EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


A vida da gente

Page 1 of 17 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

Go down

A vida da gente

Post by Bayron on 12.08.13 15:59

A VIDA DA GENTE
(ŽIVOT TEČE DALJE)
Rede Globo, 2011 - 2012.
Broj epizoda: 137 (nacionalna verzija), 70 (
internacionalna verzija)

Ana je mlada teniserka u usponu. Dobitnica brojnih trofeja i titula. Njena profesionalna budućnost je zagarantovana. Međutim, sve se menja u trenutku kada sazna da je trudna sa svojim dečkom, Rodrigom. Njena proračunata i posesivna majka, Eva, prisiljava je da raskine sa dečkom i šalje je u drugi grad kako bi se tamo u tajnosti porodila. Po povratku kući, Ana ima veliku želju da povrati karijeru, odgaja svoju ćerku, Žuliju, te Rodrigu prizna sve što je skrivala. Oslanja se na podršku svoje sestre i najbolje drugarice, Manuele. No, Eva je sve vešto odvukla od istine pričom da je Žulija zapravo njena ćerka, plod avanture iz prošlosti. Eva je oduvek bila izuzetno zaštitnički nastrojena prema Ani, dok sa Manuelom nikada nije imala dobar odnos i oduvek ju bez razloga ponižavala. Život kraj dominantne i temperamentne majke Ana i Manuela više ne mogu da izdrže, te tokom jedne noći odlučuju da pobegnu od kuće. Na putu do kuće njihove bake, doživljavaju tešku saobraćajnu nesreću i auto im se surva u hladno jezero. Manuela uspeva da izvuče svoju sestričinu na sigurno, ali ne stigže da spasi Anu na vreme. Ana je odvezena u bolnicu, gde je ustanovljeno je da je pala u komu.

Prolaze godine, a Ana ne pokazuje nikakav napredak. Manuela odlučuje da preuzme ulogu Žulijine majke. Skrhana velikim osećajem krivice, Manuela odlučuje da prizna Rodrigu da je Žulija zapravo njegova i Anina ćerka. Zajedno, njih dvoje prolaze kroz sve poteškoće i radosti odgajanja devojčice, a među sobom počinju da osećaju jaku povezanost i strast. Pet godina kasnije, Žulija je srećna devojčica, koja je pomogla Manueli da prevaziđe Anino bolno odsustvo.

Iznenada, Ana se budi iz kome i mora da se suoči sa realnošću koja je puno drugačija od one koju pamti i da se nosi sa pomešanim osećanjima izgubljenog života. Njena sestra i Rodrigo sada su zajedno, a Žulija jedino Manuelu doživljava kao majku, bez obzira što od nje nikada nije skrivana prava istina. Iako je srećna što je Žulija zdrava i dobro odgojena devojčica, na čemu je zahvalna svojoj sestri Manueli, Ana oseća i veliku bol. Razočarana je sestrinim osećanja prema Rodrigu i oseća zavist gledajući je kako živi život koji je pripadao žoj. Trudi se da potisne svoja osećanja, posebno ona prema Rodrigu, te uverava Manuelu da je ljubav koju je osećala prema njemu stvar davne prošlosti, a da je sada zaljubljena u svog doktora, Lusija.

U procesu prilagođavanja novom životu, Ana i dalje može da računa na ljubav svoje sestre, sve dok Eva ne uspe da ih okrene jednu protiv druge. Anina velika borba za povratak života koji je bez nje prolazio, vođena je velikom dozom optimizma, upornosti, ali i ljubavi. U ovoj priči ljubav je od suštinskog značaja u oporavku razrušenih porodičnih odnosa i prevazilaženju najvećih životnih prepreka.

Uloge:

Fernanda Vasconcellos - Ana Fonseca
Marjorie Estiano - Manuela Fonseca Macedo
Rafael Cardoso - Rodrigo Macedo
Thiago Lacerda - Dr. Lúcio Pires
Ana Beatriz Nogueira - Eva Fonseca
Paulo Betti - Jonas Macedo
Regiane Alves - Cristiane "Cris" Oliveira Macedo
Nicette Bruno - Iná Fonseca
Stênio Garcia - Laudelino
Marcello Airoldi - Cícero Moraes
Daniela Escobar - Suzana Ybarra Moraes
Gisele Fróes - Vitória Azevedo Prates
Ângelo Antônio - Marcos Prates
Sthefany Brito - Alice Ybarra Moraes
Maria Eduarda - Fernanda "Nanda" Macedo
Malu Valle - Vivian "Vivi" Mourão
Luiz Carlos Vasconcelos - Renato Nogueira Martins
Jesuela Moro - Júlia Fonseca
Malu Galli - Dora

Bayron
Administrator
Administrator

Poruka : 6975
Pridružen : 2011-05-25
Godina : 29

Back to top Go down

Re: A vida da gente

Post by Bayron on 12.08.13 16:04

LIKOVI:


Ana Fonseca (Fernanda Vasconcellos)
Evina ćerka, Žonasova pastorka. Uspešna teniserka, skromna je i jednostavna, nije zaslepljena svojom slavom. Brižno je odrastala kraj svoje majke Eve, koja se prema njoj odnosi kao prema trofeju, upravlja njenim životom i karijerom. Pod stalnim je majčinim pritiskom, posebno nakon porođaja, primorana je da sve skriva od javnosti i okoline. U njenim osećanjima nastaje prava konfuzija i preovladava nesigurnost. Zbog svega toga, ali i rigidnih zahteva njene trenerke Vitorije, Ana sve učestalije gubi na utakmicama. Odlučuje da preuzme brigu o svojoj ćerki i kontrolu nad svojom sudbinom, kada doživljava tešku nesreću koja je umalo koštala i života.


Rodrigo Macedo (Rafael Cardoso)
Žonasov sin, rano je ostao bez majke. Njegov otac oženjen je Evom, koja nije tako prijatna maćeha, ali je u Rodrigov život donela i nešto dobro - njenu ćerku Anu. Rodrigo i Ana odrastaju zajedno i vremenom postaju nerazdvojni. Upuštaju se u ljubavnu vezu iz koje se rađa Žulija.


Manuela Fonseca (Marjorie Estiano)
Evina ćerka i Anina starija sestra. Ponižavana od strane majke, odrastala je u senci svoje sestre, talentovane i savršene, koja je ujedno i njena jedina prijateljica. Povučena, nesigurna i jednostavna, takoreći je neprimetna i u kući, i školi. Jedna od retkih osoba koje je štite je kućna pomoćnica Marija, koja je oduvek podsticala njen talenat za kuvanje. Nakon nesreće koja je ostavila njenu sestru u komi, preuzima odgovornost o Žuliji i kasnije se upušta u vezu sa Rodrigom.


Lúcio (Thiago Lacerda)
Doktor. Posvećen svom poslu, etičan i profesionalan. Staložen je i brižan prema svojim pacijentima, vezuje se za njih i smatra da je afektivitet od suštinskog značaja u procesu svakog lečenja. Izgubio je ženu koja je bolovala od raka, i oseća gorčinu krivice što nije uspeo da je spase. Sterilan je, zbog čega po izboru i temperamentu odlučuje da bude samac. Međutim, strast koju oseća prema Ani i ljubav prema Žuliji otvoriće mu vrata ka novom životu. Velikodušan je i nesebičan, upravlja nevladinom organizacijom za pomoć deci sa motoričkim poteškoćama.


Eva Fonseca (Ana Beatriz Nogueira)
Anina i Manuelina majka. Inina ćerka, Žonasova bivša supruga. Lukava i manipulativna. Otvoreno se zalaže za tvrdnju "cilj opravdava sredstva", iza koje vešto krije svoj sumnjivi karakter. Nikada nije skrivala naklonjenost prema Ani, ali ni prezir koji oseća ka Manueli. Od otkrivanja Aninog talenta, njenu karijeru i uspeh ne ispušta iz vida. Nakon Anine nesreće i pada u komu, obilazi svoju ćerku iz dana u dan, četiri godine zaredom. Sa Aninim buđenjem ponovo pokazuje svoje proračunato lice, i iz ljubomore izaziva sukob među svojim ćerkama, koji ih stvalja na dve suprotne strane.


Jonas Macedo (Paulo Betti)
Rodrigov i Nandin otac, Evin bivši muž. Smatra da se sve može rešiti novcem, i sa njim pokušava da nadoknadi svoje odsustvo iz života njegove dece. Primetivši Rodrigovu sposobnost za studije, odlučan je da od njega napravi sebi dostojnog naslednika u kompaniji. Na početku priče, ostavlja Evu, koja je u pedesetim godinama, i menja je za mlađu Kris, na isti način kao što je naviknut da menja vozila svake godine.


Júlia (Jesuela Moro)
Anina i Rodrigova ćerka. Odrasta uz Manuelu i Rodriga. Slatka je i voljena. Pokazuje snažnu narav kada se Ana probudi iz kome i priđe joj kao prava majka. Manuela je jedina koju prihvata za majku i želi da ostane kraj nje i svoga oca.

Bayron
Administrator
Administrator

Poruka : 6975
Pridružen : 2011-05-25
Godina : 29

Back to top Go down

Re: A vida da gente

Post by Bayron on 12.08.13 16:04

TREJLER:


Bayron
Administrator
Administrator

Poruka : 6975
Pridružen : 2011-05-25
Godina : 29

Back to top Go down

Re: A vida da gente

Post by Ejpril on 12.08.13 16:55

Deluje mi zanimljivo a i ima malo epizoda thumbup 
samo sam se zeznula što sam odgledala ovaj trejler u kome su maltene sve rekli pa čak i kraj serije facepalm

_________________
avatar
Ejpril
Senior member
Senior member

Poruka : 887
Pridružen : 2011-07-16

Back to top Go down

Re: A vida da gente

Post by Sava on 27.08.13 0:17aw 

U nacionalnoj verziji nesreća je u 15. epizodi, tako da će ovde biti mnogo pre.

Predeli Argentine u prvim epizodama naklon 

Ja odgledao do 60-e, nacionalne verzije. Čini mi se da ima jedna scena dok je Ana u komi, a Eva pored nje priča kako će ona ponovo biti top teniserka, dok na tv-u traje meč Ane Ivanović. mrgreen 

Eva i Vitoria, dva veoma interesantna lika.

A tek lik Regiane Alves i njena šik drugarica. rofl

Baš mi je drago da serija kreće kod nas, nikada mi ne bi palo na pamet da bi nju otkupili.

_________________
avatar
Sava
Moderator
Moderator

Poruka : 2111
Pridružen : 2011-07-16
Lokacija : Dark side of the moon

Back to top Go down

Re: A vida da gente

Post by Soleil on 27.08.13 9:18

Evo jedna od scena iz novele, kad je Eva u posjeti kod Ane, a na TV(-u) meč Šarapova vs. Chalova.

http://tvg.globo.com/novelas/a-vida-da-gente/videos/t/cenas/v/cena-511-eva-lembra-de-ana-jogando-e-se-emociona/1686490/

_________________
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1763
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: A vida da gente

Post by Sasha on 27.08.13 15:07

Upitanju je mec - Sharapova vs Anna Chakvetadze smile2 

_________________
Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško.
Teško je drugima. Tako je i kad si glup.


avatar
Sasha
Moderator
Moderator

Poruka : 1937
Pridružen : 2011-07-16
Lokacija : Srbija (KiM)

Back to top Go down

Re: A vida da gente

Post by Lucas on 27.08.13 16:47

Vidim dosta su pažnje posvetili tenisu,glavna je čak 4 mjeseca trenirala tenis kako bi se mogla pripremiti za ulogu. Drago mi je,pošto mi je tenis jedan od dražih sportova. naklon

_________________
avatar
Lucas
Senior member
Senior member

Poruka : 820
Pridružen : 2012-07-03
Lokacija : Rio De Janeiro,Brazil

Back to top Go down

Re: A vida da gente

Post by Miloš92 on 05.09.13 20:29

Bolje da komentarišem ovde u temi serije.

1. epizoda mi se baš svidela. Za sada stvarno nemam zamerke.

Na iznenadjenje ima malo likova, za sada. Al verujem da će ih kasnije dosta ubaciti.

Ana i Rodrigo su mi baš lep par.

Jedina zamerka je ova glupa sinhronizacija, mada podnošljivo je. Mnogo podnošljivije nego kad ovi naši sinhronizuju turske serije.

Ja nastavljam da gledam.

Inače iznenadio sam se da ima samo 70 epizoda. To sigurno znači da su puno delova i likova izbacili. To može biti dobro, a može biti i veoma loše. Zavisi kako su to odradili.

_________________
En este mundo triunfan personas que dominan sus sentimientos

Miloš92
Moderator
Moderator

Poruka : 11528
Pridružen : 2011-08-11

Back to top Go down

Re: A vida da gente

Post by Bayron on 05.09.13 23:07

sad sam pogledao. meni sinhronizacija ne smeta koliko onaj očajan titl. stvarno su aljkavi, neke rečenice se tako brzo motaju da ne uspeš ni da pročitaš. facepalm 

fina serija. za sad mi najviše obećavaju manu i eva. thumbup ana i rodrigo, tu i tamo. nije mi samo jasno jel je fora što još nismo videli fernandu, koju su u nekoliko navrata spomenuli, ili je to odraz prevelikog skraćivanja? čini mi se da je ovo drugo.

Bayron
Administrator
Administrator

Poruka : 6975
Pridružen : 2011-05-25
Godina : 29

Back to top Go down

Re: A vida da gente

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 17 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum