EMDT
Dobro došli na EMDT forum.

Ukoliko niste član foruma, predlažemo Vam da se registrujete i priključite diskusijama sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
Administracija EMDT foruma


Cordel encantado

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Cordel encantado

Post by Bayron on 12.08.13 17:45

CORDEL ENCANTADO
(ZAVET LJUBAVI)


Rede Globo, 2011.
Broj epizoda: 143 (nacionalna verzija), 110 (
internacionalna verzija)

Priča je smeštena u „davna, pradavna vremena“. Meštani dva zamišljena naselja, Severne i Južne Safarije, žive u višegodišnjem ratu. Nakon teške borbe, kralj Južne Safarije, Teobaldo, biva ozbiljno ranjen i zajedno sa kraljem Augustom iz Severne Safarije, odlučuje da sklopi primirje. Sklapaju dogovor da se njihova prvorođenčad, Felipe i Aurora, po odrastanju venčaju. Nakon toga Teobaldo umire.

Za vreme kraljevske ekspedicije u Brazilu, u potrazi za skrivenim blagom, kralj Augusto posećuje seoce zvano Brogodo, gde iznenada biva napadnut od strane Erakula i njegove bande. Kako bi zaštitila svoju ćerku Auroru, kraljica Kristina odlazi do bližnje kuće dvoje zemljoradnika koje zadužuje da se staraju o njoj. Po završetku borbe, kralj Augusto postaje očajan, misleći da je ostao bez ćerke i žene Kristine, koja umire krivicom osmišljenog plana od strane Ursule, najopasnije žene iz kraljevstva, spremne da učini sve ne bi li ona postala kraljica. Ono što kralj ne zna, jeste da je njegova ćerka živa i da uz mnogo ljubavi i pažnje odrasta kraj Euzebija i Virtuose. Aurora je krštena pod imenom Asusena i zbližava se sa Žesuinom.

Njih dvoje odrastaju nepoznajući svoje prave korene. On je sin ozloglašenog vođe bandita, a ona ćerka monarha evropskog plemstva. Veliko prijateljstvo prerasta u ljubav koja će morati da prebrodi brojne prepreke. Kralj se vraća u Brogodo kako bi ispunio davno dato obećanje i uda svoju ćerku za princa Felipea. Istovremeno, tu je i Timoteova pohlepa, Ursulina ambicija, te suparnici poput Doralise, koja je opčinjena Žesuinom i odlučna u nameri da osvoji njegovo srce.

Uloge:

Bianca Bin - Açucena Bezerra Araújo/Aurora Catarina Ávila de Seráfia
Cauã Reymond - Jesuíno Araújo
Bruno Gagliasso - Timóteo Cabral
Nathalia Dill - Doralice Guerra Peixoto
Débora Bloch - Úrsula de Bragança
Jayme Matarazzo - Felipe Henrique Avignon de Toledo
Carmo Dalla Vecchia - Augusto Frederico Ávila de Seráfia
Domingos Montagner - Herculano Araújo
Luiz Fernando Guimarães - Nicolau Brüguel
Marcos Caruso - Patácio Peixoto
Zezé Polessa - Ternura Guerra Peixoto
Luiza Valdetaro - Antônia Cabral
Osmar Prado - Delegado Altino Batoré
Lucy Ramos - Maria Cesária Ávila de Seráfia
Felipe Camargo - Petrus Ávila de Seráfia
Luana Martau - Lady Carlota de Bragança Ávila de Serafia
Claudia Ohana - Siá Benvinda Araújo
Heloísa Perissé - Neusa Batoré
Marcello Novaes - Quintino
Tuca Andrada - Leopoldo Fulgêncio
Matheus Nachtergaele - Profeta Beato Miguézim
Andréia Horta - Dona Bartira
Nanda Costa - Lillian "Lilica" Desireé
Mouhamed Harfouch - Farid (Tufik/Said)

Bayron
Administrator
Administrator

Poruka : 6975
Pridružen : 2011-05-25
Godina : 29

Back to top Go down

Re: Cordel encantado

Post by Bayron on 12.08.13 17:45

LIKOVI:


Açucena/ Aurora (Bianca Bin)
Odrasla je u šumi sa Euzebiom i Virtuozom, prosečna je i skromna devojka, a ujedno i dugo tražena princeza Aurora iz kraljevstva Južne Sefarije. Izuzetno je lepa, prirodna, vesela, spontana i pametna. Zaljubljuje se u Žesuina.


Jesuíno (Cauã Reymond)
Žesuino je posinak pukovnika Žanuarija, odmalena živi na njegovoj hacijendi sa majkom Benvindom. Privlačan je, snažan, dobar i izuzetno pravedan. Asusenin verenik. Ne zna da je zapravo sin najopasnijeg čoveka u regionu. Njegov najveći protivnik je Timoteo Kabral, Žanuariov sin, koji osim što se iživljava nad radnicima sa hacijende, pokušava i da rastavi Žesuina od Asusene.


Herculano (Domingos Montagner)
Najozloglašeniji bandit iz regiona. Izaziva strah, ali je izuzetno poštovan. U više navrata pokušava da iz kraljevstva kidnapuje svog sina, Žesuina, u nameri da od njega napravi bandita. Ne popušta pred sinovljevim odbijanjem, no doći će i trenutak kada će njih dvojica morati da se bore na suprotstavljenim stranama. Bezuslovno se zaljubljuje u zlobnu Ursulu i za nju je spreman na sve, pa čak i da ide protiv rođenog sina.


Timóteo Cabral (Bruno Gagliasso)
Stariji sin pukovnika Žanuarija Kabrala, okrutan je i rigidan, koristi smrt svog oca kako bi preuzeo upravljanje hacijednom. Kako bi ostvario svoje hirove, spreman je da pregazi preko svega i svakoga. Najčešće se iživljava nad siromašnim stanovnicima regiona, Asusena je njegova najveća meta, ali ona mu se ne predaje lako. Učiniće sve kako bi naudio Žesuinu i tako ga spreči da nastavi romansu sa Asusenom.


Maria Cesária (Lucy Ramos)
najbolja kuvarica u gradu. Svojim kuhinjskim umećem, ali i lepotom, uspeva da osvoji čak i kralja Augusta.


Doralice (Nathalia Dill)
Dora je kćer gradonačelnika Brogada, Patasija Peišotoa i Dona Ternurinje. Hrabra je i izuzetno temperamentna. Pridružuje se Erkulanovoj bandi i bori se protiv Timotea. Zaljubljuje se u Žesuina, ali pravu ljubav otkriva sa princom Felipeom.


Euzébio Bezerra (Enrique Diaz)
Skroman i napaćen čovek, živi i radi na imanju pukovnika Žanuarija. Asusenin usvojeni otac, a Siserov biološki. Veoma religiozan i predan porodičnim vrednostima. Zabrinut je za reputaciju svoje ćerke kojoj Tiberio ne da mira.


Virtuosa Bezerra (Ana Cecília Costa)
Asusenina usvojena majka, a sa Euzebiom ima sina Siserija. Tipična žena iz regiona. Nežna je i prijatna, ali se pretvara u lavicu kada neko od dece zatreba zaštitu. Posebno je privržena Asuseni, koja joj je dodeljena na starateljstvo nakon što je izgubila tek rođeno dete.


Augusto (Carmo Dalla Vecchia)
Voljeni kralj Severne Serafije, oženjen je kraljicom Kristinom, sa kojom dobija ćerku princezu Auroru. Privlačan, veseo i aktivan, ali nakon smrti svoje žene i nestanka ćerke, zanemaruje svoj način života i ostaje bez avanturističkog duha, koji ga je godinama karakterisao. Oporavlja se tek kada sazna da je njegova ćerka možda živa, nakon čega sa sudom odlazi u Brazil ne bi li je pronašao, k. Njegov osećaj za pravdu osvaja simpatije naroda Brogota, ali i srce Sesarije.


Úrsula (Débora Bloch)
Vojvotkinja. Lepa, sofisticirana i osvetoljubiva. Nikolauova ljubavnica, razvedena od Petrusa, mlađeg brata kralja Augusta. U nameri da zauzme presto, uspeva da se reši kraljice Kristine i njene ćerke Aurore. Sa kraljem odlazi u Brazil, kada sud kreće u potragu za izgubljenom princezom. Njen glavni cilj je udaja ćerke Karlote za princa Felipea, i zbog toga mora da se pobrine da princeza Aurora ne bude pronađena.


Felipe (Jayme Matarazzo)
Princ. Jednostavan i romantičan, nastoji da pronađe princezu Auroru, a na kraju se zaljubljuje u svoju stalnu pratilju, Doru.


Nicolau Brugüel (Luiz Fernando Guimarães)
Ursulin saveznik i ljubavnik, batler suda Severne Sefarije. Opčinjen je novcem i željan moći. Pomaže vojvotkinji u nastojanju da postane kraljica, ne bi li se i sam od toga okoristio. Spreman je čak i nju da izda. Sa Ursulom otpočinje potragu za skrivenim blagom.


Zenóbio Alfredo (Guilherme Fontes)
Botaničar i student prirodnih nauka koji nakon mnogo godina u Brazilu otkriva izgubljeno blago - da je princeza Aurora još uvek živa. Nakon ekspedicije kraljevske porodice, ostaje u Brazilu, gde živi u braku sa Florindom, sa kojom ima troje dece.

Bayron
Administrator
Administrator

Poruka : 6975
Pridružen : 2011-05-25
Godina : 29

Back to top Go down

Re: Cordel encantado

Post by Bayron on 12.08.13 17:46

TREJLER:


Bayron
Administrator
Administrator

Poruka : 6975
Pridružen : 2011-05-25
Godina : 29

Back to top Go down

Re: Cordel encantado

Post by nanchika on 12.08.13 19:45

Trazim Cordel vec duze vreme !
avatar
nanchika
Member
Member

Poruka : 332
Pridružen : 2012-11-24
Lokacija : Rio de Janeiro

Back to top Go down

Re: Cordel encantado

Post by Soleil on 30.08.13 22:50

Ekipa emisije "Vídeo Show" u posjeti na snimanju novele u Francuskoj i Brazilu (Estado de Sergipe).

'Vídeo Show' mostra as gravações de 'Cordel Encantado' na França

Le château de ChambordCom gravações na França e em Sergipe, 'Cordel Encantado' teve no Projac (Rio de Janeiro) uma cidade cenográfica de 22 mil metros quadrados, criada pelo arquiteto João Irênio. Ela era composta pelos fictícios municípios nordestinos de Brogodó e Vila Cruz.
Na cenografia da equipe de João Irênio e Alexis Pabliano, pôde-se apreciar desde luxuosos castelos até simples casebres sertanejos.
Projac (Globov studijski kompleks): kao dio scenografije napravljena je replika slikovitog grada, od 22.000 m2, djelo arhitekte - João Irênio.
Grad je sastavljen od fiktivnih sjevernjačkih općina - Brogodó i Vila Cruz (mjesta radnje novele).

U sklopu scenografije, čiji su autori João Irênio i Alexis Pabliano, može se primijetiti prisustvo - kako veličanstvenih dvoraca, tako i najobičnijih koliba.avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1763
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Cordel encantado

Post by Soleil on 07.09.13 0:24

U Brazilu je objavljen DVD novele.

'Cordel Encantado' - Box Com 12 DVDs

R$ 157,90 = cca. 52 €.

avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1763
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Cordel encantado

Post by Soleil on 24.10.13 0:46

Uskoro na kanalu Globo - Portugal počinje emitiranje "Cordel Encantado".Biti će emitirana od pon - sub u terminu od 20:00.

Débora Bloch (Duquesa Úrsula) je trenuto u Portugalu, gdje je bila glavna zvijezda medijske prezentacije/promocije novele.

Slike sa tog eventa: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.701541526541516.1073741894.520162994679371&type=1

"CE" Promo
https://www.facebook.com/photo.php?v=354192538059518

Video: Bianca Bin (Açucena) poziva gledaoce da gledaju "CE".
https://www.facebook.com/photo.php?v=354314908047281
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1763
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Cordel encantado

Post by Soleil on 03.11.13 14:44

Thelma Guedes e Duca Rachid falarão de 'Cordel encantado' em Portugal

Thelma Guedes & Duca Rachid (autorice novele) i Mouhamed Harfouch (koji u noveli glumi Farid-a) uskoro idu u Portugal. Na Univerzitetu u Coimbri će održati predavanje o televiziji i književnosti (između ostalog, i o "Cordel Encantado").
avatar
Soleil
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 1763
Pridružen : 2012-08-28

Back to top Go down

Re: Cordel encantado

Post by MStefan on 20.01.14 21:29

Danas sam pogledao prvu epizodu.
Svidelo mi se ono što sam video. Ursula mi je definitivno omiljen lik. Nedostajala mi je neka brazilksa serija, termin je dobar i nadam se da je Happy neće ukinuti, jer planiram da gledam ovo.
Priča mi je super. Špice mi se i ne dopadaju previše, ali ako zanemarimo to, sve ostalo je na mestu.

MStefan
Posting Freak
Posting Freak

Poruka : 2094
Pridružen : 2011-10-14

Back to top Go down

Re: Cordel encantado

Post by Ángel on 20.01.14 21:44

I meni je super.
Vidi se da je bas ulozeno u produkciju.

Oni sirotinjski pobunjenici mi tako imaju smek Terra Nostra i O Rei do Gado. wub

I jos ide u 16:9.
Samo da je Happy ne ukine. glare  

_________________
avatar
Ángel
Global moderator
Global moderator

Poruka : 8694
Pridružen : 2011-07-17

Back to top Go down

Re: Cordel encantado

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum