EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


Insensato coração

Go down

Insensato coração

Post by Bayron on 12.08.13 15:47

INSENSATO CORAÇÃORede Globo, 2011.
Broj epizoda: 185 (nacionalna verzija), 150 (međunarodna verzija)


Priča o iracionalnim postupcima i posledicama koje menjaju živote mnogih.

Pedro je predusretljiv pilot koji je veren, ali se zaljubljuje u Marinu. Njih dvoje se upoznaju tokom otmice aviona kojim su leteli. Zajedno su savladali otmičara, ali ne i svoja osećanja. Iz zahvalnosti, Marina impulsivno poljubi Pedra i od njihove emicije nemoguće je kontrolisati. Ono što njih dvoje ne znaju, jeste da je Marina drugarica Pedrove devojke, Lusijane. Zbunjen svojim osećanjima, Pedro otkazuje svoje venčanje, a kako bi ispoštovao Lusijanu, odlučuje da se na neko vreme udalji od Marine. Nakon toga usleđuje niz nepredvidivih događaja. Pedro biva osuđen i primoran da odgovara za zločin koji nije počinio, nakon čega Marina odlučuje da potisne osećanja koja gaji prema njemu.

Za razliku od Pedra, njegov brat, Leo, ambiciozan je i beskrupulozan. Ljubomora koju oseća prema bratu uzrokuje niz nepromišljenih odluka i počinjava krađe, prevare i kidnapovanja. Da stvar bude gora, njihova majka, Vanda, oduvek je zaštitnički naklonjena Leu, zbog čega i sama donosi nepromišljene odluke.

Pedro potcenjuje inteligenciju i lukavost svoga brata. Nemilosrdni Leo ne samo da uspeva da zavede Marinu, već uspešno vara i Normu, naivnu bolničarku koja ga zaista voli, a koju on koristi samo kako bi opljačkao njenog šefa. Po okončanju služenja kazne za zločin koji nije počinila, Norma je vođena velikom željom da se osveti Leu.

Zbog Leovih nepromišljenih postupaka Pedro zahteva pravdu, i dvojica braće koji su se nekada iskreno voleli sada postaju veliki rivali.

Uloge:

Paola Oliveira - Marina Drumond
Eriberto Leão - Pedro Brandão
Gabriel Braga - Nunes Leonardo Brandão (Léo / Armando / Fred / Wilson)
Glória Pires - Norma Pimentel Amaral
Antônio Fagundes - Raul Brandão
Natália do Vale - Wanda Brandão
Deborah Secco - Natalie Lamour (Natalie Batista Cortez)
Herson Capri - Horácio Cortez
Camila Pitanga - Carolina Miranda (Carol)
Lázaro Ramos - André Gurgel
Paloma Bernardi - Alice Miranda
Deborah Evelyn - Eunice Alencar Machado
Marcelo Valle - Júlio Machado
Juliano Cazarré - Ismael Cunha
Cristina Galvão - Jandira Mesquita
Ana Lúcia Torre - Anita Brandão (Tia Neném)
Nathalia Timberg - Vitória Drummond
Jonatas Faro - Rafael Cortez (Rafa)
Bruna Linzmeyer - Leila Machado
Giovanna Lancellotti - Cecília Machado
Thiago Martins - Vinicius Rocha Amaral
Maria Clara Gueiros - Abigail Castellani (Bibi)
Ricardo Tozzi - Douglas Batista
Isabela Garcia - Daisy Damasceno
Petrônio Gontijo - Roberto Fischer (Beto)
Cássio Gabus Mendes - Kléber Damasceno
Bete Mendes - Zuleica Alencar
José de Abreu - Milton Castelani

Bayron
Administrator
Administrator

Poruka : 6959
Pridružen : 2011-05-25
Godina : 29

Back to top Go down

Re: Insensato coração

Post by Bayron on 12.08.13 15:48

LIKOVI:

Raul Brandão (Antonio Fagundes)
Dobar čovek koji je bezuslovno posvećen svojoj porodici. Rođen i odgojen u Santa Katarini, zajedno sa suprugom i decom preselio se u Florijanopolis, gde se uz mnogo truda i posvećenosti ostvario kao uspešan biznismen u polju marketinga. Nežan i etički nastrojen prema svojoj deci, od najstarijeg sina, Lea, zahteva odgovornost, insistirajući na tome da se vodi primerom njegovog mlađeg sina, Pedra. Razvodi se od Vande i pronalazi ljubav kraj Karol, sa kojom formira novu porodicu.


Wanda Brandão (Natália do Vale)
Raulova dugogodišnja supruga, Leova i Pedrova majka. Poreklom je iz niže klase Florijanopoliskog predgrađa, postaje bogata udajom za Raula. Oduvek je bila i ostala lepa, interesantna i zavodljiva, ali brak vremenom postaje težak i uzaludan. Iskreno voli svoje sinove, a posebno je popustiva prema Leu. Nakon sve učestalijih neslaganja sa svojim suprugom, odlučuje da se prepusti osećanjima koja počinje da gaji prema svom deveru, Umbertu, lošem čoveku, a kada Raul za to sazna stavlja tačku na njihov brak.


Pedro Brandão (Eriberto Leão)
Iskren i skroman, Pedro je čovek otvorenog srca. Sin koji se savršeno slaže sa svojim ocem, zabrinut i nežan prema svojoj majci, ali i onaj koji uvek kada je potrebno prvi staje u odbranu svoga brata Lea. Ne primećuje skrivenu zavist i ljubomoru koju njegov brat oseća prema njemu. Odličan je pilot, ali gubi licencu nakon nesreće u kojoj strada njegova devojka Lusijana. Zaljubljuje se u Marinu i biva primoran da se suoči sa mnoštvom prepreka pre no što se ujedini sa njom. Pod stalnom je opsadom svoje rođake Irene, koja je njime opčinjena i osmišlja plan kojim bi ga vezala za sebe.


Léo Brandão (Gabriel Braga Nunes)
Željan boljeg života. Smatra da je novac ključna stvar koju treba kako bi osigurao poštovanje i ljubav svog oca, zbog čega nastaju brojne poteškoće u njihovim odnosima. Međutim, nije spreman da za sve što želi pruži veliki napor, zbog čega traži jednostavnije načine, pa makar oni bili i pogrešni. Bez obzira na ljubomoru koju oseća prema bratu, dobro se slažu. Ima bezuslovnu podršku svoje majke, a u mnogim situacijama podržava ga i prijatelj Zeka. Uništava živote mnogih koji ga okružuju, posebno Normin.


Luciana Alencar (Fernanda Machado)
Pedrova verenica, zajedno su od tinejdžerskih dana. Eunisina sestra i Zulejkina ćerka. Njena porodica je srednje klase, poreklom iz Santa Katarine. Njena najbolja drugarica sa studija je Marina. Slatka je i nežna, bez jakog karaktera. Postaje očajna nakon raskida dugogodišnje veze, kada sazna za postojanje ljubavi između Pedra i Marine. Pokušava da povrati svoju ljubav, ali umire u avionskoj nesreći.


Irene Brandão (Fernanda Paes Leme)
Usvojena ćerka Florijana i Olge. Mlada i zavodljiva, opsednuta je Pedrom koji joj osećanja ne uzvraća. Nakon što Pedru prizna kako je planirala da zatrudni sa njim, biva ubijena od strane Lea.


Vitória Drumond (Nathalia Timberg)
Udovica, milionerka, vlasnica kompanije koja poseduje mrežu tržnih centara. Uprkos godinama, savremenog je shvatanja, elegantna i prijatnog karaktera. Nakon smrti svoga muža, dolazi na čelo svih njegovih poslova. Ostala je bez dece, koja su tragično stradala usled jedne nesreće. Izuzetno je bliska sa svojim unukama Marinom i Bibi, i njih tri čine malu porodicu punu ljubavi.


Marina Drumond (Paola Oliveira)
Vitorijina unuka. Nakon iznenadne smrti svojih roditelja, odgajana je od strane bake i odrasla je u odlučnu, sigurnu i veselu ženu. Ne priznaje poraze. Odvažna je i navikla je da dobije sve što poželi. Njen bezuslovni savetnik je nežna i simpatična rođaka Bibi, a bliska je i sa Karol, radnicom njene bake. Zaljubljuje se u Pedra, neznajući da je on verenik njene prijateljice Lusijane. U mnogim prilikama privilegovana je od strane Enrikea.


Norma Pimentel Amaral (Gloria Pires)
Udovica, nema dece. Radi kao medicinska sestra i Silveirina pomoćnica u Florijanopolisu. Naizgled jednostavna i obična, poseduje izuzetan skriveni šarm. Živi skromno, zarađuje malo, ali je bezuslovno posvećena svome poslu. Obična i bez ambicija. Međutim, izuzetno očvršćuje nakon što biva prevarena i osuđena za zločin koji nije počinila. Od tada svoj život u potpunosti posvećuje osveti, a umire usled nerazjašnjenih okolnosti.


Horácio Cortez (Herson Capri)
Bankar, specijalizovan za velike investicije. oženjen za Klarise, Pulin i Rafin otac. Vodi buran život – između novca i žena. Lukav i diskretan, neguje imidž ispravnog porodičnog čoveka, znajući da je fama zavodnika loša za njegov posao. Osumnjičen je za korupciju. U emotivnoj vezi je sa zavodljivom Natali. Kada supruga odluči da ga prijavi policiji, naručuje njeno ubistvo. Biće uhapšen, ali svoju moć i uticaj zadržava čak i iza rešetaka.


Carol Miranda (Camila Pitanga)
Izvršni direktor marketinga, u stalnom je profesionalnom napretku Vitorija grupe. Doseljena je iz unutrašnjosti Rio de Žaneira. Nezavisna je, dinamična i odlučna, nema vremena za gubljenje. Živi sa mlađom sestrom, Alise. Potisnuta je i čvrsta, posebno zbog frustracije izazvane problemima u materici, zbog kojih ne može da se ostvari kao majka. Međutim, njena endometriza se smanjuje i saznaje da je trudna sa Andreom, prema kome je oduvek gajila platonsku ljubav, ali koji nije spreman da se vezuje. U Raulu pronalazi idealnog partnera za zasnivanje porodice.


André Gurgel (Lázaro Ramos)
Senzualan i uspešan, nadaleko je najuspešniji dizajner u okruženju Rio de Žaneria. Ništa manje uspešan nije ni na polju zavođenja. Njegovo pravilo broj 1 je da u odnosu sa ženama ne upliće emocije. Bez obzira na to, nije besramnik, ni šovinista: sve žene jednako tretira i nijednoj ne daje lažna obećanja. Pregaziće svoja pravila zbog Karol i menja se kako bi bio dobar otac, ali u drugoj ženi, Lejli, pronalazi idealnog partnera.


Natalie Lamour (Deborah Secco)
Proslavila se kao finalistkinja jednog rijaliti-šou programa, koji joj je osigurao veliku, ali kratkotrajnu, slavu. Atraktivna je i zavodljiva, ali čvrsti stoji na zemlji. Povratak slave nije jedino što želi, već i materijalnu sigurnost. Nije nimalo naivna, opsednuta je novcem i ne želi da ponovo oseti siromaštvo. Jaka i impulsivna, u stalnoj je potrazi za bogatim suprugom. Udaje se za Kortesa, ali će paralelno da održava i avanturu sa Njagnerom.


Eunice Alencar Machado (Deborah Evelyn)
Potiče iz porodice srednjeg staleža. Iskreno voli svoju jedinu sestru, Lusijanu. Sanja o socijalnom napretku, a njeni stavovi motivisani su zavišću i zlobom. Udata je za Žulija i ima dvoje dece, Leilu i Sesiliju. Živi u Florijanopolisu, ali bi provincijski ambijent rado zamenila Rio de Žaneirom.


Anita Brandão (Ana Lúcia Torre)
Raulova tetka, živi u Florijanopolisu. Po navici, iz zadovoljstva, ali i besa, često tračari o porodici, što zna da dovede i do teških posledica. Prima oskudnu nastavničku penziju, pa je Raul finansijski potpomaže.


Bibi Castelani (Maria Clara Gueiros)
Vitorijina unuka, zabavna, hrabra i živahna. Uvek je blizu zgodnih muškaraca, a mnoge od njih privlači svojim novcem. No, ne da se lako zavarati. Završiće sa Daglasom, Natlinim bratom.

Bayron
Administrator
Administrator

Poruka : 6959
Pridružen : 2011-05-25
Godina : 29

Back to top Go down

Re: Insensato coração

Post by Bayron on 12.08.13 15:50

TREJLER:


Bayron
Administrator
Administrator

Poruka : 6959
Pridružen : 2011-05-25
Godina : 29

Back to top Go down

Re: Insensato coração

Post by Soleil on 22.08.13 19:56

Autori ove novele su: Gilberto Braga ("Celebridade") & Ricardo Linhares ("Saramandaia").

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1756
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Insensato coração

Post by Soleil on 21.11.13 0:53

Izgleda da svih epizoda baš nigdje nema.

Mada, ja bih ovo na preskok gledala, uglavnom samo zbog glavnih negativaca Léo-a (Braga Nunes) i Norme (Glória Pires) - koji su u potpunosti zasjenili glavne protagoniste novele.

Chamadas de elenco: Léo & Norma

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1756
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Insensato coração

Post by Soleil on 23.07.14 13:31


_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1756
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Insensato coração

Post by Bayron on 23.07.14 13:51

internacionalna špica je drugačija, a ima i pesmu na španskom. facepalm 


Bayron
Administrator
Administrator

Poruka : 6959
Pridružen : 2011-05-25
Godina : 29

Back to top Go down

Re: Insensato coração

Post by Soleil on 23.07.14 23:31

^^ LOL, no comment. zubo

Inače, u pitanju je pjesma Maná - "Amor Clandestino".

Tekst pjesme ""Coração em Desalinho".

Evo scena iz "IC" kad se pojavi Clarice (Eva iz "AVDG").

Predstavljanje glumačke ekipe: Chamada de elenco.

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1756
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Insensato coração

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum