrimah aw obozavam je *_* mnogo mi je bila mocna scena kada se Kader nadje na sred harema thumbup kako ju je samo pogledala Nigar sad jedva cekam da napokon sazna da joj je dete zivo smile Hatidze mi je olos najveci u seriji, sto volim sto joj se Ibrahim izdrao aplauz Afife malo po malo se priklanja nasoj Hurem thumbsup jedva cekam sledecu epizodu smile

_________________
Sin senos si hay paraiso 3 27/?
Sin tu mirada 034/111
avatar
-MILOS-
Moderator
Moderator

Poruka : 3965
Pridružen : 2011-09-01

Back to top Go down

Re: Muhteşem yüzyıl

Post by Ejpril on 21.11.12 13:37

Meni je ova epizoda bila nekako dosadnjikava ...jedino me je obradovalo što Firuze polako ali sigurno odlazi smile2
Spoiler:
pročitala sam da Cansu ima ugovor na 13 epizoda
po najavama za sledeću čini mi se da će biti dosta bolja thumbup svi će biti u Manisi aw

_________________
avatar
Ejpril
Senior member
Senior member

Poruka : 887
Pridružen : 2011-07-16

Back to top Go down

Re: Muhteşem yüzyıl

Post by Lucas on 21.11.12 22:11

Zanima me,koliko je epizoda treće sezone već emitirano?

_________________
avatar
Lucas
Senior member
Senior member

Poruka : 820
Pridružen : 2012-07-03
Lokacija : Rio De Janeiro,Brazil

Back to top Go down

Re: Muhteşem yüzyıl

Post by Ejpril on 21.11.12 23:06


do sad 11 .

_________________
avatar
Ejpril
Senior member
Senior member

Poruka : 887
Pridružen : 2011-07-16

Back to top Go down

Re: Muhteşem yüzyıl

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 28 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16 ... 28  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum